Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Besztercei szilvás rétes recept

Besztercei szilvás rétes recept

Elkészítési idő 30 perc

A Besztercei szilvás rétes hozzávalói:
2 csomag réteslap
20 dkg zsemlemorzsa
15 dkg vaj
1 kg szilva
15 dkg koronás cukor
őrölt fahéj
10 dkg dió
1 db tojás
3 dkg porcukor


A Besztercei szilvás rétes elkészítési módja:
A szilvát megmossuk, négybe vágjuk, kimagozzuk. Leszórjuk cukorral, fahéjjal, s átpároljuk. Ha kih?lt, zsemlemorzsát és durvára vágott diót keverünk hozzá. A réteslapot olvasztott vajjal meglocsoljuk, a tölteléket rúd alakba rakjuk rá a tésztára. Megszórjuk dióval. A konyharuha segítségével felhajtjuk, a tészta széle a rúd alján legyen. Kivajazott sütőlapra tesszük. Tetejét felvert tojással megkenjük, 180C-os sütőben megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A besztercei szilvás rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook