Bevállalod? (Ha kiváncsi vagy egy első spontán reakcióra, amit beírnál) :O) (beszélgetés)
Leszokásban biztos, de hatásában nem olyan durva, mint a drog és az alkohol. És van jótékony hatása is.
Ha nem hal meg a dohányos idő előtt, akkor nagy esélye van rá, hogy nem lesz alzheimer beteg:)))
Kábítószernél biztosan így van...
Függőség után abban már szerintem nem lehet mértékletes az ember...annál nagyobb a hatása hogy leálljon...szóval ha leszokik,akkor örökre függő marad,akinek önmegtartóztatónak kell lennie,hogy ne nyúljon mégegyszer érte...
Csak megöl?
Persze értem mire gondolsz...nem bódít,és nem visz más tudat állapotban...mégsem úgy érzékelsz mint nélküle...
Kemény függőség...és nagyon káros...
Szia:)))
Milyen volt?
Hiányoztunk?
Igen, a cigivel is igy van:)
Több ismerősöm leszokott, a férjem is már 5 éve, de bármikor újra tudná kezdeni, de nem teszik. Kolléganőm szokta mondani, ha ideges, hogy most úgy rágyújtana...
gondolod?
:)
Az egyik legaddiktívabb.
Nem tudom. Alkoholnál kifejezetten ki szokták hangsúlyozni. De lehet, hogy kábszernél is ez van.
Cigi az meg nem olyan komoly függőség :)
Így van,jól látod.
:)))
Én azokat a jeleket szeretem,amik mögött célzatos tartalom van,szóval de!:)))
...amúgy már gondolkodtam azon, kiírom a bem-szöveg mellé,hogy alkalmi jelküldők kíméljenek....vagy ne várjanak túl sokat tőlem:)))
"vagy élethosszig tartó absztinens lesz. "
Ez a cigivel is így van?
Ha egyszer leszokunk,akkor is örökre függők maradunk,akiknek már önmegtartóztatásra van szüksége...
Szerintem igen...de akkor ez minden függőséggel így van...
Akkor már mindent értek :)))))
(csak vicc) :)))
Érdekes...kevesen vonják le a helyes következtetést...és hagyják abba a fogyasztást...
Inkább az az általános,hogy belesüppednek...
De amúgy ez tényleg példa értékű...mármint a végkimenetel...
Van egy alkoholista házaspár ismerősöm.
borzasztóak voltak. A gyerekek intézetben, a lakás romokban, mindent eladtak, amiből italt lehetett venni.
Egy nagy ivászat után a srác nem mert elaludni sem, mert látomásai voltak, és attól félt, hogy soha többet nem fog felkelni.
Ez volt a vizválasztó a 20 éves alkoholizálás után.
Azóta 1 kortyot nem ittak. Néhány éven belül a gyerekek visszakerültek hozzájuk, a lakásukat rendbe tették, tényleg példás életük van:)
Néha megillatozza a srác a piánkat, és mindig mondja, hogy ha 1 kortyot inna, visszaesne.
Ők az egyetlenek, akik ezt meg tudták tenni.
23 éve 1 korty sem:)))) De még mindig alkoholisták...
Vagy akár így:
* Absztinens vagy, ha évekig, évtizedekig, esetleg egész életedben nem iszol alkoholt.
* Társasági ivó vagy, ha csak bizonyos esetekben - összejöveteleken, társasági alkalmakkor iszol, legfeljebb havonta egyszer.
* Mérsékelt ivó vagy, ha legfeljebb havonta egyszer, nem több, mint 1,5 dl-t iszol.
* Rendszeres ivó vagy, ha az italt a táplálkozás örömeinek részeként fogod fel és általában jellemző rád az igényesebb italok fogyasztása. Sokszor iszol, de lerészegedni nem szoktál.
* Veszélyeztetett ivó vagy, ha ritkán, de alkalmanként mértéktelenül iszol (pl. házibulikon akár a részegségig is eljutsz).
* Ha nagyivóként sokszor és sokat iszol, de az alkoholbetegség tünetei még nem látszanak meg rajtad.
* Iszákosnak számít az, aki rendszeresen sokat iszik, de az alkoholfüggés tünetei még nem látszanak meg rajta.
* Az alkoholisták esetében az italozás már alkoholfüggéshez, ital hiányában megvonási tünetek fellépéséhez vezet.
További ajánlott fórumok:
- Adnál nekem 5 forintot?/CSAK játék, mert kiváncsi vagyok mennyi gyűlne össze..:)../
- Mire lennél most épp kíváncsi? :)
- Férfiak a ti válaszaitokra vagyunk kiváncsiak...
- Barátnőm örökbe akarja adni a babáját, a véleményemre kíváncsi, erre mi a "jó" válasz?
- Profertil-es tapasztalatokra lennék kíváncsi
- 30 napos felülés kihívás! Bevállalod?