Beszélgessünk a szavazások témáiról (beszélgetés)
Muszáj - téma:
Általános iskolában az osztály legjobb helyesírója voltam. A tudásom lényege azon alapult, hogy a szavakat leírva láttam, hogy "hülyén" néz-e ki, vagy sem. Érdekes módon a muszáj szóval nem akadtam össze egész felnőtt koromig. Akkor aztán mivel idegesített, hogy se j-vel, se ly-vel nem nézett ki jól, megnéztem a szótárban. Aztán emlékszem még évekig vissza kellett járnom a szótárhoz, mert képtelen voltam megjegyezni. Nem tudom, hogy volt-e valaha olyan szó, amivel ennyit szenvedtem volna.
:)
Szerintem a muszáj= muss sein-ból lett, ejtsd: musz sájn, azaz kell lennie.
De ez nem 100% bizti..., lehet, hogy csak okoskodom! :-)))))
Néha ezzel a netes helyesírással csak annyi a gond, hogy az ember siet, piff, paff begépel dolgokat, aztán elküldi olvasás nélkül. Ebből szerintem semmilyen következtetést nem lehet levonni. Én például hiába tanultam meg önszorgalomból a gépírást, nem tudom nem figyelni a billentyűket, akkor meg kész a galiba, mert nem látom, hogy mit írok. :)
És ahogy látom, és tapasztalom magamon nagyon sokszor elengedjük magunkat. Nem fogalmazunk olyan gondosan, megengedünk magunknak egy kis gügyögést, szóalkotást, rövidítést, szlengeket. Van ez így. És ez nem is feltétlenül olyan nagy baj.
Az MS Wordben biztos megnézték.:))))
Nem lett alatta piros csík tutira. :)))
Az MS Wordben bitos megnézték.:))))
Nem lett alatta piros csík tutira. :)))
Szerintem az az érdekes, hogy a szavazáskor mindenki tudta a helyes választ. :)))
Valaki súgott? :))))
Letty,
azért mert nem teszel pont és vessző után szóközt, még nem dőlt össze a világ :). Azért "szokás" közt tenni, mert így szebb, de semmilyen szabály ellen nem vétettél. És ha meg igen??? Akkor sem történt semmi. :)
Noémi,
Senkinek sem KELL megfelelnie. Pont attól érdekes az élet, hogy mindenki olyan, amilyen. Nem lenne jó, ha meg kéne valakinek / valaminek felelnünk. Én személy szerint nem szeretek megfelelni, nem szeretek idomulni, nem szeretem, ha megmondják, hogy hogyan kellene csinálnom bármit is. :)
Félig komolyan kérdeztem ám azért!
Látom én,hogy a többség(és akkor biztos ők a hozzáértők) pont és vessző után hagy szóközt,de én egy autodidakta kis kezdő net és PC-használó vagyok,nem tudtam,hogy ez szentírás!
Különben pedig:pedagógus vagyok,általános iskolás koromban megyei helyesírási versenyt nyertem, úgyhogy juszt se szégyellem magam ezért a kis tudatlanságomért!
:))
A férfiak már csak ilyen kötekedők!
Tudom!:)
De ez melyik helyesírási szabályzatban van benne?Folyóírásnál ugyanis ilyenről nincs szó,netes szabályzatot meg nem találok sehol!Igazából ezt honnan kéne tudni?
Húha Letty! Ezért téged most el fog ítélni :)
Nem hagytál szóközt a vessző "," után.
én a muszáj-t csak egyetlen egyszer hibáztam el :)
szép történet volt :)