Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nem értem, hogy miért nem értik meg az öngyilkosokat. fórum

Nem értem, hogy miért nem értik meg az öngyilkosokat. (beszélgetés)

1 2
54. mimy63 (válaszként erre: 44. - Michelle.r)
máj. 6. 08:24

Öngyilkossággal kapcsolatban kevés olyan helyzet lehet, ahol a környezetet hibáztatnám. Mert őszintén: ki az, aki tudja a másikról, hogy egy helyzet megoldására az öngyilkosságot fogja választani?

Amelyik tragédiáról kiderül, hogy mi volt az ok, ott igen ritka az a helyzet, amiről elmondható: várható volt.

Mert embere válogatja. Egy szerelmi csalódás, anyagi csőd, stb... az egyik ember feldolgozza és kiutat keres, a másik nem, a kiút számára, ha megöli magát.

Ki az, aki előre tudja, hogy melyik megoldást fogja az illető választani? Még a közvetlen környezete sem, kivéve, ha az illető előre szól a szándékáról.

53. Hansika (válaszként erre: 51. - Enissa)
máj. 5. 19:36

Nekem ez a keresgélés nem megy.

Meg türelmem sincs hozzá.

lődd át lécci mailban az egészet, mert szép gondolatok.

52. Enissa (válaszként erre: 51. - Enissa)
máj. 5. 19:20
Jav. nem író, hanem költő
51. Enissa (válaszként erre: 49. - Hansika)
máj. 5. 19:19

Ha rákeresel a neten bármelyik sorára, akkor ha már létező író írta, publikálták, megtalálod, ha nem, akkor kitalálhatod ki volt.

Írtam még hozzá 2 versszakot, csak azt eltettem magamnak. :)

50. Ágio8405 (válaszként erre: 47. - Ocelot2)
máj. 5. 19:14
Dehogynem próbálkoznak. Sokaknak sikerül is. De azért alapból nincs náluk sok eszköz hozzá. Főleg akinél tudják hogy fenn áll a kockázata.
49. Hansika (válaszként erre: 46. - Enissa)
máj. 5. 18:52

Csak nem Petőfi, vagy Arany egyik híres verséből idéztél 4 sort?

Ki írta ezt?

48. michelle.r (válaszként erre: 45. - Hansika)
máj. 5. 18:32
Köszönöm. 🤗
máj. 5. 13:55
Lám milyen az élet. Még a bebörtönzött bűnözőknek is van pozitív hatása. Példaértékű, hogy nem kötik fel magukat sokan, még olyan körülmények és kilátások között sem. Ha rámjön az öngyilkossági gondolat, így szoktam leszerelni:- A halálsoron vársz kivégzésre?- Nem? - Akkor jó dolgod van, és még mindent helyre hozhatsz, nincs valódi okod megölni magad. A másik gondolatom ,meg a családtagjaim ,akiknek fájdalmat okoznék.
46. Enissa (válaszként erre: 38. - Hansika)
máj. 5. 13:45

Aki egyszer elment, már nem fél,

nem sajog szív, nem kér, nem remél.

Nincs több harc, se könny, se seb,

csak örök álom: mély, hideg lepel.

45. Hansika (válaszként erre: 44. - Michelle.r)
máj. 5. 13:20

Nagyon okosakat írtál, és én teljesen egyetértek a mondataiddal.

Adok rá egy piros pontot.

máj. 5. 12:12

Nem megérteni kell, hanem elfogadni, hogy az ő élete, az ő döntése. Nehéz kérdés, régi vitatéma, hogy ki az önzőbb? Az, aki a saját életét akkor és úgy akarja befejezni, ahogy akarja, vagy az, aki úgy gondolja, hogy szenvedjen csak tovább a másik, nehogy neki fájdalmat okozzon.

Ahogy Srcrss is írta, az emberek nem jó dolgukban lesznek öngyilkosok. Hol van a család, a barátok - akik majd soha nem tudják feldolgozni, amikor amíg a másik odáig jutott, hogy itt a vége? Vajon hányszor nem értek rá beszélgetni, találkozni vele? Vajon hányszor volt bárki/bármi fontosabb?

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki, akinek a környezetében öngyilkos lett valaki, hibáztassa magát élete végéig. Hanem azt, hogy ne dobálózzunk jelzőkkel, és ne ítélkezzünk a felett, aki megteszi, mert qrvára nem tudhatjuk, hogy nem járultunk-e hozzá .

43. Ruslan
máj. 4. 20:57
A gyengék nagyobb eséllyel elhullanak. Ez a természet törvénye. Az emberek is -sajnos- mindig az erősebb dolgokhoz húznak, nem feltétlenül személyekre értem, legjobb példa erre a média. Nem sajnálom azokat, akik öngyilkosok lettek. Kivéve, ha nagy testi fájdalmakkal kell élnie vagy gépeken.
42. 55Judit (válaszként erre: 38. - Hansika)
máj. 4. 17:06
Legalább ebben bízhatunk.
41. srcrss (válaszként erre: 40. - Ágio8405)
máj. 4. 16:59
Sok mindennek kitett. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mi is, a környezet hibásak vagyunk, hogy idáig fajult. Az emberek nem jó dolgukban lesznek öngyilkosok.
40. Ágio8405 (válaszként erre: 32. - Srcrss)
máj. 4. 16:49
De ezt nem lett volna szabad átélned és erről ő tehet, aki ennek kitett és ehhez nem volt joga.
39. mimy63 (válaszként erre: 37. - 55Judit)
máj. 4. 15:48

Nekem az sem másnak a javára történik, de jobb, mintha mást is tönkretesz a saját cselekedete miatt.

Anyák napja... ilyenkor is megtörténik sajnos a tragédia.

máj. 4. 14:08
Wer einmal gestorben ist, dem tut nichts mehr weh, glaube ich...
37. 55Judit (válaszként erre: 36. - Mimy63)
máj. 4. 13:30

Akkor értelmezzed a szöveget. Másnak a javára az említett esetben akkor történne ha inkább vízbe fúlna az illető nehogy lerántsa a megmentőjét.

De anyák napján ne ezen meditáljunk már!

Ámen.

36. mimy63 (válaszként erre: 29. - 55Judit)
máj. 4. 13:00
Aki öngyilkos lesz, az nem másnak a javára teszi, önmagával teszi, mert ezt az utat érzi megoldásnak a problémáira. Ezt nem értem, hogy jött a kettő össze.
35. 55Judit (válaszként erre: 33. - Asztanaviszta)
máj. 4. 11:29
Ő senkivel nem osztja meg.
34. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 4. 10:58
Egy vagyok azok közül, akik nem tudják megérteni őket.
33. asztanaviszta (válaszként erre: 30. - 55Judit)
máj. 4. 10:05
Aki komolyan gondolja, az nem osztja meg a hoxán vad idegnekkel.
32. srcrss (válaszként erre: 26. - Ágio8405)
máj. 4. 09:11
Én feldolgoztam, vagyis folyamatban van.
31. timycat (válaszként erre: 21. - Srcrss)
máj. 4. 08:51

Közeli ismeretségben van egy család, a kedves papa fellógatta magát a garázsban, az akkor 9-10 éves unoka találta meg, eltelt 30 év azóta se heverte ki a srác, totál KO. A szülők meg ettől, hogy az egy szem gyereküknek is ott "vége lett".

Egy volt kolléganőmnek a teje ment el azonnal, pedig csak értesült az apja öngyilkosságról, ott apuka a családtól távol intézte el magát. Legalább ennyi belátása volt. A megtalálásával terhelt mást.

Az akkor kisiskolás unokák úgy tudják a papa szívrohamot kapott. Könnyebben emészthető.

30. 55Judit (válaszként erre: 28. - Globus)
máj. 4. 08:48

Aki komolyan gondolja, az nem is veri nagy dobra. Van aki többször megkísérli de csak azért hogy így hívja fel magára a figyelmet. Vagy hogy sajnálják őt.

Én is csak egyedül fiamnak mondtam el mi lesz egy bizonyos helyzetben. Nem riogatom. Megbeszéltük, elfogadta. Neki is nehezebb lenne látni a szenvedésemet, mint azt hogy ezt kihagyva hirtelen elmegyek. Ha menni kell, menni kell.😉

29. 55Judit (válaszként erre: 24. - Regin_a)
máj. 4. 08:43
Persze hogy marhaság. Az önző jelzőt mégis arra akasztják, aki csak a saját érdekeit nézi még ha nem gondolkodva hanem ösztönösen, akkor is. A saját érdeke kerül előtérbe. A külömbség abban van, hogy van aki megért bizonyos helyzeteket, van aki megveti. Az utóbbival kipróbáltatnám hogy szurult helyzetében lemondana-e az életéről másnak a javára.
28. globus (válaszként erre: 27. - Mimy63)
máj. 4. 08:41
Ismertem egy lányt, aki turistaszállón kivett egy szobát, saját városában. Ott intézte el magát, sajnos sikeresen. Senki kívülálló nem gondolta volna róla, mekkora bajban van.
27. mimy63 (válaszként erre: 21. - Srcrss)
máj. 4. 08:15

Azért megkérdezném erről azt a mozdonyvezetőt, aki bármennyire is próbálta elkerülni, mégis végigszántott azon az emberen, aki a sínre ugrott.

Vagy azt a gyereket, amelyik hazamenet a suliból ott találta a konyhában anyut lógva, vagy a fürdőkádban vérben úszva, és még folytathatnám.

26. Ágio8405 (válaszként erre: 21. - Srcrss)
máj. 3. 22:17
Nem értek egyet. Föleg ha egy szerette találja meg. Sosem dolgozza fel.
25. Enissa
máj. 3. 20:40
Az öngyilkosság mögött nem gyengeség áll, hanem egy fájdalom, amit az illető már elviselhetetlennek érez, már nem tud elhordozni.. Amíg csak a tett súlyát látjuk, addig a szenvedést, ami odáig vezetett, nem fogjuk megérteni.Az empátia nem mentegeti a tettet, de megakadályozhatja, hogy mások is hasonló helyzetbe kerüljenek.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook