Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Bezzeg a Mi időnkben!!!... azaz mi sem voltunk angyalok... fórum

Bezzeg a Mi időnkben!!!... azaz mi sem voltunk angyalok... (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Bezzeg a Mi időnkben!!!... azaz mi sem voltunk angyalok...

1 2
2010. okt. 10. 16:38
igen emlekszem anyam szavaira hogy belolem nem lesz ember ...es most itt allok ket diplomaval szakmaval es jo munkval 25 eves baratsagokkal a hatam mogott es igen oregszunk ( de csak papiron ) .....neha elgondolkodom hogy lesz-e a mostani "gyerekenek" enyi ereje
51. Evawitch (válaszként erre: 50. - Anyuci91)
2010. okt. 3. 14:26
Én sem szeretem a félmeztelen fellépőket! Szerintem undorító. Arról nem is beszélve, hogy egy motoros találkozón csajok jöttek egy szál semmibe táncikálni a színpadra. Nem voltam ott, húgom mesélte.
2010. okt. 3. 10:04

Az ilyen helyeken rendezetlen, piszkos, kopott ruhában nem engedték be a fiúkat szórakozóhelyre,

mert rögtön hazaküldték. Jobban meg lehetett engedni ezt a kikapcsolódási lehetőséget. A fellépők is normálisan voltak felöltözve nem úgy, mint most akármilyen toprongyos, vagy szakadt a ruházata nem számít félmeztelenül jelennek meg engemet teljesen felháborít. A közönség is ezt a stílust követi. Üdv.Ágnes

2010. okt. 2. 17:59
Meghalt ez a fórum? :(
2010. szept. 30. 23:28

Hello!


Megint összejön majd a régi társaságunk holnap, züllünk egy kicsit, mint régen. :)

2010. szept. 30. 17:01

Egyszerűen imádom az írásaidat!!

Köszönöm, hogy egy újabb élménnyel gazdagodhattam általad én, aki sosem járt még rock koncerten, én, akit sosem érintett meg a Téged átjáró vagány, vadóc életérzés, én, aki sosem tudott az apjával veszekedés és sírás nélkül kommunikálni, és minden alkalommal arra következtetésre jutottam, hogy nem érek semmit, és nem leszek senki ...

Köszönöm Neked ezt a felemelő ajándékot.

46. Pndi (válaszként erre: 45. - Lehoczkyanna)
2010. szept. 16. 08:42
Az anyukámnak valamelyik karácsonyra állítotunk össze két hatalmas albumot. Az egyik rólunk, és a gyerekeinkről szól, de a másik az ő ifúságáról. Minden karácsonykor nézegetem én is.
2010. szept. 15. 22:47

mostanában néztem a régi családi fotókat.

nagyon elérzékenyültem..

2010. szept. 15. 22:44

Én a Hogy volt című műsorban beszéltek erről nem régiben és visszamentek a 60-s 70-s évek időszakba milyen mások voltak azok a fiatalok, akik előszeretettel jártak koncertekre. A jegyek sem voltak drágák, mint mostanában Jelen pillanatban több ezer, v. tízezer forintba kerülnek a fellépések. Én voltam úgyan, mert a közelünkben is mükődött koncert- és ifjusági park ott fellépett az Omega együttes 80 Ft-os belépti

díjért. Egyszer reszkíroztam meg öt évvel ezelőtt Fenyő Miklóst szerettem volna látni, a jegy került 5.900 Ft-ba, de nekem egy élmény volt.

Az akkoriak fegyelmezettebbek voltak, de a mostaniak már sokkal másabbak. Üdv.Ágnes

2010. szept. 10. 14:08

Akela: Ne!


Ne szüless, nem szabad

mert biztos gyilkolni fogsz

ne sírjál, ne nevess

az érzelem rákot okoz


Tudják már a keselyûk:

eljött az õidejük


Ne egyél, ne igyál,

mert kövér disznó leszel

ne táncolj, ne énekelj

bánatot adsz-veszel


Tudják már a keselyûk:

eljött az õ idejük


Ne ígérj, ne esküdj

úgyis hazudni fogsz

ne ugrálj, ne ugass

a gondolatmeneted rossz


Tudják már a keselyûk:

eljött az õ idejük


Ne köpködj, ne nyeld le

inkább megfulladj

ne számolj, ne olvass

maraggyá hülye fasz


Tudják már a keselyûk:

eljött az õ idejük

42. c33bd8536b (válaszként erre: 36. - Lyrian)
2010. szept. 10. 14:07

"Egyáltalán van, aki megérti, mit is akartam most ezzel a hozzászólással mondani?"


Van bizony.:)

41. a26b2a1b7e (válaszként erre: 40. - A26b2a1b7e)
2010. szept. 10. 13:36
Hja, ennek már több mint tíz éve :)
40. a26b2a1b7e (válaszként erre: 36. - Lyrian)
2010. szept. 10. 13:36

...és Pokolgép koncerten Bon Scott emlékére... én is úgy meghatódtam, amikor velem együtt mindenki más is letérdelt a csörge tavi rockfesztiválon...

Gyönyörű volt!

39. Lyrian (válaszként erre: 38. - Pndi)
2010. szept. 10. 11:44
Nem bántottál meg. :) Jót nevettem rajta. :)
38. Pndi (válaszként erre: 36. - Lyrian)
2010. szept. 10. 11:15
Rosszul fejeztem ki magam, nem akartalak megbántani. Úgy értettem, hogy az életed annyira szélsőséges volt, mintha ma egy ugyanolyan korú lány, akit csak az érdekel, hogy meglegyen az adagja.
37. Lyrian
2010. szept. 10. 11:11

És igen! Mi nem akarunk felnőni, teljesen igazad van. :) Mi mindig ugyanolyan gyerekek maradunk, amilyenek voltunk, csak a hajunk őszül, a derekunk meg a térdünk fáj. :) De kit érdekel? :)

Mi még hiszünk a mesékben... és hisszük az álmainkat is... én legalább is igen...

36. Lyrian (válaszként erre: 30. - Pndi)
2010. szept. 10. 11:09

Azt hiszem, te vagy igazán, aki megértette, miről is akartam írni.

Az összetartozásról, a barátságról, az aggódásról egymásért, a szabadságról és arról, hogy akkor tényleg mást jelentett minden. A lázadás is más volt. Én amellett, hogy ilyen voltam, simán végighúztam ez idő alatt 13 kőkemény évet mint hivatásos balett-patkány. Na, ott aztán nem volt összetartás. Tehát nekem ez jelentette az igazi kikapcsolódást.


Azt, hogy ki nevében is beszélek? Hányan és hányan voltunk akkor lányok, ugyanilyenek, mint én. Most pedig szinte szégyellik, hogy igen, ilyenek is voltunk, vadak és jók... bűnösök közt is ártatlanok, hogy idézzek egy kis Ákost is. :)


Palik igen, két osztállyal feljebb járt, mint én. :) Uhhh, hogy nézett ki, istenkém. :)


A legnagyobb erőnk tényleg az összetartás volt. Most, koncerteken látom, hogy van még, de már nem olyan, nem az igazi. Néha megkönnyesedik a szemem, amikor azt látom, hogy egy Lord-koncerten önkéntelenül térdelnek le a tizenévesek a Vándor-ra, és értetlenül nézek azokra, akik csak röhögnek rajtuk és rajtunk. Mi soha nem azt néztük, ki hány éves, hogy kinek mennyi pénze van. Ha nekünk nem volt, összedobtuk, ha nem jött ki mindenkinek a jegy ára, akkor maradtunk a kerítésen kívül, mert egyikünk sem akart bemenni.


Nem hiszem, hogy most drogosként hemperegnék. Azért volt önkontrollom, mint ahogy most is van. :)


Az utolsó Ricse-koncertem most volt, a szülinapi. Egyszerűen fenomenális volt. Bőrben, baboskendővel, ugyanúgy adták le a sört a színpadról, még ismerőst is találtunk (a megjelent dvd-n pedig szinte mindenhol látszódunk a párommal, ahogy csápolunk). Deák Bill, az a bizonyos Hatvan csapás, Tunyogi (legyen neki könnyű a föld!) és még sorolhatnám...


Lehet, hogy most kínaiul vagy urduul írok? Egyáltalán van, aki megérti, mit is akartam most ezzel a hozzászólással mondani?


Köszönöm, hogy olvastatok és a hsz-eket is. Azért jó látni, hogy van aki még emlékszik, milyen is volt nem is olyan régen... :D

35. Pndi (válaszként erre: 28. - E67755eb1a)
2010. szept. 10. 10:52

Más feelingje lenne szerintem. Amikor a fiamnak elmeséltem az első koncertélményemet, csak annyit mondott, hogy őrült voltam(vagyok).

A mai fiataloknak a felszabadultság gészen mást jelent már. Én sem hiszem, hogy kielégítene egy barátommal való megszökés egy éjjelre, aminek a legizgalmasabb része az, hogy nem vagyok otthon. Apukám ilyenekről mesélt, mint leglázadóbb cselekedet.

34. Pndi (válaszként erre: 27. - Syria)
2010. szept. 10. 10:47

Sőt, létezett a közveszélyes munkakerülés!


Azt hiszem, én inkább nem is vagyok kíváncsi. A drogtól is rettegek, bár egyre biztosabb lehetek benne, hogy a fiam nem fog élni vele. A barátai sajnos drogoznak, és neki is ajánlgatták többször, de szerencsére tud gondolkozni.

33. Pndi (válaszként erre: 25. - Cilumiluci)
2010. szept. 10. 10:44
Nekem csak Trapper volt, a tesók kikönyörgött egy Levist. Anyánknak az volt a mániája, hogy trapéz gatyát vett, és amikor megkérdeztük, hogy ugye nem kívánja, hogy ezt fel is vegyük, akkor szegény megsértődött. Előkerült az olló, a tű, és másnapra csvi nadrág lett belőle. Én szerettem a kordbársony gatyákat, mert szűkítés után jobban tudtam mozogni benne, rugalmasabb volt. A babos kendőből egy csíkot varrtam, hogy csak a nyakamat takarja, mert azt akartam, hogy látszódjon a Hobo-kocka is a nyakamban.
32. Pndi (válaszként erre: 1. - Lyrian)
2010. szept. 10. 10:37

Osztálytársad volt a Palik? :)

Elképzeltem répa gatyában. :D

31. Pndi (válaszként erre: 9. - 8c73a5832e)
2010. szept. 10. 10:28

Hobo Blues Band!

Megőrültem értük!

30. Pndi (válaszként erre: 1. - Lyrian)
2010. szept. 10. 10:24

Úgy döntöttem, hogy előbb véleményt írok, aztán olvasom el a hozzászólásokat.

Én is nagy "csövi" voltam, de csak egyszer kerültem rendőrségre.

Az, hogy "bezzeg az én időmben!" nem annyira arról szól, hogy mi nem voltunk lázadók, egyszerűen csak arról, hogy bizonyos dolgok nem voltak elképzelhetőek a mi időnkben. Mi 18 évesen érettebbek voltunk, mint a mai 18 évesek, akik pedig alig várják, hogy felnőttek legyenek. Mi soha nem akartunk felnőni, és azt hiszem, a legtöbbünk nem is nőtt fel igazán.

A mi időnkben még sokkal több energiát fordítottunk egymásra, elképzelhetetlen volt, hogy valaki bajba került, és a barátai, embertársai nem segítettek rajta. Nem volt drog! Persze előbukkant egy kis mariska innen-onnan, de nagyon ritka volt. Emlékszem, nekem egyszer valaki azt mondta, hogy ha pálinkában megáztatom a cigit, és megszárítom, az is olyan. Nem átallottam kipróbálni, persze nagyon szar volt, és a mákkal is elkísérletezgettem. Ma már tudom, hogy hol hibáztam, de már nem érdekel.

A mi időnkben szorosabb szabályok voltak, és azt hiszem, hogy egy olyan kaliberű csajszi, mint te voltál, ma a saját piszkában feküdne remegve a kábítószer elvonási tüneteitől.

Nekünk nagyobb szabadságunk volt, mint apáinknak, de kisebb, mint a fiainknak. Soha nem lesz olyan, hogy ne lázadnának, és ilyenkor szokta az idősebb nemzedék felhívni a fiatalabbak figyelmét, hogy egyre nagyobbak a lehetőségek. Erről szól a "bezzeg a mi időnkben!"

2010. szept. 10. 09:12
Nagyon jó cikk, élvezettel olvastam, jó lett volna így fiatalnak lenni. Engem nem engedtek el sehova, tizenhét évesen meglógtam egy fiúval, tizennyolc sem voltam, mikor megszületett a gyerekem.
2010. szept. 10. 08:33
de jó volt ezt olvasni! Nekem ez már csak olvasmány lehet, persze nekem is vannak régi idők, de Te, kedves cikkíró akkoriban már anyuka lehettél. :) Amiről irsz az nekem (sajnos) csak a retrostílus, pedig szivesen megnézném igaziban is, ha lehetne időutazásra befizetni.
27. syria
2010. szept. 10. 08:09

Régi szép idők!

Amikor még nem terjedt el a kábítószer, nem az volt a menő, akinek több egyéjszakás kalandja volt, nem voltak tinigyilkosok, nem jutott minden hétre lövöldözés, bankrablás, és mindenki dolgozhatott, aki akart.

Kíváncsi lennék arra, hogy 30-40 év múlva mire fogják mondani a mai fiatalok, hogy bezzeg a mi időnkben...?

26. Cilumiluci (válaszként erre: 21. - Lolita7)
2010. szept. 10. 07:23
Én voltam pár Pokolgép koncerten,azon is ami "robbant" a PECSÁBAN.
2010. szept. 10. 07:23
Ritt,Casucci farmer:)
2010. szept. 10. 07:22
Nagyon jót nosztalgiáztam,köszi neked!
2010. szept. 10. 07:15
lyrian nagyon jót írtál, tetszett! és milyen igaz!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook