Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Mi a belső erő és miért fontos? cikk

Mi a belső erő és miért fontos?


Walt Disney-t elbocsátották első munkahelyéről. JK Rowling elvált és majdnem hajléktalan volt, amikor elkezdte írni a Harry Pottert . Bill Gates lemorzsolódott az egyetemről, és több sikertelen vállalkozás tulajdonosa volt. Mi vitte őket mégis sikerre?

A belső erő értelmezésre nyitott fogalom. Szerintem a belső erő az önmagamba vetett mély hit, mely nem függ a körülményeimtől és senki mástól sem.

Mi a belső erő és miért fontos?
Kép: Pixabay

A pszichológusok szerint ezek a belső erőforrások, amelyek lehetővé teszik, hogy az ember bármilyen megpróbáltatás során helytálljon. Ha ezekre összpontosítasz, akkor rájössz, hogy erősebb vagy, mint gondolnád: szeretet, együttérzés, hála, rugalmasság, empátia, nyitottság, magabiztosság, határozottság, szorgalom, nagylelkűség, nyugodtság.


Ezek közül sok nem veleszületett személyiségjegy, hanem gyakorlással fejleszthető készségek. Megtanulhatod, hogyan gyakorold a hálát, hogyan légy magabiztosabb, hogyan kell empátiát tanúsítani. Külön-külön egy teljesebb és örömtelibb élethez vezetnek. De együtt még sokkal erősebbek.


Az emberek az egyetlen lények, akik rendelkeznek a tudatosság ajándékával. Megtalálhatjuk a pozitívumot a tapasztalatainkban. Nem kell hagynunk, hogy a körülményeink határozzanak meg bennünket. A belső erővel rendelkezők kemény döntésekkel néznek szembe és arra használják őket, hogy megerősödjenek. Felelősséget vállalnak magukért, mert rájönnek, hogy ők maguk a saját sorsuk kovácsai.


A legtöbb ember végigjárja az életét, és soha nem dönti el, hogy mi az életcélja, mit akar megvalósítani. A cél az, ami arra késztet mindannyiunkat, hogy a legjobbak legyünk. Életed célja nem a gazdagság vagy az anyagi javak megszerzése. Ha visszatekintesz majd az életedre, mi lesz a legnagyobb teljesítményed? Mit fogsz legjobban bánni? Ezeket a kérdéseket kell feltenned, hogy megtaláld a célod. Ha megteszed, a belső erő természetesen követi.


Mindenki kudarcot vallott már legalább egyszer. A különbség azok között, akik végül sikeresek lesznek és azok között, akik feladják, az a képesség, hogy megtalálják a leckét a kudarcban, felismerjék a pozitív hozadékát, majd felállnak és folytatják. Ne rágd magad a múlt hibái és kudarcai miatt! Változtasd meg a forgatókönyvet az elmédben és csak pozitív gondolatokat engedj meg magadnak! Az életed során szerzett eddigi tapasztalataid értékes eszközök a belső erő építésében!

Ha a fókuszt a jövőbeni céljaidra összpontosítod, oda fog áramlani az energia. Ne agyalj azon, hogy mi romlott el, vagy mi romolhat el még! Arra összpontosíts, ami igazán számít: a céljaid elérésére!


A belső erő fejlesztésének elsajátítása nagyobb előnyökkel jár, mint a vállalkozói álmok megvalósítása, anyagi haszonszerzés vagy siker. A béke érzését adja. Ez egy olyan energiaforrás, amelyből meríthetsz, hogy átvészeld a legnehezebb időszakokat is.

A belső erővel rendelkező emberek könnyebben megbocsátanak, mert tudják, hogy csak saját tetteiket irányíthatják és boldogságuk nem másoktól függ. Ismerik a pozitív gondolkodás erejét, amellyel átvehetik az irányítást állapotuk felett és megváltoztathatják gondolkodásmódjukat.
Írta: pötibaba, 2022. március 11. 09:35
Fórumozz a témáról: Mi a belső erő és miért fontos? fórum (eddig 6 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook