Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)
A sok előtejtől pedig jön a hasfájás. :(
Arra próbálj figyelni, ha keveset szopizik, akkor ne add neki oda a másik cicit, mert abból is csak az előtejet fogja kiszívni. Légy türelmes, még Ő is tanulja ezt az új dolgot. Dajkáld kicsit, ha elaludna, fel kell picit ébreszteni, ösztönözni kell a szopira, hogy ne hagyja abba. Ez eltarthat fél-egy óráig is, ez az első pár hét ilyen, de megéri! :)
Azóta most nem evett. Levittem egy kicsit a levegőre, azóta alszik :) Nagyon bízom benne, hogy kialussza és farkaséhesen kel fel!
Közben átlapoztam pár Anyák Lapját. Az egyikben azt írják, ha keveset szopizik, akkor csak előtejet kap, amitől hamar újra éhes lesz. Hát nálunk ez van/volt. De mivel abbahagyja, el se jut a kalóriadúsabb hátsó tejig.
Kíváncsi vagyok mi lesz, ha felkel. Ha semmi változás, akkor hívom a védőnőt....
Nem jön nagyon a tejed? Nálam ezt akkor csinálta a fiam, amikor ömlött a tej a szájába és nem bírta nyelni. Párszor annyira megriadt, hogy utána alig volt hajlandóm bekapni a cicit.
Akkor talán tényleg a telihol izgatta fel a babákat, hogy ennyien nem aludtak, meg ki vannak fordulva magukból! :((
Köszönöm, igyekszem! Minden bíztató szó rám fér!:))
Lehet, hogy megint a foga, mert bár nem nyálzik nagyon rágcsál, de nem igazán látom, mert nem hagyja megnézni a felső fogínyét.:(
A lányomnál nem mindig volt sírás, egyébként, ha hasfájás, azt érzed a baba viselkedésén, felhúzza a lábait, stb.
Lehet, hogy tényleg van valami a levegőben... :)
Azóta evett már? Vagy egyáltalán nem hajlandó? Nincs szájpenésze véletlenül? A lányomnak nem volt, de úgy tudom, az okozhat nyelési problémákat, akkor meg nem akar enni a pici.
Több ötletem nincs. :( A védőnőt nem hívtad fel?
De a hasfájás nem szüsszögéssel hanem nagy sírás-rívással jár, nem?
És nem, nincs olyan sok tejem, hogy ömöljön....
Éjszakai nyöszörgés lehet hasfájástól - a nappali is. :) Van egy topic, ahol azt boncolgatják, ki mivel kezeli ezt a dolgot, nézz át oda. :)
A szopis problémával kapcsolatban viszont nincs igazán ötletem - nem lehet, hogy sok a tejed és hirtelen ömlik a szájába, nem tud olyan gyorsan nyelni?
Sziasztok :)
Bár mi még csak 2 és fél hetesek vagyunk, szeretném kikérni a véleményeteket. Olvasom, hogy nálatok is más volt ez az éjszaka. A fiam egész éjjel nyüszített, és alig volt hajlandó enni. Kétszer szokott enni, és alszik mint a tej. Általában, de tegnap éjjel egyik se ment. Így elég hulla vagyok én is. De ami még rosszabb, olyan mint ha ma is folytatódna a dolog. Azt hittem majd alszik egy hatalmasat, hogy kipihenje az éjszakát (és én is), de nem. Csak nyöszörög.
Szerintetek mi a baj?
Ja és a szopinál, épp ahogy Szilvi is írja. Rákap, majd kiköpi és tágog, bekapja, majd így tovább. Pedig nálunk a fogzás még kizárva.
Van valami ötletetek, hogy mi ez, és hogy mit tudnék csinálni?
Köszi előre is!
Lehet valami a levegőben, a lányom 1-kor ébredt és fél 3-kor még mi is ébren voltunk. :/
Kiságy: nálunk így kezdődött a fogzás, és így szokott be a mi ágyunkba. :/ Kitartás! :))
Tudom, hogy nem lenne szabad, de én feldtam, hogy vizet igyon. Csak tea meg rostos üdítő. Utóbbit próbálom vizezni, hogy hátha egyszer..
A teába pedig már alig teszek cukrot, de ha nincs benne nem issza meg. Bízom benne, hogy majd ha melegebb lesz akkor jobban elfogadja a vizet.
Lehet! A fiamnál is enyhén hígabb lett a széklet, amikor bújtak a fogacskák. Most megint gyanakszom, mert tiszta hiszti és újra sokat rág. Bár most nem folyik patakokban a nyála!
Akartam dicsekedni, hogy tegnap megivott 2 dl vizet, erre ma a poharat sem engedte a szájához tenni! :(( Kész vagyok!
A gesztenyés is, és a spenót is bejött, pedig a gesztenyésnek nagyon vacak az íze.
2 napja picit hígabbat kaksizik, lehet, hogy jön a foga?
Na, én is kipróbálok azt hiszem, egy-két új dolgot! Bár a cékla nem jött be, éa apradicsomos-kruplis csirke sem, pedig aboltit szereti. Én is megkóstolom mindig a kajákat, aztán jön a pofáraeseés: a brokkolis karfiolt imádja (tegnap is úgy befalta, mintha sosem lett volna!) , pedig szerintem se íze, se bűze, a paradicsomos cucc meg ízletes, és nem kell neki!
Én is banánnal szoktam édesíteni, szerintem semmi gáz nincs vel. Meg vannak is olyan húsos bébiételek alapban is, amiben az van.
Én gyorsfagyasztó funkcióra állítoma hűtőt, mikor belekerülnek akaják, így talánn nem romlik annyit a benne levő vitamintartalom, de én sem vagyok hajlandó minden nap pacsmagolni, meg utána tömegével mosogatni az edényeket. Plámna, hogy a fiam egy nap egyet alszik.
Na majd kipróbáljuk a sóskát,spenótot. (majd leírom, milyen sikere volt...)
Én is főznék nagy mennyiségben, de nálunk tele a fagyasztó. A bébikaja szerintem jó, mert idényzöldség-gyümölcs nincs most. A piaci is kényszerérett. (a fagyasztott talán jobb)
Ti miben fagyasztjátok a kajcsit? Én 1-2 dl-es műanyag pohárkában raktam el céklát, sütőtököt.
Én úgy tudom , hogy spenótot 6 hónapostól, karfiolt pedig 8-tól. A sóskáról nem tudok semmit.
Én a spenótot rizzsel csináltam, -és most ne ess hanyatt- picit megédesítettem banánnal. Nem érezni rajta, és nélküle nagyon semleges volt az íze. Szerintem jobb, mint a cukor. Én mindent megkostolok, és ez így fincsi volt.
Elöszőr krumplit akartam hozzá tenni, de nagyon híg volt, és a rízs jobban besüríti.
A cékla nálunk nagyon nyerő.
Én szeretem ha változatos kaját eszek, gondolom ő is örül neki. Így nagy mennyiségben talán egyszerűbb, és gyorsabb, mint minden nap. A mi kajáinkból nem nagyon tudok adni neki, mert mi nagyon fűszeresen szeretünk enni, és a párom alig eszik zöldséget. Tehát úgyis külön kel pacsmagolnom, akkor meg miért ne brutális mennyiséget.
Minden alkalommal egyre többet csinálok. Elöszőr kb15-öt, aztán 23-at, most 40 körüli. A fagyasztó alja teli van vele. Most, hogy fogytán a tejci, van helye.
sziasztok!
Sóskát,spenótot,parajt,karfiolt mikortól adtatok a kicsiknek?
Mivel együtt adtátok,készítettétek?
Most vettem fagyasztottat, majd szeretném kipróbálni, ha már lehet ilyen korban. Mi üveges kajcsikból vásároltunk most be. Nálunk azok bejöttek. Inkább csak vasárnap főzök a kicsinek-vagy a miénkből kap zöldséget. (igaz a fagyóban már van pár általam kotyvasztott kajcsi-és már nem is férne:-)
Ma azt hiszem brokkolit csirkével fog enni a kicsi-már rég evett ilyet. uzsira almát babapiskótával.
Jól teszed, hogy veszed. Többet nem csinálok. A cukrozatlan, rumaroma és tejszínpor nélküli 400forint, és pocsék az íze. Ezért raktam bele banánt, hogy megédesítse.
Sok vacakolás, és nem olyan finom. Mármint nekem nem, mert ugye tudjuk, hogy a gyerek dönt.
Le a kalappal elötted, hogy egyedül csináltad.
Következőleg leegyszerűsítem , nem csinálok ennyi félét.
ÍCsak az alapanyagok: alma, banán, gesztenye, cékla, padlizsán, krumli, borsó, spenót, rizs, csirke, sárgarépa + narancs az üdítőbe.
Na, ja, én is remélem!
Akkor a nyomdokaimba léptetek!:)) Gratulálok!:))) Ilyenkor én is egész du. a konyhában futkosok, és a mosogatás már általában késő esetére marad, vagy, ha nincs hozzá energiám, akkor másnap reggelre. :(
Csináltatok gesztenyés csirkét? Ez igen! Én pont tegnap néztem, hogy a gesztenye, meg a többi cucc, meg mire megcsinálom, ott vagyunk, hogy jobban járok, ha megveszem a boltban. Néha kibírja a gyerkőc, kb. 2hetente adunk neki 1et.
Nálunk a brokkoli-karfiol-csirke még mindig sláger! De biztos, hogy már ebben a korban is megmutatkozhatnak az ízlésbeli különbségek. Lehet, hogy akármivel is próbálkozhatsz, a lányod akkor sem fogja megenni a brokkoolit. Sok sikert akísérletezéshez!:)
Gratulálok, remélem, jó étvággyal befalja mindet a bébi!
Azt a brokkolis-banános cuccot el sem tudom képzelni... :)
Remélem nem lesz itt is veszekedés?!
Ma a nővéremmel egész nap a konyhában pacsmagoltunk, és csináltunk vagy 40 kaját.
Minden félét. De a gesztenyés csirke elég vacak volt, ezért tettem hozzá banánt is, majd beszámolok a sikeréről.
Csináltunk brokkolit banánnal, hát kíváncsi leszek?
Egyedül képtelen lettem volna erre, már ha csak a zöldség, gyümi pucolására vagy a mosogatásra gondolok ...:-(
De megcsináltuk :-))