Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Besamel: ötleteljünk, mit lehet tenni bele? fórum

Besamel: ötleteljünk, mit lehet tenni bele? (beszélgetős fórum)


1 2
36. vvlét
2014. márc. 19. 11:08
Melegszendvicskrémbe: gomba, tv paprika kis hagyma megpárolva, petrezselyem zöld, só, bors és besamel mehet rá a kenyérre, be a sütőbe, és isteni finom.
35. 2a69f78972 (válaszként erre: 29. - Globus)
2012. máj. 10. 21:30
Én nem tudom a nevét, de így szoktam csinálni, mert zaftosabb, finomabb!...nekünk:)
34. globus (válaszként erre: 33. - Andi6020)
2012. máj. 10. 21:23
Jól tetted, nem tudtam volna idecitálni, mert újabban lefagyasztja a gépemet.
33. andi6020 (válaszként erre: 32. - Globus)
2012. máj. 10. 21:22
Megnéztem. Hát, annak semmi köze a Francia rakott burgonyához. Azon kívül, hogy ezzel a névvel van csúfolva. :DDD
32. globus (válaszként erre: 31. - Andi6020)
2012. máj. 10. 21:07
Sajna, nem saját recept. Ahonnan szereztem, így nevezik (Andi konyhája)
31. andi6020 (válaszként erre: 29. - Globus)
2012. máj. 10. 21:01

Nem is.

A Francia rakott krumpli jellegzetessége a tejföl-tojássárgája-tojásfehérjehab.

A basamelles ételek a csőben sültek. Többnyire.

30. a0c1361e44 (válaszként erre: 29. - Globus)
2012. máj. 10. 20:57
Én meg nem szeretem a rakott krumplira a besamelt.
29. globus (válaszként erre: 6. - 2a69f78972)
2012. máj. 10. 20:56
Ez a francia rakott krumpli, imádjuk :) Jobb, mint a tejfölös.
28. a0c1361e44 (válaszként erre: 27. - 17edc27aec)
2012. máj. 10. 20:55
A szerencsediót jobban szeretem:)))
2012. máj. 10. 20:48
*szerecsen dió
26. 17edc27aec (válaszként erre: 24. - Andi6020)
2012. máj. 10. 20:48

Próbáld ki egyszer besamel mártással, kíváncsi vagyok úgy mennyire ízlik:)

És a besamel mártásba kell szerencsendió is!:) Lehetőleg frissen reszelve:)

25. 17edc27aec (válaszként erre: 24. - Andi6020)
2012. máj. 10. 20:46
Tartármártással? Na olyan fajtát még nem ettem, de amit én csináltam, abba besamell mártást kellett tenni, de annak tényleg olyan íze volt, mintha egy büfében vettem volna.
24. andi6020 (válaszként erre: 13. - 17edc27aec)
2012. máj. 10. 20:33
Érdekes. Én tartármártással tanultam a suliban.
2012. máj. 10. 20:09
Nekem meg ez az alapja a melegszendvicsnek.
22. 2a69f78972 (válaszként erre: 21. - Gyöngyszemü)
2012. máj. 10. 19:52
Azt elhiszem! Máris éhes lettem!:)
2012. máj. 10. 19:16
Én mirelit zöldségeket amit előtte sós vízbe majdnem készre főzök (brokkoli répa karfiol) pirított csirke csíkokkal, bő besamelbe forgatok Cannelloni tésztába töltögetem, kivajazott morzsázott tepsibe sorba teszem, a maradékot ráöntöm, reszelt sajttal megszórom, és megsütöm. Nagyon finom!
20. 2a69f78972 (válaszként erre: 18. - Lisy50)
2012. máj. 10. 19:06
A besamelbe ???
19. 0e45280179 (válaszként erre: 18. - Lisy50)
2012. máj. 10. 16:45
oks, a bazsalikomot is beledobom:-)
18. Lisy50 (válaszként erre: 1. - 0e45280179)
2012. máj. 10. 16:37
Pirított hagymát, rá a gombát és jó sok friss bazsalikomot!!!Imádom!!:))))
17. 2a69f78972 (válaszként erre: 16. - 0e45280179)
2012. máj. 10. 16:29
Akkor én is tanultam valamit!:)
16. 0e45280179 (válaszként erre: 14. - 2a69f78972)
2012. máj. 10. 16:27
Igen összekeverem, néha még a sütőbe is bedobom.
15. 2a69f78972 (válaszként erre: 13. - 17edc27aec)
2012. máj. 10. 16:26
Öreg motoros vagyok én már a konyhában!:D:D:D
14. 2a69f78972 (válaszként erre: 12. - 0e45280179)
2012. máj. 10. 16:25

Jó-jó! Én tudom mi a besamel, csak abban nem voltam biztos, hogy Te is tudod!

De bocsánatot kérek!:)


És ezt teszed kifőtt tésztára?

13. 17edc27aec (válaszként erre: 6. - 2a69f78972)
2012. máj. 10. 16:24
Bezony bezony:) Sokan nem is tudják, hogy a kaszinótojás töltelékébe kell besamel. Mindenki majonézt, meg mustárt nyom a sárgájához.
12. 0e45280179 (válaszként erre: 10. - 2a69f78972)
2012. máj. 10. 16:24
A fehér rántás egy fajtája a besamel, vajon készül, és nem vízzel, hanem tejjel engedjük fel. Ez egy nagyon sokoldalú mártás, a tej mennyiségével szabályozzuk, hogy mennyire legyen sűrű
11. 17edc27aec (válaszként erre: 7. - 2a69f78972)
2012. máj. 10. 16:22
Tulajdonképpen azt akartam írni, de az újhagyma zöldje sem rossz erre a célra, és könnyebben beszerezhető:)
10. 2a69f78972 (válaszként erre: 1. - 0e45280179)
2012. máj. 10. 16:22

Hogy készíted a besamelt?


És milyen az a besameles tészta?

Én még soha nem hallottam róla.

9. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 6. - 2a69f78972)
2012. máj. 10. 16:22
hmm...guszta, én is szoktam ilyesmiket csinálni. A csajok lopkodják a receptet. :)
2012. máj. 10. 16:22
Hagyma, mustár...ezeket eddig teszek bele, mert tetszenek, a szerecsendiót nem nagyon ismerem...
7. 2a69f78972 (válaszként erre: 5. - 17edc27aec)
2012. máj. 10. 16:20
Én snidlinggel!:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook