“Bizony bizony egy szép napon,kopog az ősz az ablakon”., (beszélgetés)
Egyetértek! Az egészség igen!
De azt is tudjuk (te is tudod!!) hogy minden a fejben dől el! Amiről beszélsz, amire gondolsz, azt erősíted az életben, annak a megjelenését "gyártod le!""
De ha örökké, mindenütt a betegségekről beszélsz, és nem az egészségről, akkor a betegségeket helyezted a kisagyadban (tudod, ott hátul) előtérbe, és azt fogod megjeleníteni az életedben!!!
Ez nem azt jelenti, hogy a meglevő esetleges gondokról ne vegyünk tudomást, de beszélni nem a gondokról kell, hanem az egészséges élethelyzetről, arról a szituról, amikor az a gond már nincs!! többé!
Ez az egész, csak nézőpont kérdése, hogyan is látjuk: félig tele van a pohár, vagy félig üres!
Persze hogy nem a készítmény okozta, azt én magán szorgalomból szedtem össze. :-)
Hát azért kell odafigyelni, mert hátha van jobb. Vagy ugyanolyan, de olcsóbb. Az is egy szempont.
Ismerem ezt a gyógyszer maffiázást, az orsoslátogató simán bemegy a rendelésre az összes beteg előtt. És az orvos nem zavarja el. Kap jutalékot.
Feltételezem, hogy a prediabetest nem a készítmény okozta, hanem az eltelt 15 év , meg a rizikófaktorok.
Azt nem tudom, miért kell váltani, ha valami kifogástalan, főleg annak fényében nem tudom, hogy dolgoztam olyan háziorvossal, aki azért cserélt le kifogástalan gyógyszereket, mert a forgalmazótól így hétvégi üdülésekhez jutott. ( 😓 )
Figyelni kell a szervezetünk jelzéseit, és azt orvossal megvitatni, az a biztos 😊
Nem szeretem a hegyeket. Talán egy tóparti szanatórium jobb lenne.
De szerintem az egészség nagyonis hozzátartozik egy korosodó ember napi témáihoz.
Nahiszen. Én is szedtem valami 15 évig egy olyan készítményt (vízhajtó) ami fokozza a cukor alapanyagcsere problémát, aztán ki is derült hogy prediabeteszes lettem. Már nem vagyok, az értékeim - gyógyszerrel - mostmár normálisak.
Pedig van másfajta is. Időnként ezeket akkor is át kell nézetni, és másra váltani, hogyha kifogástalanok, mert a szervezet is mindig változik. Meg kijönnek időközben jobbak is. A gyógyszeripari is mindig fejlődik.
A szervezet is. Vissza.
Szervusztok, jó reggelt mindenkinek!
Vissza olvasva az elmúlt napokat: mintha egy hegyi szanatórium elfekvőjében a 90+ -osok igyekeznének túlszárnyalni egymást, kinek van több féle-fajta betegsége.
No, lépek is tovább!
De, tudok. :-) Azt hiszem, kimagozom, milyen jó is, hogy magvaváló. Aztán egyszerűen bezacskózom, és beteszem a fagyasztóba.
Nem akarom összecukrozni.
Na most a másik kedvenc nyugdíjas időtöltésem, a piacozás is jól beütött, fejtett bab, leveszöldség, füstölt csülök, na mi lesz ebből? De vettem irtó hosszú, színes erőspaprikát is, ne is mondja nekem senki, hogy ez nem génkezelt. Ekkora paprika nincs.
Meg tíz cső kukoricát, újkrumplit, sárgadinnyét, két metagalaktikát, két regényt, a piacos dohányboltban dohányt, cigihüvelyt, a hentesnél csont nélküli tarját, de megkaptam a csontot is, külön.
Már én is ilyen kerekes hurcolót használok, lassan kettőt kell majd egymás után kötni.
Kinn volt egy könyv tároló, ingyen könyvekkel. Valami segélyszervezet aktívkodott. Az ilyesminek sosem tudok ellenállni.
Nekem azt igazolta, hogy szükségem van rá.
Diétáztam is két kemény hónapig, mindent betartottam, nem ettem csokit, kevert húst, magvakat, szóval semmi ilyesmit, a vérben a húgysavszint ennek ellenére maradt ahol volt.
Alulműködik valami enzim, ezeken nem tudom jól emészteni.
Panaszt nem okoz, de ebből lesz a köszvény. Olyan formában sem lehet húst enni, amiből kifő a leve, pontosabban azt a levet nem lehet megenni. Húsleves, kocsonya, pörkölt.
Nagynéha szoktam azért ilyeneket enni, nade szedem már mellé a Miluritot.
Ma purinmentes barack nap lesz, hullik a fáról a sárgabarack, a tegnapi szél miatt nagy mennyiség álldogál a konyhaasztalon. Valamit kezdenem kell vele.
Van ez az országos hálózat, amit kiépíteni igyekeznek. A konzultáció kifejezetten személyre szóló.
Amúgy a facés oldal is remek. Ugyanez a neve.
Ó, szörnyű lehetett. Akkor tulajdonképpen nem is a lábad miatt volt.
Mindegy is mostmár mitől volt, a nagyja elmúlt. Ami hátravan, azon talán segíthet az amit Guruljka mutatott.
Nekem sose volt lúdtalpbetétem. Pedig gyerekkorom óta tudom, hogy kellene, vagy kellett volna.
Most már nem csak a bütyök van, ami egyébként nem fáj, de mellette kalapácsujj is, ami azért nagyon kényelmetlen, mert kinyomja a cipőt, annyira kiáll. Emiatt szinte azonnal sajog is a lábam.
Szerencsére ez az állapot nem egyforma a két lábamon. ha az egyiket műtik, a másikkal még fogok tudni sántikálni.
Neked is ajánlom Bene Máté Zoltán áldásos tevékenységét.
Arra a módszerre tette le a voksát, amellyel a porckorong-deformitásokat kezelni, javítani lehet, lehetőleg műtét nélkül.
nekem porckorong sérvem nincs, de görbe hátam akad. van pár gyakorlat, ami nagyon hasznos, csak elfelejtem rendszeresen végezni. vagy lusta vagyok hozzá...
Gyalogolunk ha már muszáj, persze. A láb mindig kéznél van...
Jót is tesz a lábnak, meg nem is. Mindenképpen jó a gravitáció ellenében való mozgás, bármi legyen is az.
Neked elég durva lehetett az a gyulladás. Olyanom nem volt, ellenben Achilles in szakadásom az igen. Azzal is begipszeltek, de mivel ott állandóan biccent, mozog a láb, az a nyílt seb elég nehezen gyógyult össze. Úgy kellett gyógytornázni is, állandóan levedzett belőle valami. Nagynehezen aztán mégis összegyógyult.
A lúdtalppal szerintem én már együtt születtem, nem is hagyom el már soha. Ha fáj a tappancsom, soha nem tudhatom, hogy ez most a lúdtalp vagy a visszér, vagy micsoda. Talán csak a némi túlsúly. Meg még dagad is. Hát fel kell póckolni, aztán annyi. Legalább mostmár megtehetem.
További ajánlott fórumok:
- Az a bizonyos 9 hónap (kezdetek)
- 40-es csajok, nem unjátok még, hogy mindig bizonygatni kell, hogy még mindig fiatalok vagytok?
- Miért ciki Istenben hinni, és miért menő szellemekben, horoszkópokban és minden egyéb, hasonlóan bizonyíthatatlan valamiben hinni?
- Eldobni a régit, a biztosat, az új, bizonytalanért?
- Felfüggesztett büntetés szerepel-e az erkölcsi bizonyítványban, és el lehet-e így helyezkedni valahol?
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal