Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Betakart almatorta recept

Betakart almatorta recept

Elkészítési idő 300 perc

Kalória 6203 kcal
Zsírtartalom 412 gramm
Szénhidráttartalom 532 gramm

A Betakart almatorta hozzávalói:
A tésztához:
175 g vaj
175 g sovány túró
175 g liszt

1 cs. citromhéj

A töltelékhez:
1 kg savanykás alma
1 citrom leve
75 g vaj
40 g cukor
100 szeletelt mandula
1 cs. rumba áztatott mazsola
1 cs. citromhéj
75 g tejszín

A díszítéshez:
alma
75 ml almalé
325 g tejszín
1 cs. habfixáló
1 cs. vaníliás cukor
1 üvegcse rumaroma
étcsoki forgács v. tortadara


A Betakart almatorta elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrúnk, letakarva kb. 3 órára hűtőbe tesszük, majd a 2/3-át belisztezett munkalapon körformájúra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformába tesszük és a szélét óvatosan a tortaforma oldalához nyomkodjuk. A vajat felforrósítjuk, a cukrot, a mandulát, a mazsolát, a citromhéjat és a tejszínt hozzáadjuk. Kb. 2 percig kevergetve főzzük. A meghámozott, kimagozott, szeletelt almákat a tortalapon szétterítjük és a mandulás-mazsolás keveréket rátesszük. A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele az almákat és a széleit lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 65-70 percig sütjük. Még 10 percig formában hűtjük, majd leválasztjuk a tortagyűrűt. Miután majdnem kihült a tejszínből habfixálóval, van.cukorral, rummal, kemény habot verünk és hanyagul az almatortára kanalazzuk. Az almalében 2 percig párolt, héjas almaszeleteket rendezetlenül rárakjuk és helyenként megszórjuk csokiforgáccsal.

Ez az édesség nagyon különleges ízvilágot képvisel. Számomra semmi másra nem hasonlítható.
Nagyon laktató és az alma miatt inkább őszi csemege.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A betakart almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook