°°°Bibie°°° (beszélgetés)
..érdekes.. és elképzelhetetlen, de biztos van ilyen is.. nem élek velük együtt, ezért nagy rálátásom nincsen..:(
éltem már én is több helyen.. nagyon szegény országban is, mind Haitti, Dominika vagy India.. de ott az embereknek a szegénységük melett meg volt/annó a higéniai szükséglet, amit az ifs,megengedett..
..igy, ha nem mostak fogat, mert nem volt viz, mert nem volt áram.. akkor én sem mostam, és a polgármester úr sem..:) ennyi volt a történet..
..Oroszországban még Ukrajnában sem voltam.. elhiszem, eltudom képzelni, hogy te ott, mit látsz.. nagyon együttérzek veled..
Hat biztos igazad van, de akkor naluk tenyleg ritka lehet, hogy valaki kimagaslik...
Voltam pl Thaifoldon, sokkal de sokkal szegenyebbek az oroszoknal megis, szerintem szazszor szebbek, apoltabbak voltak az ottani nok, nekik is vannak praktikaik es azokat alkalmazzak is...
Vagy ennyire genetikailag az oroszok alul maradnak, nem tudom, nagyon szepek a lanyok 15-20 evesen. Utana stop, csak oregszenek, egy az egyben nem apoljak magukat (lasd fogmosas az naluk fakoltativ...) es a genetika is ratesz egy adaggal, egyebkent ezeknek a dolgoknak a felet nem ismerik es nem is alkalmazzak amirol beszeltel, naluk mindez megmaradhat gondolom elvi szinten, de igy nincs sok ertelme.
Szoval vagy en ismerek csak hulye, apolatlan, lusta orosz noket es ukranokat vagy tenyleg mind ilyen. Akiket ismerek oroszokat, diplomasak (az ukranok meg ez sem) megis nekem nehez elhinni, hogy miert nem adnak magukra:/
Itelkezni, nem, eleg csapas mar sajat maganak egy ember aki igy viszonyul magahoz es a vilaghoz:))))
..17-19 éves kölykökkel.. nem fogom öket kiengedni játszani..(mit.(?!) mit is játszhat, az ennyi idös fiatal a kisebbel) nem prüdség..
..ugyan olyan normális, mind a 13 éves kislányokat, sem engedik ki, idegen 18 éves fiukkal..
ennyi..
- igy a fiukat sem engeden.. pont.!
Gribedli, nem biztos, hogy ezek az emeberkék mindig a saját földjükön élnek.. nem jó az általánositás, ha van közöttük esetleg egy kimagasló, ez nem azt jelenti, neki is olyannak kell lenni, mind nemzetsége nagytöbbsége..
..ha ebböl a szemszögböl közelites, meglásd, mást fogsz, látni, gondolni, érezni..
én nem itélkezem egy nezet fölött sem, ugy látom, mindenkinek megvan a maga baja, a mijénkkel együtt..
megértem az érzésed, és kiérzem, hogy nem könnyü neked, de még igy sem mondhatok itéletet senki felett..
érdekes a technika, engem megfogott.. amugy a beöntés is az oroszkultura része, ezt is jó dolognak tartom, de tul intimnek ahhoz, hogy egy családban mindenki rávehetö legyen..:)
Bibie, nem tudom miért, de az oroszok ugye elöljárnak a legtöbb gyógymódban mégis, vagy csak nekem tűnik fel, vagy én csak a selejtjét látom, de nem láttam még soha olyan 25 éves orosz vagy ukrán nőt, férfit, akinek meglett volna még az összes foga....
És tele vannak visszerekkel a fiatal lányok is, egyszerűen csúnyák, egészségtelenek, nem láttam még olyat sem, aki 40-50 évesen elfogadható súlyban van.
Egyszer olyan órában mentem bevásárolni amikor nekik ebédszünet van, szóval az egész áruház tele volt szláv dumával, bibircsókos nagyhasú, rövidhajú, ráncos, odenáré műfogsoros emberekkel.
Más az, hogy tényleg lehet, hogy egy idő után valaki kénytelen megcsináltatni de hát komolyan, 25 körülieknek is már alap a szájszéltől szájszélig korona. És én nem ezt várom olyan népektől, akik mindenféle kuruzslásban otthon vannak meg méregtelenítésben. Természetesen, ha megkérdezem, mit esznek, mindig rávágják, hogy krumplit, kenyeret, virslit, tejfölt...
De úgy egyébként is ahánnyal beszéltem, eddig mindig az volt, hogy mindegyik egészségügyi problémákra panaszkodott, irtózatosan negatívak, állandóan azzal vannak elfoglalva, hogy mikor kinek kell orvoshoz menni, egyáltalán, mellettük lenni is utálok, állandóan méregetnek mindenkit, hogy mije van.
Nem akarok én rasszistának látszani, de más nemzetiségiektől ritkán látok ilyet, szinte mindig az oroszok és az ukránok
Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért
Fák, csillagok, állatok és kövek
szeressétek a gyermekeimet.
Ha messze voltak tőlem, azalatt
eddig is rátok bíztam sorsukat.
Énhozzám mindig csak jók voltatok,
szeressétek őket, ha meghalok.
Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek,
szeressétek a gyermekeimet.
Te, homokos, köves, aszfaltos út,
vezesd okosan a lányt, a fiút.
Csókold helyettem, szél, az arcukat,
fű, kő, légy párna a fejük alatt.
Kínáld őket gyümölccsel, almafa,
tanítsd őket csillagos éjszaka.
Tanítsd, melengesd te is, drága nap,
csempészd zsebükbe titkos aranyad.
S ti mind, élő és holt anyagok,
tanítsátok őket, felhők, sasok,
Vad villámok, jó hangyák, kis csigák,
vigyázz reájuk, hatalmas világ.
Az ember gonosz, benne nem bízom,
De tűz, víz, ég, s föld igaz rokonom.
Igaz rokon, hozzátok fordulok,
tűz, víz, ég s föld leszek, ha meghalok;
Tűz, víz, ég és föld s minden istenek:
szeressétek, akiket szeretek.
..magyar feng shuit..:)
Minden ház teremtés eredménye, egy-egy megvalósult gondolat. A gondolat nagyon finom erőforma, és megváltoztatni is csak gondolati úton lehet. Ezt az erőt még nem nagyon lehet mérni, a hatását viszont igen. A pozitív illetve negatív gondolatok megváltoztatják az izmok erejét, a bőr állapotát, amit a műszerek kimutatnak (lásd hazugságvizsgáló). A ház tehát egyéni gondolatok, illetve nagyon erős kollektív gondolatok együttes eredménye. A nagyon erős, régóta működő kollektív gondolat a HAGYOMÁNY.
Őseink pontosan tudták, hogyan építkezzenek. A magyar térrendezés csodálatosan következetes és egységes rendszert alkot, amely évezredeken keresztül "bevált" a magyarság körében. Ha valaki más nép hagyományrendszerét kezdi alkalmazni, annak meg kell ismernie teljes mélységében ahhoz, hogy valóban működjön.
Az ősmagyarok legfontosabb, szent égtája a kelet volt, színe a fehér, állata a ló. A feng shuit hirdető kínaiaknál a kelet csak a második legfontosabb irány, színük a zöld, állatuk a sárkány. A fehér szín a kínaiaknál a nyugati irányt jelöli, a ló pedig a dél állata. Amennyiben tehát egy magyar térben a fehér színt a nyugati oldal erejének megerősítésére akarja használni valaki, azzal káoszt okoz, mert nálunk évezredek óta a fehér keleti erőt jelöl. Nem beszélve a sárkányról, mely negatív alakja a magyar népmeséknek.
Az égtájaknak minden népnél fontos szerepük, jelentőségük van.
A magyar elnevezések sok mindent elárulnak:
KELET - az ébredést, a megújulást, a feltámadást, jelenti. Keletkezik igénk szintén valami új létrejöttét, megteremtődését mutatja.
DÉL - az éltető energia, feltöltő erő
NYUGAT - a megnyugvásra, pihenésre utal. Energiája összehúz, összetart, körülölel, biztonságot ad.
ÉSZAK - az éjszakával, a sötétséggel, mozdulatlansággal kapcsolatos.
A legtöbb régi kultúrában a ház a Világegyetem kicsinyített mása volt,amelyet az adott hitrendszernek megfelelően tájoltak.
A magyar parasztház formája általában egy hosszú téglalap volt, amely a rövidebbik végével az utcafrontra nézett, és az utcafront felé a tetőt egy ágasfa tartotta. Ezt az ágasfát Boldogasszony fájának nevezték, és a házat, amikor lehetett, keletre tájolták. (A Boldogasszony a magyar hitvilágban az Istenanya, kit a népmesék Tündér Ilonaként őriztek meg, így ez az ágasfa más néven Tündér Ilona fája. A házat hosszában mestergerenda osztja, amelynek faragása a Tejutat jelképezi. A Tejút a népi csillagászat nyelvén Tündérek útja vagy Hadak útja, Lelkek útja, a végénél fekvő Szíriusz csillag pedig a Tündérfő.
Ha a ház szerkezetét lefordítjuk a csillagok nyelvére, akkor a mestergerenda jelképezi a Tejutat, a Mestergerenda végénél lévő Boldogasszonyfája pedig nem más, mint a Tündérfő csillag, vagy az Istenanya lakhelye (ez a Szíriusz, amely évente egyszer, július 23-án együtt kel a Nappal, vagyis ilyenkor "Napba öltözik".) Őseink ezt a csillagtérképet emlékeztetőként beépítették a házaikba, elmondták a meséikben, ráhímezték a ruháikra, abroszaikra, ágyneműjükre.
Színia
Már a hunok is az öt alapelem elvét követték ősi ételeik elkészítésében:
az áldozati étel bronzból vagy vasból készített üstben főtt (fém);
az üst alatt a tüzet a táltos által kiválasztott fa biztosította;
az üst a földön állt;
az áldozati ételek elkészítéséhez vizet használtak. Az áldozati étel alapanyagait a táltos úgy válogatta össze, hogy azok kifejezzék a világfa hármas szintű jelképrendszerét:
az égi világot a fán termett gyümölcsökkel, levelekkel, virágokkal és a fán összeszedett mézzel;
a földi világot a föláldozott állattal és a földön összegyűjtött növényekkel és fűszerfüvekkel;
a föld alatti világot a földben megtermett gyökerekkel, gumókkal és hagymákkal. Ezért hagymának (föld alatti világ), bizonyos növényeknek, mint a tárkony és a borsfű (földi világ) és gazdag gyümölcsöknek, mint a szőlő és az alma (égi világ) feltétlenül jelen kellett lennie az áldozati ételek harmóniájának biztosításában.
A szer-etet
Ebben az egy szóban benne van minden: a családi tűzhely melege, a családanya jelképe, az összetartozás. A család tagjai akkor tartózkodnak szívesen otthon, ha melegséget, szeretetet, találnak. A tűz táplálásából megmaradt nekünk a tűzhely, az étkezés összetartó ereje. Ha a családanya örömet talál a főzésben, sütésben, érződik, hogy az étel jó szívvel készült, szeretettel.
„A magyarság megnyerése vagy elvesztése a katolikus egyház számára azért is létkérdés volt, mert egy olyan erős nép, mint a honfoglaló magyar, mindenképpen térképformáló erővel rendelkezett.
Az eltűnt táltos szerepe egy ősi hitvilág pusztulásának tragikus jele. A magyarság táltosai is arra a sorsra jutottak, mint a magyarok közül sokszor annyian. Egy részük abbahagyta az ősi gyakorlatot és a kereszténységet fölvéve igyekezett beilleszkedni az új, számára idegen társadalomba, más részük, aki ellenállt, kivégeztetett. Nem jelent meg többé "táltosló" és természetes okokkal magyarázták a lidérceket és a sokat jelentő szimbólumokból "díszítőelemek" váltak. A halottakat keresztény módon útravaló nélkül temették el, és nem tették mellé használati tárgyait, fegyvereit. Az sem lett fontos, hogy a halott a felkelő Nap felé tekintsen. Az ősi hagyomány a civilizált Európában "babonává" minősült …”
Test és lélek kapcsolata
A magyarok ősei a testet és a lelket megkülönböztették; erre utal, hogy létezett külön szó a lélekre és e kifejezés bizonyos kapcsolatban áll a lehelettel. A lélek továbbélésére utalnak a halotti torok és a temetési szertartások. Őseink szép mítosza volt, hogy a születésre várók lelke a túlvilágon az életfa ágán lakozik, onnét száll le a földi létbe, és a test halála után oda tér vissza. Ezért megkülönböztették
a testlelket, amely a testben levő minden élettani, szellemi, érzelmi és értelmi működés fogalma,
a szabadlelket, ami az egyénnek a testen kívüli megjelenési formája, második énje, amely alkalmilag el is válhat a testtől,
az álomlelket, amely az embernek nem cselekvő állapotában (álmában) mutatkozik meg, a halotti lelket, amely a halál után a föld alatti másvilágon tartózkodik,
valamint a fejlelket, amely az ember fejében fészkel.
A természeti elemek és a világot benépesítő lények, magyar mondáink, népmeséink kedvencei.:)
A felsőbb lények közül kiemelhetjük a tündéreket, akik a csodás szépségű arany boldoghonban, Tündérországban, túl az Operenciás tengeren laknak. A tündérek a csodálatos világban az emberiség, a természet, a föld jótevő anyáiként jelennek meg, kik a halandókat kegyelve, látogatva boldogító munkával és művészettel áldják meg.
Van mitológiánkban "szépasszony", "kisasszony", de rosszindulatú tündér is.
Ősi hiedelemvilágunk csodálatos állatlénye a belső-ázsiai sárkány.
A lidérc alakjában afféle tűzmanót vélnek felfedezni, aki a kulcslyukon is befér.
A táltosló népmeséink vitézeinek elengedhetetlen társa és segédje, aki gazdájának tanácsot ad és mindenben segíti őt.
Az elemek közül a tűznek őseinknél különösen jelentős szerepe van; ez meleget ad és éltet. Ott van a születéskor, a házasságánál és a halálnál.
A víz az élethez nélkülözhetetlen, ezért tiszteletük tárgya volt.
A föld azon jótevő anya, amelynek méhéből minden ered, amelyben minden tenyészik, nő, gyümölcsöz, és amelybe minden visszatér.
A lég (levegő, lehelet, szél, szellő, szellet, lélek, szellem) az istenség és az emberek közötti elem, illetve az istenségek, az emberfeletti lények eleme, régi nyelven: levegőég, amelyben jár a tündér és táncolnak a boszorkányok, repked a sárkány, a lidérc és a táltos paripa.
és.. :)
Az égig érő fa (életfa vagy világfa)
HATÉKONY ÉS GYORS MÉREGTELENÍTÉS NAPI 15 PERCBEN:
Ez egy olyan módszer, ami nem igényel különösebb befektetést, mindössze reggelente 15 percet. De mindjárt meglátod, megéri!
Az olajrágást elsőként Dr. F. Karacs orosz rákkutató és biológus mutatta be...
Testünkben baktériumok és vírusok egész garmadája tenyészik, melyek veszélyesek lehetnek a szervezetünkre, és amelyeket természetesen nem tudunk eltávolítani.
Az olajos öblítés kioldja a mérgeket a száj nyálkahártyájából, sőt, nemcsak betegségek megelőzésére szolgál, hanem segít az olyan akut és krónikus panaszoknál is, mint pl. a légcsőhurut, a bélbetegségek és veseproblémák.
Tehermentesíti a szívet, vitalizálja a szöveteket, a szerveket és a sejteket!
AMIRE SZÜKSÉGED VAN, az mindössze egy evőkanálnyi hidegen sajtolt (fontos, hogy ez legyen!) napraforgóolaj vagy olívaolaj. Reggelente fogmosás előtt 15 percig zubogtasd, szívogasd, „rágd” a szádban.
Az olaj egyre hígabb, majd fehér lesz. Mivel tele van méreganyaggal, a legjobb, ha a wc-be köpöd a negyedóra letelte után. Ezután öblíts meleg vízzel, majd moss fogat.
AMIRE FIGYELJ: az olajat lenyelni, gargalizálni vele tilos, mert tele van baktériummal és vírussal és káros anyagokkal. Ha 4 héten keresztül minden reggel elvégzed, nemcsak a fogaid és az ínyed lesznek egészségesebbek!
:)szia, köszi jól..
majd imátkozunk érted..;)
a gyógynövények ismerete/felhasználása..:)
öreganyáink kisujjában, benne volt minden,a szüleink meg nem figyeltek eléggé.. mert a marx és engels müveivel voltak elfoglalva..:))