Koronavírus fórum (beszélgetés)
Bár nem mostanában kerülök sorra, de csak azt a vakcinát fogom elfogadni, amit az EU engedélyezett.
Fantasztikus! Erről ennyit!
Még jó hogy nem kérted!
Azért jó lenne tudni, hogy előtte nem voltak e pozitívak.
Ez a második oltás után lett?
Kb. 4 nap fertőzöttség után jönnek a tünetek.
Pfizert kaptak?
Második után nálunk is szinte mindenki beteg lett. De csak enyhén, 1 napig, rendbe jöttek.
Nem buta vagy, csak keveset tudsz, mint én is. De mennél többet meg akarok tudni, ezért olvasom ezen a téren tanult emberek írásait.
Sajnos hogy a nagy tudású Duda Ernő sem tud előre biztosat mondani, és nem is hiteget senkit. Ezért mondja azt is pl., hogy "lehet hogy". Lehet ez is, meg az is.
Nagyon sok mindent a több hónapos tapasztalat fog megmondani valószínűleg még a tudósoknak is.
Mondom, hogy csak költői kérdés, azután tűnődtem el ezen, amikor olvastam:
"A beoltott, elpusztított vírus ugyanis ottmarad a szervezetben, és potenciálisan autoimmun folyamatokat képes kiváltani." (Duda Ernő)
Most többféle, különböző "technikákkal" működő oltások vannak ugyanarra a kórokozóra. Lehet, hogy semmi gond, ha 8 havonta, vagy évente cserélgetve kapjuk. Egyszer ilyet, egyszer olyat. Én csak kérdezni tudok, mert buta vagyok hozzá.
En is ezt gondolom.
Remelem amugy begyorsul, es sikeresen novelik a gyartokapacitasokat.
Amugy en is minimum honapokra vagyok. Szoval jelenleg a marcius varom es a plusszokat :) hogy tobbet kirandulhassunk a kornyeken :)
Olvastam en is... meg a szamos kutatast is, hogy meg sose talaltak sehol osszefuggest autoimmun betegseg es oltas kozt... pedig ez az egyik leggyakoribb erv sok eve orvosok kozt is, nagyon akarjak bizinyitani sokan, de nincs...
Az infulenzavirus vad valtozatai is okoznak szovidmenykent szivproblemakat cukorbetegseget, stb... pont ezert is oltunk ellene.
A körzetünkben is elkezdték az oltást. Tegnap mondta egy 86 éves nő, hogy a háziorvos megmondta a pontos időpontot, és a második oltásét is. Azt is közölte vele, hogy a Pfisert kapja. Megy ez, csak az a baj, hogy akadozik a vakcina ellátás.
Nekem még hónapokat kell várnom az orvosom szerint. Nem tudom, akkor majd milyen vakcinák lesznek. Majd akkor kiderül. Felesleges előre vizionálni, hogy akkor majd mi lesz.
Zika-vírus
Amire készültek a vakcinák mindenki szerint jók. De van itt más is amitől tágra nyílt a szemem:
"Az olcsó, elavult módszerrel készülő kínai vakcinák Kína külföldi térnyerését szolgálják, nekünk azonban nem szabad elkezdenünk oltani velük – mondja a Válasz Online-nak Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem orvosi karának professzor emeritusa. „Nem szeretnék az engedélyező hatóság embereinek helyében lenni” – teszi hozzá az immunológus, utalva arra, hogy a szakemberekre politikai nyomást helyeztek. De mi is a baj a kínai technológiával, mikor az influenzaoltás is azzal a módszerrel készül? Az, hogy a koronavírus nem influenza, hanem autoimmun folyamatok beindítására képes „lopakodó”, ebben a tekintetben tehát inkább a hírhedt Zika-vírusra hasonlít. „A hátamon feláll a szőr attól, hogy inaktivált egész koronavírussal oltsunk!” Interjú.
Tehát elég ha azon az elven működik. Hm.
Elolvastad az interejút Duda Ernő immunológossal amit lentebb raktam be?
Ha elmulik a hatasa akkor hogy keveredik??
Ne hulyeskedj mar, tobbfele oltast kapunk, mimdenfelet eletunkben, semmi bajunk tole.
En ismerek embert, akin atment a virus, bem enyhen sajnos, es mar megkaota azota a pfizer mindket adagjat
Tok jolvan.
Egy elolt virusos oltas meg sokkal jobb mint a fertozes.
Jó, hogy bemásoltad, én is megtettem korábban, hogy olvassanak, gondolkodjanak az emberek. Tegnap Zacher Háborútól olvastam, ő a jelenlegi körülmények között nem adatná be magának a kínait. ( Igaz, nincs is rá szüksége, megkapta a Pfizert.)
Olyasmiről viszont még nem találtam semmit, hogy ha vki most pl. kínai (hagyományos) oltást kap, de ha újra szüksége lesz oltásra, mert már elmúlik a hatása, és a modern vakcinából kap, okozhat-e problémát vajon az oltások "keveredése"? Valószínű, hogy ez most költői kérdés. Csak eltűnődtem.
További ajánlott fórumok:
- Miért vagy a magad ellensége?
- Mit mondasz, ha nincs jegyed, de jön a BKV ellenőr? Ki tudod dumálni magad, vagy azonnal átnyújtod a személyidet?
- Önmagadért, ne önmagad ellen harcolj!
- A második koronavírus elleni oltás után miért vannak rosszul?
- Teherbeesés előtt beadattad a bárányhimlő elleni védőoltást magadnak, ha előtte még nem estél át rajta?
- Lombikosoknak koronavírus elleni oltás