Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Birsalmás pulykamell recept

Birsalmás pulykamell recept

A Birsalmás pulykamell hozzávalói:
4 szelet pulykamell (kb. fél kg)
1 szép birsalma
4 dkg vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
2 szem szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt gyömbér



A Birsalmás pulykamell elkészítési módja:
A meghámozott, kicsumázott birsalmát vékonyra szeletelem. A hússzeletek mindkét felét megsózom, lisztbe mártom. Mindkét oldalán átsütöm a forró vajon, majd kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A pecsenyelében üvegesre párolom a birsalmagerezdeket. Ez után kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A serpenyőbe visszateszem a hússzeleteket, rájuk szórom a fűszereket és ráöntöm a tejszínt. Fedő alatt 10 perciig párolom, végül visszateszem a gyümölcsöt. Rászórom a cukrot és addig forralom, amíg a cukor feloldódik a mártásban.

Párolt rizs, vagy sós vízben főtt burgonya illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A birsalmás pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook