Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Bence baba története cikk

Bence baba története


Egy fiatal lány anyává válása.

Terhesen rengeteg szüléstörténetet olvastam. És alig vártam, hogy én is megírhassam az enyémet. Hát itt az ideje.

18 évesen lettem kismama. Az első pillanattól tudtam, hogy megtartom. Sokan próbáltak lebeszélni, meggyőzni, de nem sikerült. Az én életem és egy ártatlan baba élete felett nem dönthet senki.

Bence baba története

Terhesen rengeteg szüléstörténetet olvastam. És alig vártam, hogy én is megírhassam az enyémet. Hát itt az ideje.

18 évesen lettem kismama. Az első pillanattól tudtam, hogy megtartom. Sokan próbáltak lebeszélni, meggyőzni, de nem sikerült. Az én életem és egy ártatlan baba élete felett nem dönthet senki.

9 hetesen tudtam a baba létezéséről. Rettentő boldog voltam, de ennyire féltem is. A barátom, aki szintén 18 éves volt nagyon örült neki. A terhesség alatt mindenben mellettem volt. Kísért a vizsgálatokra, ultrahangokra. A terhességem nem volt gondtalan. 20 hetes koromig hánytam minden reggel, de ennek ellenére minden percét élveztem.

Telt-múlt az idő. Kiderült, hogy kisfiút várunk. Nagyon örültem, habár én úgy éreztem a szülés pillanatáig, hogy kislány lesz.

Eljött az idő. November 26-ára voltam kiírva, de nem történt semmi. 27-én befeküdtem a kórházba. Aznap este már elég erős fájásaim voltak, de annyiban is maradt. Másnap megismétlődött ugyanígy, de akkor már rendszeresen 2 percenként jöttek. Átmentem a szülőszobára szólni, hogy hát itt az idő. Megvizsgáltak. 4 ujjnyira voltam csak nyitva. Kaptam egy injekciót és visszamentem aludni. Másnap reggelig szenvedtem. A reggeli vizit után átmentem (5 után). Akkor már 6 ujjnyira voltam nyitva. Feltettek NST-re, figyelték a picit. 8 órakor burkot repesztettek 7 ujjnyinál.

A barátnőmet kértem meg, hogy legyen ott velem szülésnél. Bementünk az apás szülőszobába és behívták őt is. Labdáztam és gázt is szívtam. Nagyon sokat segített, hogy ott volt a barátnőm. Ő 3 hónapja szült, így tudta, mit-mikor-hogyan. Végig fogta a kezem és bíztatott, amíg a párom kint izgult értünk. A kitolás nagyon elhúzódott. Bejött a doktor úr és észrevette, hogy a pici oldalasan fekszik, így a tolófájásoknál helyreigazította. Már dél volt és nagyon elfáradtam, én is meg a pici is. Hirtelen leesett a pici szívhangja, ezért vákuumoztak. Utólag kiderült, rövidebb volt a köldökzsinór és rá is volt tekeredve a nyakára.

De a lényeg a picinek semmi baja nem lett. 3350 grammal és 51 cm-rel, 2010.11.29-én, 12.42-kor megszületett életem értelme Zalavári Bence János. Barna pici haj és barnás szemek.

Amikor rám fektették és rám nézett az óriási szemeivel minden szenvedést mintha eltöröltek volna. Életem legszebb élménye.

Bence már lassan 2 hónapos nagyfiú este nem nagyon alszik, de ennyi baj legyen.

Töltök fel képet, hogy ti is láthassátok megérte.:)

Utólag köszönöm a két tündéri szülésznőnek: Orsinak és Anitának és Körmendi doktor úrnak a veszprémi kórházban.
Írta: hvalcsi, 2011. február 4. 10:08
Fórumozz a témáról: Bence baba története fórum (eddig 16 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook