Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Beszoktatás a bölcsibe. Nálatok hogy zajlott? fórum

Beszoktatás a bölcsibe. Nálatok hogy zajlott? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
88. youlcsi (válaszként erre: 87. - Trapiti)
2013. jan. 16. 22:04

hát... persze a munka is... nálunk szerencsére nagyszülők nyugdíjasok... csak félek, hogy ott nem szocializálódna eléggé :)


ma kis sírás volt, de kb amíg be nem csukták az ajtót. meg még 1x könnyek nélkül. azt mondta, pénteken is megy :)

ma már elmentem vásárolni, főzni stb :)

87. trapiti (válaszként erre: 86. - Youlcsi)
2013. jan. 15. 23:34
Nálunk elsősorban a munka miatt kellett, de 2 éves kora körül már én is éreztem, hogy egyedül kevés vagyok neki, szeretett gyerekek között lenni.
86. youlcsi (válaszként erre: 85. - Trapiti)
2013. jan. 15. 23:02

első sorban nálunk a gyerektársaság miatt kell. sokkal szebben játszik, ha bárki van hasonló korú mellette. akár klubban, akár unokatesó.

mamáknak annyira nem tetszett, de ez van :)

85. trapiti (válaszként erre: 84. - Youlcsi)
2013. jan. 15. 22:58
AZ én lányom is két éves korától járt, nagyon jó döntés volt szerintem, nem bántuk meg :)
84. youlcsi (válaszként erre: 83. - Trapiti)
2013. jan. 15. 22:54

köszi :)

igazából van időnk, csak márciusban kezdek dolgozni. apa meg itthon van... maradna is vele, de neki meg ha szólnak, hogy meló van, akkor nincs idő szoktatgatni, bizony azonnal kezdenie kell.

83. trapiti (válaszként erre: 82. - Youlcsi)
2013. jan. 15. 22:51

Szia!

Szerintem hagyd hogy a saját ütemében szokja :) Az jó hogy a gondozónők rugalmasak, amíg nem zaklatja fel a gyereket, addig biztosan nem túl gyors. Aztán lehet hogy néhány nap múlva már hiányolni fog, amikor leesik neki, hogy ez a dolog nem egy-két alkalomra szól, hanem mostantól ez lesz a rendszer ;)

2013. jan. 15. 22:42

sziasztok!

nem tudom, él-e még a fórum. tegnap kezdtük a bölcsit (ill. voltunk már múlt héten 1 napot), ma már bő 2 órát eljátszott nélkülem. csak 10 percről volt szó, de aztán leültek 10óraizni, majd ragasztottak, stb... és máris ebéd volt. a gondozónő meg azt mondta, ha egyáltalán nem keres, ne menjek be hozzá csak ebéd után.

stramm kiskölök, de nagyon anyás. és holnap a gondozónő szerint már meglesznek nélkülem teljesen.

nem gyors ez? vagy ha délelőtt elvan, hagyjam, ne rágódjak ezen?

ottalvós bulit még nem tervezek, csak majd ha ő is kéri...

2012. nov. 20. 09:42

Sziasztok!


Kerestem egy bölcsis működő fórumot,ugyanis elég tanácstalan lettem.Mi okt.24én kezdtünk el beszokni.Aztán jött a 4 napos hétvége,aztán 4 napot itthon volt a kisfiam,mert beteg lett.Ez a hét lesz neki teljes,ha nem jön közbe semmi,de nagyon nehezen viseli.Eddig szívesen ment,mikor ott voltam,nem törődve velem szépen játszott,huncutkodott.De múlt péntek óta csak azt hajtja,hogy anyával akar ott aludni,tegnap velem akart reggelizni,ma meg már itthon is sírt,s mondta zokogva,hogy ne menjünk bölcsibe.

Amikor meg alvás után elhozom,akkor vidám,mesél,mondókát tanult,játékbabázni akar itthon is.A gondozónők szerint egész nap csak sír,alig eszik,és fél órákat alszik csak.Mit tehetnék,hogy könnyebben elfogadja,hogy nekem is mennem kell nemsokára dolgozni,és megértse hogy nincs ott rossz helyen,vigyáznak rá,és jó kedvű legyen benn?

Ma már azt is kipróbáltuk,hogy 9-re vittem 8 helyett,így nem hallotta a többi gyerkőc sírását,de nem nagyon számított ezt sem,hiszen már itthon elkezdte a sírást.

80. 5a01ed35f5 (válaszként erre: 3. - 363d535da9)
2011. okt. 2. 21:39

Szia!

Nagyon jól összefoglaltad, nagyon tetszik:))

79. palenkas (válaszként erre: 66. - Calyxgraphic)
2010. nov. 19. 13:08
Borzalmas lehet... és nincs magyar bölcsi? Nagyvárad nincs pedig olyan messze... Szalontán is van magyar óvoda.
78. palenkas (válaszként erre: 74. - Pierrot)
2010. nov. 19. 12:56

Szia!

Én január 1-től megyek vissza dolgozni, és most, ezen a héten keddtől kezdtük a bölcsit, mert én is arra számítok, hogy ha beteg lesz, még akkor is legyen idő beszoktatni. A téli szünetig van 5 hét (mostmár csak 4), és jó lenne, ha már decemberben bent is aludna. Nálunk is nagy a dilemma, hogy a téli szünet alatt elszokik a bölcsitől, de nincs mit tenni. Nálunk is a legtöbb gyerek szeptember óta jár, és ez azért jó, mert ők már beszoktak, így nem az összes gyerek bömböl, csak az enyém. Egyébként amiket írtok, ahhoz képest az én fiam egy katasztrófa. Kedden végig ott voltam vele, szerdán elmentem fél órára. Végigordította mind a fél órát. Tegnap nem jöttem el, mert egyszerűen nem engedi el a kezemet. Ma kijöttem 10 percre, és azt is végigordította. Mondtam neki, hogy kimegyek vécére mindjárt jövök, szóval nem szöktem meg. Hát nagyon nehéz. Ő 21,5 hónapos, január végén lesz 2 éves.

77. R75
2010. nov. 4. 16:35
Ja, és szerintem nem jelent semmit, hogy összeszokott-e a társaság, nálunk is folyton morzsolódnak le az ovisok és helyettük jönnek új bölcsisek...
76. R75 (válaszként erre: 74. - Pierrot)
2010. nov. 4. 16:35

Szerintem kérdezd meg a gondozónőket, hogy ők mit gondolnak... igazából elkezdheted decemberben is a beszoktatást, de az ünnepek miatt sokat lesz otthon, és akkor ha esetleg olyan típusú a kislányod, lehet januárban kezdheted előről az egészet.

Persze ne így legyen, csak ez is egy alternatíva.


Az én lányom szept.1én kezdett, én szept.20tól dolgozom, nem volt gond vele, másfél hét alatt beszokott...

Persze ugye minden gyerekfüggő, ezt előre nem lehet megjósolni.

75. trapiti (válaszként erre: 74. - Pierrot)
2010. nov. 4. 15:30

Szia!

Ök még olyan kicsik, hogy a gyerekcsoport szempontjából ez gyakorlatilag mindegy szerintem, ráadásul gondolom a csoport egy része már szeptrember óta jár.

A kislányod szempontjából viszont én lehet hogy hamarabb elkezdeném... Ha január eleján viszed, ott lesz a kényszer, hogy 17-ig mindenképp be kell szoknia. Ha viheted hamarabb, alkalmaszkodhatsz a gyerek tempójához, pl. nem kell sürgetned az ottalvást. Az én lányom mondjuk 3 nap alatt beszokott, ott is aludt, de nem minden gyerke ilyen, van akinek több idöre van szüksége...

Ráadásul azzal is számolni kell, hogy az elején sokat lesz beteg, mire megszokja a közösséget, tapasztalataim szerint az elsö 2-3 hetet nagy mázli ha egybén végigjárja, tehát nagyjából mire kezdenél számíthatsz rá, hogy rögtön otthon is kell maradni Vele...

2010. nov. 4. 14:50
Sziasztok ! A kislányom 21 hónapos, és már megvan a helye a bölcsiben. Én január 17-től megyek vissza dolgozni, addig szabin leszek itthon. Szerintetek késő ha január elejétől kezdem a beszoktatást ? Olyan szempontból, hogy a bölcsiben akkor már megvan a beszokott gyerekcsoport, nem lesz neki rossz, hogy ő később csatlakozik ? Köszi a válaszokat előre is !
2010. okt. 4. 11:43

Megvolt az első 2 óra. Egyelőre minden simán ment. Zökkenőmentes a dolog. Persze, most még magabiztos, mert anya ott a közelben.

Sajnos van egy kisfiú, aki eléggé agressziv. Na tőle tartok egy kicsit, mert mindekinek nekimegy, lelöki, megüti, stb.. Remélem, a lányom majd megvédi magát.

2010. okt. 2. 09:58
Mi hétfőn kezdjük. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy miként áll a dolgokhoz a kicsilány. Majd jövök beszámolni.
71. R75
2010. szept. 23. 21:02
Az igaz, hogy este már nyűgösebb, de én ezt annak tudom be, hogy még nem jár olyan régóta, gondolom hozzá kell szoknia, + fele annyit alszik ott, mintha itthon lenne napközben..
70. R75 (válaszként erre: 69. - Vviki2)
2010. szept. 23. 21:01

Nem törvényszerű...


mi 1-e óta járunk és 1x sírt igazán + 1szer pityergett a lányom, de akkor is csak 2percig, míg beadtuk...


Hétfő óta az apja viszi-hozza, semmi gond nincs vele, és nagyon szeret bent lenni..

69. vviki2
2010. szept. 23. 14:56

Mi ma voltunk először a 2 éves kislányommal, de csak fél órát. Holnap kicsit többet...

Hááát amiket írtok...:-S Azt hiszem jobb lesz ha felkészülök.

68. driennke83 (válaszként erre: 67. - Trapiti)
2010. szept. 20. 13:32

Köszönöm a válaszod.

Én is úgy veszem észre, hogy ha többet foglalkozunk vele, akkor minden ok., de ha ott akarom hagyni, akkor kitör a balhé, de például, a hétvége után, tegnap már jól viselkedett, nem volt olyan szófadatlan. De ma újra mentünk bölcsibe, és nem akart menni, jobbanmondva csinálta a műbalhét. Amikor eljöttünk otthonról, akkor még minden ok volt. Jaj, de jó stb., aztán ahogy közöelebb értünk úgy lett egyre nyűgösebb és a végén már sírt, de odaadtam a Jutka néninek és már nem jött az ablakhoz integetni, hanem szerintem játszott már. Reménykedek, hogy hamarosan megérti, hogy ez nem büntetés a részemről, mert mondani hiába mondom neki.

67. trapiti (válaszként erre: 64. - Driennke83)
2010. szept. 17. 14:42

Szia!

Az én kislányom 1 éve bölcsis, az els hónapokban hasonló volt az otthoni viselkedése. A beszoktatás könnyen ment, nem sírt, hamar megszokta. Mindket is "fenyegettek" hogy akkor majd pár hét múlva fog sírni, azóta sem következett be. Persze vannak napok amikor látom rajta, hogy kevésbé van kedve menni, de nagy cirkusz sosem volt, sem itthon sem a bölcsiben.

Viszont az els fél évben bölcsi után itthon olyan volt mint egy kisördög. Sokkal hisztisebb, nyügösebb volt, nem volt el 10 percet sem anélkül hogy ne vele foglalkoztam volna. Eleinte minden délután így telt, aztán már csak a hét vége felé... mostanra már nagyon ritka hogy gond lenne itthon. Szerintem normális jelenség, hiszen egy csomó új elvárásnak kell megfelelni a bölcsiben, jól viselkedni, szótfogadni + feldolgozni a szülök hiányát stb. Ez igénybe veszi a kicsiket, természetes, hogy otthon "tombolja" ki magát :) Én igyekeztem megadni a lehetséget, minél szabadabbra terveztem a délutánt, igyekeztem minél kevesebb olyan helyzetet teremteni, hogy "viselkednie" kelljen. Pár hónap után megoldódott magától :) Gondolom az ovikezdés megint kihívás lesz, számítok rá, hogy átmenetileg visszatér az ördögfióka :)

2010. szept. 17. 10:58

Mi Romaniaban lakunk, Nagyvaradon lanyom 1 eves 9 honapos, es en megdobbenve hallottam, amikor beirattam a gyereket, hogy reggel fel 9kor beviszem es leghamarabb 15,30kor mehetek utana. Nincs beszoktatas, nincs fel napos program, nem maradhat szulo.

Tiszta emberkinzas 2010ben.

Egybol a melyvizbe kell dobni a gyereket es persze magamat is. Ereztem, hogy megszakad a szivem. Szegenykem egesz nap sirt es persze en is.

Holnap lesz a harmadik nap, de mar elore sir a kicsi kincsem, hogy ott fog maradni nelkulem, teljesen meg van remulve.

Meg egy plusz rossz, hogy a dadusok romanok es semmit nem ertenek a gyerek beszedebol, sem a gyerek az ovekebol, pedig tenyleg kifejezetten bo a szokincse es tisztan, erthetoen beszel mar, persze magyarul.

Teljesen ketesegbe vagyunk esve.

65. kingi7 (válaszként erre: 64. - Driennke83)
2010. szept. 14. 18:49

Hasonló nem volt nekem, csak a dadus mondta, hogy volt jó pár eset, hogy a gyermek meg sem nyikkant az elején, jól elvolt...majd kb a 2-3 héten kezdete a hisztit folyamatosan... nehezebb velük, mert ez hosszabb folyamat-ezt mondták.-

a másikra nincs ötletem... :(

2010. szept. 14. 13:48

Kicsi lányom aug. 23-tól járt. Ő volt az első héten, aki nem akart hazajönni, aztán jött a második hét, amikor már többet hagytam ott. Még akkor sem volt baj, hanem amikor először hagytam ott egész napra, akkor jött rá (szerintem), hogy ez már végleges és azóta minden reggel csinálja a (mű)balhét. Már akkor nyöszörög és mondogatja, hogy "sírni fogo", amikor még el sem indultunk otthonról, aztán megy a nyöszizés, sirdogálás, amíg el nem jövök. Azután meg semmi baja nincs, már van egy barátja. Ádámot emlegeti, és már tanult verset a Petra nénitől.

Csak ezek a reggeli hisztikék ne lennének.

De! És ez a fontos. Látom, hogy jó kezekbe adom, hogy foglalkoznak vele, hogy szeretik (a gondozónénije, mindig várja a puszit tőle). Megmondták, hogy ha majd beszokik akkor megpróbálják leszoktatni a pelusról. Ha bármi külön kérés (nálunk alvás előtt cumisüveg, de már ezt is elhagyta) megteszik. Nem kértem még olyat, amit ne tettek volna meg.

Alszik is, bár nem olyan sokat mint otthon.

Viszont nálunk otthon vannak gondok. Azóta, amióta jár a bölcsibe otthon szófogadatlan, mindenért hisztizik, nem lehet vele elmenni boltba meg ilyenek. A bölcsiben nincs vele semmi gond, segít pakolni, aranyos stb.

Volt valakinek hasonló gondja?

Köszönöm és bocs, hogy hosszú voltam.

E

63. csféva (válaszként erre: 61. - Kingi7)
2010. szept. 14. 07:58
Örülök neki, hogy jól alakulnak a dolgok.
62. R75
2010. szept. 13. 21:48

Az én lányom 26hónapos, szept. 1én kezdte a bölcsit, nálunk az egész beszoktatás összesen 1hétig tartott, annyira jól bírta, hogy azt mondták neki ennyi elég is volt...


Persze ez majd biztosan változni fog, de egyenlőre egy sírás nélkül ment az egész.

Szerintem én jobban megsínylettem az egészet, mint ő.

61. kingi7 (válaszként erre: 60. - 4c1a787e8f)
2010. szept. 13. 21:36

Köszönöm :) azóta elég jól alakult :) hetente háromszor megy, ma 2 órát aludt és evett is már.. és nem bömbizett, játszott a többiekkel :)


Én is úgy gondolom, hogy jobban fogja a közösséget bírni, kommuniktiv lesz, és nem lesz gátlásos :)

60. 4c1a787e8f (válaszként erre: 59. - Kingi7)
2010. szept. 13. 10:53

Szia!


Nem tudom a tutit, csak sajnálom, hogy ez Nektek ilyen nehéz.

Egyrészt, a gyerekek ezt külömbözően élik meg, másrészt pedig ez rossz kor a bölcsikezdésre a legtöbbeknek. (Persze ha most kell, most kell, ezt nem bírálat volt.) Ahhoz már nagy, hogy csak úgy belenőjön, ahhoz meg kicsi, hogy megértse.


Nálunk én voltam, aki kb. ennyi idősen ment. Azt mesélte anyám, hogy 1 hétig rohantam be, hátra se néztem. Aztán beteg lettem 2 hétre, és utána olyan hisztit vágtam le, hogy nem lehetett beadni. Akkor még nem volt beszoktatás a bölcsibe. Én voltam az egyetlen, akinek a vezetőnő külön 1-2 hét szülős beszoktatást engedélyezett, mert nem bírtak velem... Aztán persze imádtam a bölcsit, és utána minden közösséget...


Szóval talán még szorosabb együttműködés a gondinénikkel, meg még több határozottság, meg hát sok kitartás, és segítségkérés, ha végleg nem megy.


És azért sok boldogságot a gyermekhez!!!!!!

59. kingi7
2010. szept. 4. 21:55
Valaki tud segíteni? Hetente 3 nap vinném a 14 hónapos kislányomat bölcsibe, múlt héten volt a beszoktatás, hát nem volt valami sikeres :( nagyon anyás, végigbömbizte a fél napot, még enni sem evett :( jövő héttől a csoporttársai rendesen mennek, de neki a fél napot javasolták :( alvásról még szó sincs :( valami tanács?
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook