Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Beleestem a főnökömbe fórum

Beleestem a főnökömbe (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
139. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 133. - Channa*)
2015. szept. 19. 14:43
Érzelmekről beszéltünk nem elemezgettük. Vagy?
138. fincsi5 (válaszként erre: 137. - Channa*)
2015. szept. 19. 14:34
Tudod, a korkülönbség! D
137. Channa* (válaszként erre: 136. - Fincsi5)
2015. szept. 19. 14:16
Húúú, azt nem néztem annak idején:(
136. fincsi5 (válaszként erre: 135. - Channa*)
2015. szept. 19. 14:13
Személyiségelemzésre a Homok titkai c. film ? D
135. Channa* (válaszként erre: 134. - Fincsi5)
2015. szept. 19. 14:08

Én valami romantikusra gondoltam, hogy a témába vágjon:DDD

Tövismadarak vagy a Manderley ház asszonya?


Mindkettőben jóval idősebb a pasi....

134. fincsi5 (válaszként erre: 133. - Channa*)
2015. szept. 19. 14:05

Mondjuk, egy Berkesi vagy Szilvási. DD

Esetleg Merle "Mesterségem a halál"

133. Channa* (válaszként erre: 132. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 19. 13:58

Az érzések elemezgetésére:D

Hagyjuk!


"Phil Mollon (kiváló pszichoanalitikus) Szégyen és féltékenység című könyve nagyon pontosan megvilágítja a féltékenység, mint mindenkiben ott levő érzés érzelmi hátterét, keletkezését. Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a téma."


Ehelyett egy jó regény?

132. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 131. - Fincsi5)
2015. szept. 19. 13:32
És ez mire válasz?
131. fincsi5 (válaszként erre: 121. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 19. 13:29
Itt ajánlasz könyvet, csak úgy mondom.
130. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 128. - Channa*)
2015. szept. 19. 13:27

Kedves Channa!


1.) Beszélgettem veled, de ha előbb szóltál volna, hogy ez téged zavar, akkor nem válaszolgattam volna a válaszaidra.


2.)Köszönöm, hogy megállapítottad rólam, hogy nincs önbizalmam. Bár amikor rákérdeztem, hogy ezt mi alapjáén gondolod, nem válaszoltál rá. Vajon miért?


3.)Én nem elemeztelek. Ez fórumon egyébként is lehetetlenség lenne.


4.)Önálló gondolatok? Egyszer sem idéztem könyvből vagy internetről. Vagy tudsz erre példát?


5.) Önálló érzések? Az érzések mindenkiben önállók.


6.) A képen valóban nem igazi. Kedvenc színésznőm Rosemund Pike látható a képen. De hol írtam azt, hogy azon én vagyok? Miért nem tehetnék ki idegen emberekről ki képet? Tiltja a szabályzat? Vagy csak téged zavar?

2015. szept. 19. 13:20
Nekem is feltűnt, hogy szerinte a nő csak alárendelt lehet, és áldozat. De nem ő az egyetlen, aki így gondolja, sajnos. Tény, hogy mindenki magából indul ki.
128. Channa* (válaszként erre: 126. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 19. 13:11

Szerintem most már szállj le rólam. Nem én vagyok a fórumindító, nem is értem miért engem akarsz épp kivesézni. Ugye nem gondoltad komolyan, hogy majd most én visszakeresem az írásaidat? Elég volt egyszer is belőlük. Neked nincs önbizalmad és neked probléma, ha másnak meg van, és igen, te azt hiszed, hogy egy nő arra van, hogy kiszolgálja a pasikat és, hogy otthagyják. Sajnos sokan gondolják így a nők közül. Vajon miért írtál ki fórumot a családon belüli erőszakról?


Olvasd vissza a hozzászólásidat, ha nem tudod mire mit válaszoltam. Nem kell kiforgatni az írásaimat. Én nem könyvekből élek és nem akarok senkit elemezni, de azt hiszem rádférne egy jó szakember.


Önálló gondoltaok? Vagy csak olyanok vanak, amiket a netről szedsz le? Vagy esetleg önálló érzések vagy csak olyanok vannak, amikről olvasott már valaki?

A képed sem igazi. Ezt vajon miért csinálod? Ha rejtőzködsz, akkor tedd azt és ne tegyél ki idegen emberekről fotót.


Csodálatos vagy valóban:DDDD

127. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 125. - Channa*)
2015. szept. 19. 13:05

"Szerencsére nem könyvekből kell megtanultom, hogy melyik szó mit jelent, és az is, hogy nem kell alkalmaznom mindent, amit leírnak egy könyvben. Van amit az ember úgy is tud, ismer, hogy soha életében nem olvasott róla." Ezzel konkrétan azt mondod, hogy a pszichológusoknak/pszichiátereknek nem kell szakirodalmat olvasni?


"Te is máshogy látnád a világot, ha nem az emberi érzésekről olvasnál könyveket, hanem inkább valami jó regényt:D" Hát, ha nem olvasnék ilyen könyveket, akkor kissé nehéz lenne lediplomáznom. A szakirodalom is lehet szórakoztató, éppúgy mint egy regény. Bár valóban jó esik könnyedebb regényeket is olvasni.


" Mert az legalább szórakoztató és nem mellékesen elteri a gondolataidat az ilyenekről:DDD" Az "ilyenek " szó alatt mit értesz? Miért tartod szükségesnek, hogy elterelődjenek a gondolataim?

126. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 124. - Channa*)
2015. szept. 19. 12:52

Na, akkor legyünk konkrétak.


1.) "Én nem, de te és még sok nő annak állítja be a nőket." Tudsz mutatni egy olyan mondatot, amit én írtam, amiben önbizalom nélkülinek állítom be a nőket?


2.)"Miért nem az jut sokak eszébe, hogy: idősebb a pasi, majd a fiatal lányka egyszer ráun és keres magának egy fiatalabbat? Miért van mindig az, hogy majd lecseréli egy fiatalabbra?" Nem tudom, hogy mi jut más eszébe, de azt tudom, hogy én sehol nem írtam olyat, hogy csak egy férfi cserélhet le egy nőt.


3.)"Nekem vannak "karrier" és más elképzelésem is, nem vagyok hajlandó feláldozni egy pasiért sem. Ha a férjem annak idején azt mondta volna, hogy ne menj főiskolára vagy nyelvizsgázni, stb., mert jól el vagy te itthon a háztartással, gyerekkel és velem...akkor tuti elváltam volna, mert nekem ez nem lett volna elég. " Szerencsére ezzel egyre több nő van így a fiatalok körében.


4.) " Én nem jrtam, hogy értékesebb vagyok bárkinél, te miért ezt olvastad ki az írásomból?" Melyik mondatomból érzed azt, hogy azt olvastam ki, hogy te bárkinél értékesebb vagy?

125. Channa* (válaszként erre: 121. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 19. 08:12

Szerencsére nem könyvekből kell megtanultom, hogy melyik szó mit jelent, és az is, hogy nem kell alkalmaznom mindent, amit leírnak egy könyvben. Van amit az ember úgy is tud, ismer, hogy soha életében nem olvasott róla.


Te is máshogy látnád a világot, ha nem az emberi érzésekről olvasnál könyveket, hanem inkább valami jó regényt:D Mert az legalább szórakoztató és nem mellékesen elteri a gondolataidat az ilyenekről:DDD

124. Channa* (válaszként erre: 120. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 19. 08:09

Én nem, de te és még sok nő annak állítja be a nőket.

Én pont azt mondom, hogy nem kellene annak gondolnia magának egy nőnek sem. A férfi nem egy felsőbbrendű lény. Miért lenne törvényszerű, hogy egy pasi hagy ott egy nőt? Miért nem az jut sokak eszébe, hogy: idősebb a pasi, majd a fiatal lányka egyszer ráun és keres magának egy fiatalabbat? Miért van mindig az, hogy majd lecseréli egy fiatalabbra? Érted?

Az idősebb férfi nem biztos, hogy azért kezd egy nála jóval fiatalabbal, mert úgy gondolja neki az jár. Az én férjemnek pl. nem feleltek meg a vele egykorú nők. És ha most nézzük, akkor igaza volt, mert a vele egykorú nők nagyrésze egy nyanya, ő meg még messze van a papakortól. És persze nem csak a kinézet miatt, hanem a habitus, érdeklődésikör, stb. miatt is.

Tehát, nem attól van önbizalma egy nőnek, hogy őt még nem dobták, hanem attól, hogy nem tekint magára úgy mintha a férfiak mellett nem rúghatna labdába.

Én ha csak olyan pasit találtam volna, akikről itt sokat olvasok, akkor inkább szingli maradtam volna egész életemre. Én nem arra születtem, hogy kiszolgáljak egy férfit vagy mindet, én igenis sokszor inkább olvasok mint, hogy házimunkát végezzek:D Nekem vannak "karrier" és más elképzelésem is, nem vagyok hajlandó feláldozni egy pasiért sem. Ha a férjem annak idején azt mondta volna, hogy ne menj főiskolára vagy nyelvizsgázni, stb., mert jól el vagy te itthon a háztartással, gyerekkel és velem...akkor tuti elváltam volna, mert nekem ez nem lett volna elég.

Tudod, hány nővel csinálja ezt a párja? Vagy ha azt mondta volna a férjem, hogy miért akarsz találkozni a barátaiddal, amikor itt vagyok én? Ez esetben is váltam volna.

Miért gondolod, hogy az önbizalommal nem rendelkező nők értéktelenek? Annak érzed magad? Miért? Én nem jrtam, hogy értékesebb vagyok bárkinél, te miért ezt olvastad ki az írásomból?

123. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 122. - Moonlight13)
2015. szept. 18. 21:50
Ahol bizalom van, ott nincs féltékenység. Ez tiszta sor. Ezt egyikőnk sem vitatja. :)
122. moonlight13 (válaszként erre: 118. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 18. 21:47

Az ember akkor féltékeny, ha nem bízik a másikban. Akiben megbíztam, arra soha nem voltam féltékeny. Akinél viszont észrevettem, hogy kezdek féltékenykedni, ott tudtam, hogy nem bízom benne. Annak a kapcsolatnak viszont semmi értelme, tehát be is fejeztem.

Nem vagyok hajlandó felesleges energiát pazarolni féltékenykedésre, inkább keresek olyan embert, akinél nem kell ezt az érzést előhoznom magamból.

121. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 119. - Channa*)
2015. szept. 18. 21:42
A féltékenységnél nincs kivétel, az olyan, mint a szeretet, mindenkiben ott van, mindenki előtudja hívni magában, mindenki tapasztalja, leggyakrabban kifelé irányul. A féltékenység mértékében és intenzitásában adódhatnak különbségek emberek között. Phil Mollon (kiváló pszichoanalitikus) Szégyen és féltékenység című könyve nagyon pontosan megvilágítja a féltékenység, mint mindenkiben ott levő érzés érzelmi hátterét, keletkezését. Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a téma.
120. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 119. - Channa*)
2015. szept. 18. 21:40
Ezzel a "semminek gondoljátok magatokat" kijelentéseddel azt mondod, hogy akit ott hagynak az a személy értéktelen? Ergo, akkor leszel értékes, ha nem téged dobnak, hanem te dobod a pasit? Ezt (is) jelenti számodra az önbizalom?
119. Channa* (válaszként erre: 118. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 18. 19:49

Általánosítasz mindenben!

Igen, magamat "szolgálom" az önbizalmammal, mert ha van, akkor nem esek kétségbe ha otthagynak, de miért is hagynának ott? Miért hiszi azt a legtöbb nő, hogy egy kapcsolat erről szól? Miért kell mindig azt mondani, hogy majd ott hagy a pasi? Miért csak a pasi hagyhat ott egy nőt? Ennyire semminek gondjátok magatokat?


Én a kivételek közé tartozom:D

Nem volt sok kapcsolatom a házasságom előtt, de engem sosem hagytak ott. Én szakítottam minden esetben az épp aktuális pasimmal. És persze nem azért, mert megcsalt, hanem azért, mert úgy gondoltam, nem elég jó nekem:D És igazam volt. Ez utólag mindig kiderült:DDD


Nem, még nem voltam féltékeny. Persze, nekem túl nagy az egóm ahhoz, hogy arra gondoljak megcsal valaki:D

Nem hazudok. Pedig volt olyan, hogy pl. megkérdezte egy nő, hogy a pasi a férjem e? És amikor azt mondtam igen, akkor azt mondta, hogy nagyon jól néz ki! Megköszöntem:D Vagy olyan is volt, hogy céges bulin a kolléganők nem tudták, hogy én vagyok a felesége és előttem próbálkoztak:DDDD

És fordítva is történt ehhez hasonlók, de a férjem sem féltékeny típus. A bizalmunk egymás irányába maximális, így felesleges lenne mérgezni magunkat, ilyen érzésekkel.

118. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 116. - Channa*)
2015. szept. 18. 18:48

Ne érts félre, én is fontosnak tartom az önbizalmat, de azzal elsősorban magadat szolgálod és nem a másikat. Az más dolog, hogy a férfiak szeretik az önbizalmas nőket, mert őket nehezebb meghódítani és nagyobb nekik a sikerélmény, de ez a tulajdonság önmagában nem véd meg senkit sem a megcsalástól. Mint ahogy te is írtad a bizalom a varázsszó, az képes összetartani két embert egy életen át is.


A féltékenység mindenkiben ott van, egy érzés, amit egy szituáció, helyzet vált ki. És aki azt állítja, hogy ő még soha nem volt féltékeny az hazudik. Mindenkinek van olyan pillanata az életében amikor legalább egyszer féltékeny volt. Azt viszont elhiszem neked, hogy ez a rossz tulajdonság nem domináns a személyiségedben.

117. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 111. - C40efa00cc)
2015. szept. 18. 18:36
De én sehol nem írtam ilyeneket.
116. Channa* (válaszként erre: 108. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 18. 18:23

Sok féle ember van. Aki jól választ annak bizalma is van. Nem kell féltékenykedni, stb.

Én pl. nem vagyok hajlandó féltékenykedni, harcolni, stb. Ha kell valakinek a férjem, hát vigye. Nem fogok ezért rinyálni. Persze rosszul esne, de sosem rendeznék jelenetet, sosem próbálnám visszatartani, visszahódítani, stb. Ha kiderülne ennyi idő után, hogy még sem ilyet "lovat" akart, akkor úgy kell neki. És ezt fordítva is így gondolom.

Én mindig megbíztam a férjemben és ő is bennem és ez így fog maradni örökre:D

115. fincsi5 (válaszként erre: 108. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 18. 17:50
Jaj, de nagyon sokat ad az életben az önbizalom!:)) Minden területen.
114. Channa* (válaszként erre: 110. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 18. 16:38

És kinek lenne rossz?

Szerintem meg sok múlik az önbizalmon, stb.

a sikerül neki egy fiatalabbra lecserélnie, akkor egészségére:DDDD

113. c40efa00cc (válaszként erre: 112. - Moonlight13)
2015. szept. 18. 15:35
Én sem, nem is én hajtogattam hasonlókat mostanáig.
112. moonlight13 (válaszként erre: 111. - C40efa00cc)
2015. szept. 18. 14:39
Ezt nem mondanám!
111. c40efa00cc (válaszként erre: 106. - Csodálatos_Amy)
2015. szept. 18. 14:22
Minden főnök egyforma, minden viszony egyforma, minden idősebb pasi egyforma, blabla.
110. Csodálatos_Amy (válaszként erre: 96. - Channa*)
2015. szept. 18. 12:05
Ez még változhat.
1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook