Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » BGE és ELTE mesterképzései fórum

BGE és ELTE mesterképzései (tudásbázis kérdés)


10. nemérdekel (válaszként erre: 1. - Kannanana)
szept. 28. 20:07
Közgazda diplivel önálló vallalk9zas
9. kannanana (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
szept. 19. 20:29

Majd a későbbiekben esetleg írhatok, ha már több tapasztalatod lesz a BME-ről? Érdekelne az is, csak tartok tőle.

Az ELTE viszont elég szimpatikus még, a BGE után, alapvetően a suli, a hallgatótársak pozitív benyomást keltettek?

8. Kacsahercegno (válaszként erre: 7. - Kannanana)
szept. 19. 19:09

Jaj igen, a Corvinuson elég drága a tandíj, el is felejtettem mert az a képzés amit én csinálok az pont olcsóbb. Még nincs BME-s benyomásom, mert nemrég kezdődött, de az tény hogy már az első órán azt sugallták hogy magasak a követelmények, meg van is egy első féléves matekos szórótárgy amiről egy ag egyben megmondták hogy az direkt szopatás, bár annyira nem tűnik nehéznek de sejtem hogy a zh milyen lesz 😅


Én az alapszakot az ELTÉn csináltam, azzal úgy voltam hogy oda semmiképp, igaz, az alapszakos diplomámat természettudományos területen szereztem (és nem megyek vele semmire), és sem a TTK-n, sem a GTI-n nincs olyan szak ami különösebben vonzott volna. A GTI-n amúgy színvonalas a képzés, szóval az is jó lehet :)

7. kannanana (válaszként erre: 5. - Kacsahercegno)
szept. 19. 14:37

Ott elég magasak a ponthatárok és a tandíj se a legolcsóbb sajnos. Még van szerencsére állami félévem, amit szeretnék kihasználni.

Milyen a BME? Én a diplomáról csak jót hallottam, viszont a tanárokról kevésbé, állítólag nagyon szőrszálhasogatóan értékelnek minden feladatot és nagyon kemény a színvonal. Nekem az alapdiplomám során is meggyűlt a bajom a számolósabb tárgyakkal és szeretném végre a kezembe venni a mesterdiplomát is és elhelyezkedni a szakmában. Sajnos az alapképzéssemmel Dunát lehet rekeszteni és nem is elég specifikus, így kell a mester is, ráadásul anyagilag is joban jövök ki, ha elvégzek még 2 év egyetemet.

6. kannanana (válaszként erre: 4. - Channa*)
szept. 19. 14:33
Megpróbálok utánajárni, hátha. Köszi! :)
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 3. - Kannanana)
szept. 19. 14:20
BCE nem jöhet szóba? Én is most kezdtem egy gazdaságtan mesterképzést, én végül különféle okokból a BME-t választottam, de a BCE sokkal előrébb van a nemzetközi rangsorokban is. De ugyanez van nekem is, hogy ezután full pályakezdő leszek, szóval remélem a BME-s diplomával se hajtanak el :-)
4. Channa* (válaszként erre: 3. - Kannanana)
szept. 19. 14:08
Esetleg ha van HR-es ismerősöd, akkor kérdezd meg őt, hátha ez is csak egy olyan cikk volt, mint a nyugdíjasok bődületes kiegészítése;)
szept. 19. 14:00
Hát ez nem túl biztató. Azt hallottam, hogy a BGE könnyebb munka mellett, mert gyakorlatorientáltabb, így szimpatikusabb is, mint az ELTE, de ha meg semmire nem jó, akkor feleslegesen végzem el. Közgazdász tapasztalatom munka terén még nincs sajnos, szóval az iskolának kell meggyőznie a munkaadókat. :(
2. Channa* (válaszként erre: 1. - Kannanana)
szept. 19. 13:50
Mostanában azt olvastam HR-esktől, hogy a BGE-en végzettek kiszórják és még interjúra sem hívják be őket...
szept. 19. 12:49

Nemsokára közgazdász leszek egy budapesti egyetemen, de nem szeretném itt folytatni a tanulmányaimat.

Mindenképpen Budapesten kell maradnom, így itt keresek egyetemet a mesterképzéshez. 2 jött szóba, az ELTE-GTI és a BGE-PSZK. Ha van bárkinek bármilyen információja erről a 2 karról mesterképzés tekintetében, kérlek írjatok le minden tapasztalatot.

Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook