Koronavírus fórum (beszélgetés)
mondjuk fogkő stb, alap a plexi nem? vagy védőszemüveg a maszk mellé. gyerekek fogdokija is, úgy dolgozott mindig, meg akihez mi megyünk is.
szerintem a profik mindig is használtak.
Kovid előtt az enyém csak maszkot viselt.
Az én fogorvosom kovid előtt is így dolgozott.
Nem támadásnak szántam, csupán felesleges onnan ide információt hozni. Aki kíváncsi az ottaniakra, hidd el, elolvassa. Én pont az ilyenek miatt nem megyek oda. Had ne kelljen már a normális fórumban is azt olvasni.
Jól van már, ne támadj mindig. De amúgy vannak itt olyanok, akik jobban hisznek az FB-s posztoknak, csak ők ritkán vagy egyáltalán nem szólnak hozzá a témához itt.
Az a helyzet, nem hiszem hogy van közöttünk olyan aki kéri onnan a tájékoztatást.
Én nem tudom, hogy így van-e, csak leírtam, hogy miket írták az FB-n az ott élők.
Bizony annyira rossz. Van fehérgyarmati testvérem, ő pedig kapcsolatban áll romániában élő emberekkel. Még a tévé se közölte hogy mennyire rossz ott a járványhelyzet, mikor testvéremtől már tudtam. Azóta meg egyre több ott a súlyos beteg.
A hozzád hasonló oltásellenesek terjesztik ezeket a híreket. Te meg hozod ide.
Na erre kíváncsi leszek én is, hogy Selena mit ír erre. Bár nemrég az egyik legnagyobb taglétszámú oltásellenes FB-csoportban kiírtak egy posztot, hogy aki Romániában él, az írja már meg, hogy igazak-e ezek a hírek ott? És sorban írták, hogy ők ott élnek, és nem igaz, kamu az egész, és csak azért riogatnak vele, hogy jobban fogyjanak az oltások nálunk is, és a videók is kamuk, amiket közzétettek ezzel kapcsolatban.
Akkor ezek szerint felétek valóban annyira rossz a helyzet? A megjelent képek, hírek igazak? Csak azért kérdezem, mert volt itt aki felvette, hogy ne nézzük, olvassuk a híreket, mert ami nálatok van a megbetegedések tekintetében, az is nagy kamu és nincs ott semmi probléma.
Rosszul gondolod. Erdélyi vagyok, egy erdélyi nagyvárosban élek.
Tél végén, tavasszal elég nagy volt az oltakozási kedv, aztán jött a nyár, a fertőzési ráta 0,02-re csökkent országosan, mindenki azt hitte, itt a vége. Senki nem oltatott. Bevallom, én is azt hittem.
Aztán jött a 4.hullám, a fertőzési ráta 10 fölé emelkedett, tele vannak az oltó központok, szép lassan kenyeret sem tudsz venni, ha nincs oltási igazolványod.
Nálunk a kórház átjáróház, ugyanis rendelőintézet nincs. Minden szakrendelés a kórház területén található. Csak az nem megy be, aki nem akar...
Szerintem semmi fura nincs benne,a delta sokkal fertozobb. Es van majd 4 milla oltatlan. Nekem az a fura, hogy csak ennyien vannak korhazban. ...
Inkább még nem.Gondolom pár hét kérdése.
Akkor kórháza válogatja. Én két különböző kórházba jártam hónapok óta, mindkettőben kérték.
Logikát ne nagyon keress a kormányzati intézkedésekben, cselekedetekben. :)
Ja, mondjuk nem értem a logikát, hogy tömegközlekedésen kell a maszk, de bevásárlóközpontban, élelmiszerüzletekben, ahol munka után pláne tömeg van, ott miért nem.
Ti hallottatok az újabb intézkedésekről?
Láttam a papírját. De én is elgondolkodtam most, mert lehet, hogy nem egészen úgy mondta el, ahogy a valóság lehetett. Először a klinikán volt, ott kezelték. Aztán átvitték egy másik kórházba, azt hiszem, ott oltották. El tudom képzelni, hogy egy határozott fellépésű orvos meggyőzte őt, hogy meg kell kapnia az oltást, ő aláírta, de mint bősz oltásellenes, szégyelli bevallani. Mert végül a műtétet valamivel később, a Városmajorban csinálták meg neki. Akkor már oltott volt. Gondolom, így lehetett valahogy, ő viszont esetleg maszatolt egy kicsit a valóságon.:)
Nálunk okt.17-től van újra covid osztály. Amit előtte lihegtek, fele sem igaz.
Nyáron jártam látogatni, balesetin és gyerekosztályon. Sehol nem kérték.
Kórházba eddig is védettségi kellett látogatáshoz, még nyáron is.
Akut betegséggel beoltották? Első napon, mikor vizsgálat alatt állt? Kórházi osztályon, laborban, ambulancián, műtőben, kötözőben sosem oltottak, csak oltóponton, vagy ho-nál. Oltóanyaguk sincs. Több sebből vérző történet.
Láttad a papírját?
Erről azt gondolom, hogy akinek igazán közeli hozzátartozója (szülő, testvér, nagyszülő) van a temetőben, az ha teheti úgyis kimegy a temetőbe. Ez az otthon gyújtunk gyertyát dolog számomra akkor lenne megtehető, ha valaki távol élnék, vagy beteg lennék. Közeli hozzátartozó sírját gondozni szoktuk.
Azért nem gondolom, hogy eddig minden korlátozás nélkül léteztünk. Tegnap este mentem be a kórházba vizsgálatra és megkérdezték, hogy látogató vagyok-e. Mondtam, hogy nem. Gondolom, látogatóként kérték volna a védettségit.
Lányom a fővárosban él, az egyetemen szeptember óta kötelező a maszk, ill ő minden zárt térbe, tömegközlekedésen maszkot húz, pedig oltott.
Ebben az esetben, amiről én írtam, egy műtétet is végeztek, viszonylag sürgősen volt rá szükség. Persze előtte vizsgálatok. És akkor kapta az oltást is. Gondolom alaposan mérlegelték a kockázatokat. Alapbetegségek, ennek az embernek több is van, és hát 65 éves.
Évek óta itthon gyújtunk gyertyát. Egy kis virágdísz és halk zene mellett. És emlékezni bármelyik nap bármely pillanatában lehet...
További ajánlott fórumok: