°°°Bibie°°° (beszélgetés)
esika a hó nálatok..
már ugy várom hogy itt is szép fehér legyen minden..:)
..mintha csak én írtam volna.. :)
Van a csomag...
A karácsonyi. Amiben valami vár rád. Egy meglepetés. Először csak élvezed a jelenlétét, azt, hogy a tiéd, csak barátkozol vele, és elképzeled, hogy mi is lehet benne. Nem kapkodod el kibontását, hiszen kellemes érzés így látni, szépen feldíszítve. Neked feldíszítve. Aztán kezedbe veszed, és óvatosan, izgatott kezekkel bontogatni kezded. A csomagot, ami reményeid szerint azt tartalmazza, amire oly nagyon vágysz... De nem csak a karácsony adhat neked ajándékot. Nem csak a karácsonyfa alatt lehet csomag. Bármikor, bárhol rátalálhatsz. És egy napon rá is találsz. A gyönyörű csomagra. A Másikra. Először talán csak azt látod, hogy szép, hogy vonzó, hogy kellemes, hogy van benne valami, amit még nem tudsz, de érzed, hogy a tiéd. És kíváncsi vagy rá. Kíváncsi vagy, mit is rejt a gyönyörű csomagolás. Mit rejt Ő. Először csak figyeled, és még el sem hiszed, hogy ez a szépséges Ajándék a tiéd. De napról n
apra egyre inkább érzed. És elkezded bontogatni. Nem kézzel, hanem szavakkal, lélekkel, szívvel. Szépen, finoman, óvatosan. És amikor az utolsó szalag is kibomlott, lehull a lepel, és meglátod. Meglátod Őt. Őt, akire titokban vágytál. Egy Angyalt. Az Angyalt. A csomagból egy Angyalka röppen elő. Nem karácsonyi Angyal, hanem életed Angyala, akire szíved vágyott, akit kerestél, még ha nem is tudatosan, de a szíved tudta, hogy van, hogy él, létezik... És most itt áll előtted.
Szíved Angyala.
(Csitáry-Hock Tamás)
.
Ami a Tiéd!
Egy ember hirtelen meghalt. Egyszer csak megpillantotta az Istent, ahogy közeledett egy bőrönddel a kezében.
- Fiam, itt az ideje, mennünk kell!
-
De miért ilyen hamar? Olyan sok tervem volt még. – kérdezte az ember.
- Sajnálom Fiam, de most van itt az ideje, menned kell!
- És mi van a bőröndben?
- Minden ami a Tiéd volt.!
- Ami az enyém volt? Akarod mondani a holmim, a ruháim, a pénzem?
- Sajnálom fiam, de az anyagi javaid sohasem voltak a tieid. A földhöz tartoztak mindig.
- Akkor az emlékeim?
- Sajnálom fiam, de azok nem jönnek veled. Soha nem voltak a tieid. Az időhöz tartoztak.
- Akkor a tehetségeim…
- Ezek sem a tieid. A körülményekhez tartoznak.
- Akkor a barátaim, a családom???
- Sajnálom fiam, de azok sem a tieid. Az életutadhoz tartoztak.
- De a feleségem, és a gyerekeim???
- Sajnálom fiam, de még ezek sem a tieid. A szívedé voltak…
- Akkor a testem???
- Ez sem volt a tiéd soha. Az a poré!
- Akkor a lelkem?
- Sajnálom fiam, de az lelked… A lelked sem volt sohasem a tied. A lelked az enyém!
A kétségbeesett ember kitépte a bőröndöt Isten kezéből, és kinyitotta. Üres volt! Könnyekkel a szemében az ember megkérdezte Istent:
- soha nem volt semmim???
- De igen fiam, minden pillanat, amit megéltél, csakis a TIÉD volt!
Tehát most élj! Az életet éld!
(én is úgy kaptam, nem tudom ki irta, honnan származik)
"A szem rendszerben lát: az egyik szem a fegyház rendszerében, a másik a bordély rendszerében, a vásár rendszerében, a gyermekszoba, a statisztika, a kettős könyvelés, a grafikon rendszerében. Hihetetlenül kevés a tiszta szem, amely a tenger és csillagos ég rendszerében lát, és úgy él, mint a fák testvére."
Hamvas Béla
"Csalódni csak az tud, aki valaha hitt."
Kosztolányi Dezső
Hó kavarog az égben, hatalmas,
szédítően táncoló pelyhekben és
csapatokban, fehér pettyek a
vasszürke égen, hó, a hideg és a tél íze a nyelveden, habozva lehel csókot
az arcodra, mielőtt halálra
dermesztene. Harminccentis hó, puha,
mint a vattacukor, meseországgá
változtatja a világot, minden
felismerhetetlenül gyönyörű lesz tőle.
Neil Gaiman
..legtöbbször azt bánjuk meg, amit nem tettünk meg.. ne szaporitsd tovább azon napokat, amikor nem hivtad fel, nem mondtad ki, nem mutattad ki.. legyél ma merész és tedd meg.!
- bátor, boldog napot! :)
..nem kell, se smink, se fodrász.. csak egy gyöngyözö mosoly a természetünk szépitö csodaszere.. :)
..mosolyogjunk és megszépülünk.!
Szent Miklósnak neve napján egymáshoz eljövünk,
Ami jót csak cselekedtünk arany könyvbe bekerül.
Hófehér havon siklik a szán, puttonya is minket vár,
Aranydió és foszlós kalács kicsi gyermekekre vár.
Szent Miklósnak neve napján ígérjük jók leszünk,
Vidám szívvel, szeretetben ünnepelj velünk!
verseljünk, énekeljünk, modókázzunk..:)
:)
Ha mosolyogsz, a világ visszamosolyog Rád. :)
Mikulás, Mikulás, öreg Mikulás!
Mikor jössz, mikor jössz, minden gyerek vár!
Répa, cukor, csokoládé, jaj, de jó!
De a virgács jó gyereknek nem való!
Mikulás, Mikulás, öreg Mikulás!
Mikor jössz, mikor jössz, minden gyerek vár!