Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Beszélgessünk a hozzátáplálásról! fórum

Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)

262. win (válaszként erre: 260. - Emily)
2007. márc. 11. 19:07

Valószínű, hogy a rizsnek magasabb a tápértéke. 10 perc alatt bevág egy üveg bébiételet????

Add kölcsön nekem ezt a gyerkőcöt kicsit! :)))) A fiam akármilyen éhes, kb. a felénél megunja magát az evést, mint semmirekellő tevékenységet, és mindenféle csellel kell belevarázsolni a többit! 20 percnél alább nem adunk egy evést.

Azt elfelejtettem tegnap írni, hogy a kecskeméti bébiételeket is a Hipp gyártja.

261. win (válaszként erre: 259. - Tiger)
2007. márc. 11. 19:05
hű de leállt a szopizásról! csoda, hogy egyáltalán elfogadta a tápszert. Én is úgy szeretnék elmenni bababörzére, de sajna nem akar összejönni.:(
260. emily (válaszként erre: 255. - Win)
2007. márc. 11. 17:01

Mildit is befaltuk,kemény 10 perc alatt!!! :-)

Úgy fest, Emnek tök mindegy mit adok, csak ne én főzzem! :-DDDD Talán laktatóbb lehet ez a rizses kaja, mint amit eddig adtam, mert utána nem ette meg a szokásos alma-banán adagját. (Bár az is lehet, hogy csak nyügi volt, mert az alma után szinte rögtön el is aludt.)

259. Tiger (válaszként erre: 256. - Win)
2007. márc. 10. 19:18

Még reggelente szoptatom, este pedig "mirelittet" kap. 2X kipróbáltuk a tápszert is, de csak 100 körülit evett, pedig tejciből meg se áll 200ig.

Próbálom este is megszoptatni de elkezd harapni (még jó hogy nincs foga), utána elfordul, és üvölt.

Ma voltam bababörzén, és bevásároltam egy csomó rucit, meg kaját is. Ha valaki ki szeretne menni holnap írjon nekem még ma mert van 2 belépőm.

258. Tiger
2007. márc. 10. 19:13
Boldog születésnapot!
257. emily
2007. márc. 10. 12:10
d@nu! M-nek nagyon-nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk!!! :-) Puszi nektek! Em és E.
256. win (válaszként erre: 254. - Tiger)
2007. márc. 10. 07:51

Azt olvastam, hogy a bébiételeknél valamilyen módszerrel kivonják, módosítják azokat az anyagokat, amik még nem adhatók az adott korban a babának. Ezért van, hogy a bébiételekben már hamarabb van olyan, amit normális otthoni főzés mellett még nem tudsz adni. De a málnás esetből kiindulva én inkább nem kísérletezek. Ha jól emlékszem 10 hónapos kortól lehet a tésztaféléket bevezetni. Addig adok neki rizst.

Szuper, hogy rendeződött a betegség! Biztosan kinövi! Szoptatod? Nem kezdett el falni, mint a fiam a betegség után?:))

255. win (válaszként erre: 252. - Emily)
2007. márc. 10. 07:47

A fiam is nagyokat aludt tegnap. Igaz, biztosan pihente az egész hetet,mert a foga miatt nagyon nem volt alvás. Mildi bébiételt sem vettünk még. Majd referálj!:)))

Nekem a nagyobb bajom a cukorral van, mert állítólag asóból nem gond, ha van benne egy pici, de cukrot még semmiképpen nem akarok neki adni, pláne nem rendszeresen.

254. Tiger
2007. márc. 9. 22:16

A tésztát azért kérdeztem , mert láttam a boltban valamelyik babaétel, 6 hónaposnak :zöldséges tészta.

A gyerkőcömről elmúltak a foltok, és az étvágya is megjavult. Ma adtam neki céklát (csirkével, krumplival), és nagyon ízlett neki.

Holnap megyek babaruha börzére, remélem kapunk pár jó dolgot.

253. emily (válaszként erre: 246. - Tiger)
2007. márc. 9. 19:55

Reméljük tényleg el fog múlni késöbb ez a nyavaja! :-)

Én még nem adtam tésztát,de Em még pici lány! :-D Holnap lesz 5 hónapos!!! Jézusom, hogy rohan az idő!!!

(És én még mindig dagadt vagyok...Pont erről beszélgettünk a bnőmmel, hogy most még mondhatjuk, hogy áááá még csak 5 hónapja, hogy szültem, de mit mondunk majd 2 év múlva!!???)

:-DDDDDDD

252. emily (válaszként erre: 248. - Win)
2007. márc. 9. 19:47

Na hát ma Em mást sem csinált, mint evett, meg aludt! Volt biztos vmi a levegőben... :-D Délelőtt két pici szunya, ebéd után meg 2 óra!!!! Aztán ugyanakkor evett almát, mint tnap, mikor is utána vacsira SEMMIT nem bírtam beleerőltetni, ma meg benyomott még 180 tápszert. Na ki vagyok rá váncsi, mikor fog felébredni... A Hipp szerintem -és persze Em szerint is ;-)nagyon jó (bár drága). Általában nincs benne egyáltalán cukor és só! Én erre gyúrok.. :-DDD

Ma vettem vmi Mildi nevezetűt.Zöldséges rizotto. Majd megírom, hogy ízlett. :-)

251. win (válaszként erre: 247. - Minya)
2007. márc. 9. 08:12

Ja, a padlizsános kimaradt:

Nem tudom, az mintha gyümölcs lenne, nem? De ha tökféle, mert végeredményben arra hasonlít, szerintem akkor is lehet adni. Gondolom, nálunk azért nem igen szól erről a fáma, mert nem igazán van jelen a mindennapi konyhaművészetben. Legfeljebb próbáld ki először egy nagyon picivel!

250. win (válaszként erre: 246. - Tiger)
2007. márc. 9. 08:09

Mi is vettünk olyan desszertet, amiben málna van, és pöttyös is lett tőle a gyerek! A szája körül mindenhol az arcocskáján apró piros pöttyök jelentek meg. Két nap egymás után kapott belőle, aztán mikor nem kapta 2 napra rá elmúltak a pöttyei. Pedig az üvegen levő felirat szerint kaphatná! Mi azóta hagytuk, majd talán 1 hónap múlva újra megpróbálom, de végül is nem fontos, van más gyümölcs.

Ez Minyának is szól:

Én még nem adtam tésztát, bár milupás babapiskótát már kapott, és abban is vannak gluténtartalmú gabonák. Nem lett tőle semmi baja. Nem is tudom, a hivatalos ajánlás mikortól javasolja? 10 hónapos kortól, nem?

Én most a tejtermékeket próbálgatom (kicsi sajt, joghurt), eddig ízlett neki és gondunk sem volt! Szerencsére!

249. kszilvi
2007. márc. 9. 08:00

Sziasztok!

Nekünk a Kecskeméti bevált, és tényleg nagyon jó az ára! A bébiital (alma-banán-sütőtök azt hiszem) kicsit higítani kellett forralt-lehűtött vízzel, mert sűrű volt, úgy nem itta. Most 2 nap alatt elfolgyott. (de csak ritkán adok neki ilyet)

248. win (válaszként erre: 245. - Emily)
2007. márc. 9. 07:52

Ismerős!!!!! Elejétől a végéig! A fiam is megcsinálta, hogy nem óhajtott étkezni, pedig ő is ilyen sokat aludt. Nem tudom mi volt az oka -én akkor kezdtem hozzátáplálni- jó sokára, vagy 1,5 hónap alatt múlt el nála. Remélem, nálatok nem tart addig.

Mi Kecskeméti bébiételt szoktunk venni, azokban van a legkevésbé hozzáadott só (ami szerintem még a kisebb baj), meg cukor. És ennek a aegbarátibb emelett az ára. Az Univeresek szinte mind cukrozottak, hogy miért, az számomra rejtély, mert pl. egy banános, sütőtökös kajába mi a fenének kell cukor, elég édes az önmagában is. Szóval azzal leálltunk. Hippeset még nem próbáltuk, Nestléből meg a gyümiseket szoktuk venni (pl. normális körtét most nem tudok sehonnan szerzni, és az övék szerintem jó). Hamét most vettünk, de még nem kóstolta meg a legény, nem tudom hogy válik be. Egyébként általában elég szívesen eszi őket, majdnem mindegy neki miféle!:))

247. Minya
2007. márc. 8. 18:59

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni hogy ti hogy készítitek el a csöpségnek a padlizsánt.Én már párszor adtam tésztát de csak olyat amibe nincs tojás pár nap múlva lesz 9 hónapos

246. Tiger
2007. márc. 8. 14:05

Na másodszor is nekifogok, ugyanis Husim lerántotta az egeret és kilépett a hoxából.

Állítólag atópiás dermatitis-e van a tejpéptől. Már voltak rajta 2 hónapos korában is ilyen foltok, akkor azt mondták az anyatejtől van. 4-5 napon belül mindig el is múlt neki. Most viszont a felkarjai tele lettek vele, sőt a bal felkarján egyetlen óriási folt volt. Mostanra már nagyon szép, de még látszik. Csak találgatnak, hogy biztos a tejpéptől van-e. Írattam fel HA-s pépet, remélem ez beválik.

A diatetika tanárom azt mondta, hogy a csecsemőkori tejallergia legföbb oka a tejcukor miatt van, mert valami (ne kérdezd melyik) enzim még nem működik. Valószínűleg 1 éves kora után minden rendben lesz.

Husi szinte mindent megeszik ha éhes, eddig egyedül a globus zöldborsó főzeléket kellett csak egy kis anyatejjel fel*znom hogy megegye. Neki a sütőtök a kedvence, azt mindegy ki készíti neki , hamar befalja.

Érdekes hogy a hamé desszertek között van 6 hónaposnak erdei gyümölcsös, pedig nekem azt mondták, hogy azt csak 1 éves kor felett ajánlott adni.

Ki mikor ad, adott tésztát?

245. emily (válaszként erre: 243. - Win)
2007. márc. 8. 12:36

Hát ne is mondd! Akármennyire is ellene voltam az üveges kajáknak, most már ott tartok, hogy mégiscsak egyre többet próbálok ki, mert úgy látom ízlik neki! Ma sütőtök krumplival lesz menün Hipp bácsi konyhájából, majd este,vagy hnap beszámolok a részletekről! :-D

Em mostanában 3-szor is alszik napközben,akkor is, (ha nem sétálunk) alkalmankén fél- egy órát. Éjszaka egyer mindig megébred, de akkor csak visszadugom a cumit, vagy ha nagyon nem kell neki, akkor hagyom kicsit beszélgetni és újra elalszik. Pár napja 6-fél 7 körül ébred fel "rendesen". Viszont ahhoz képest, hogy 12, van, hogy 13 órát kaja nélkül tölt el, nem cuppan rá mégse úgy az üvegre, mint eleinte,szinte csak jétszik vele! Furcsa... JA! És a legújabb. Most már annyira érdekli a környezete, hogy egy evés sincs annélkül, hogy ne forgátná állandóan a fejét, de úgy, hogy beleszédülök...

Csajok, szerintetek melyik üveges kaják a legjobbak?(Egyenlőre a húsmentesek közül.)

244. emily (válaszként erre: 242. - Tiger)
2007. márc. 8. 12:25

Na ennek őszintén örülök! :-) Már tényleg kezdtem aggódni!!!

Még csak kétszer voltunk úszni, Em nagyon élvezte, hál isten! Remélem ez így is marad. Itt a Balaton mellett nem árt, ha az ember idejében megtanul úszni! :-)

Mire allergiás Husi?

243. win (válaszként erre: 240. - Emily)
2007. márc. 8. 10:43

Lehet, hogy úgy lesztek mint mi: állandóan variálni kell a kajákat -ami ugye nem egyszerű ilyn "széles" kínálat mellett-, különben nem eszi meg Őbabasága! Néha már azt sem tudom, mit atlálájak ki, már csináltam olyat, hogy banánt is tettem a főzelékébe. De tegnap az én fiam sem ette meg a kaját. Mondjuk neki most tört át elöl a 2. foga, lehet attól gyagya! Éjjel sem alszik rendesen, meg nappal is rövideket. Aztán meg semmi sem és sehogy sem jó neki!ÁÁÁÁÁÁÁ!!!:((((

A brokkoli, karfiol vizét én sem cseréltem le, de én is fedő nélkül főztem. Nem vettem észre, hoyg bántaná a pocakját -szerncsére!

242. Tiger
2007. márc. 8. 08:21

Sziasztok

H-K-Sz sulim volt, nagyon okos lettem.

A viccet félretéve tanultam jó dolgokat is.

De a lényeg a gyerek.

Szombat óta sokat javult az étvágya. A labor teljesen negatív lett. Az orvos SZERINT valami húgyúti fertőzése lehetett, és vele egyidőben jött ki az alergiája. Tegnap este irattam HA-s pépet, de megvizsgálni se tudtam mi van benne, mert nem volt a gyógyszertárban. Már visszahízott 20dkg-ot (70ből).

Én is megpróbálok neki főzni rízst, és abból csinálok neki gyümi pépet.

Emily, nem is tudtam hogy ti is jártok úszni?!

Mióta?

Win, köszönöm hogy gondoltál ránk.

241. emily
2007. márc. 7. 17:16
TIGER HOL VAGY???
240. emily (válaszként erre: 239. - Win)
2007. márc. 7. 17:16
A vizet nem cseréltem le, de fedő nélkül főztem. Viszont azóta mióta írtam, hogy hogy befalta, megpróbáltuk még egyszer és nem ette meg. Ugyanígy a sárgarépás krumplit sem... Azt hiszem elkiabáltam, hogy vki a családból megeszi a főztöm... :-( (Ma üveges finomfőzeléket kapot - mind egy szálig befalta...)
239. win
2007. márc. 7. 13:13

Elfelejtettem, már tegnap írni akartam:

A brokkoli és karfilofőzéshez azt mondták érdemes első alaklommal úgy próbálkozni, hogy az első vizet leönteni, és utána új vízben készre főzni, ezzel higítani. Ja és fedő nélkül! Így állítólag távoznak azok az anyagok, amik hasfájást okozhatnak.

238. emily
2007. márc. 6. 20:34

Hú csajok, kikészítettek a tanárok! Úgysincs itt senki, majd holnap visszanézek!

Jó éjt mindenkinek! :-)

237. emily
2007. márc. 6. 13:29

Én vok, csak hétfő, kedd suli, nincs annyi időm. Este jelentkezem!

Tiger! Mizu???? Kezdünk aggódni!

236. win
2007. márc. 6. 07:37

HAHÓ!!!

Hova tűnt mindenki?

235. win (válaszként erre: 221. - Tiger)
2007. márc. 5. 12:43
Na mi újság?
234. dfe310ea97 (válaszként erre: 202. - D@nu)
2007. márc. 4. 22:48

Nem akartam én senki gyerekét sértegetni, de akit én láttam, az tényleg szörnyű volt! Nem innen való! A képeket még sosem néztem itt senkiét sem.

Tehát elnézést kérek attól, aki esetleg megbántottam volna! Bocs!!

233. kszilvi
2007. márc. 4. 15:23

Sziasztok!

Én, mint már írtam kezdő-haladó vagyok:-)

Tegnap sütőtököt banánnal és almával készítettem a picinek uzsira. A banán, tök elég jó édesítő. Szerintem egy édesebb alma is megteszi.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook