Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Békacomb rántva recept

Békacomb rántva recept

A Békacomb rántva hozzávalói:
16 db békacomb

liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
5 dl étolaj
2 csomó zöldpetrezselyem
1 db citrom


A páchoz:
2 dl ecet
2 dl fehér bor
2 liter víz,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis zeller,
2 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 babérlevél,
pár szem fekete bors



A Békacomb rántva elkészítési módja:
Előbb a pácot készítjük el. A tisztított zöldséget és hagymát karikákra vágjuk, a fűszereket hozzáadva az ecetes vízzel jól átforraljuk, pár perccel a vége előtt belerakjuk a bort. Ha kihűlt, a békacombokat 2 napig benne pácoljuk. A bepácolt békacombokat szárazra töröljük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalukra átfordítva szép világosbarnára sütjük, majd az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük. A friss zöldpetrezselymet megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük forró olajba, ahol pár keveréssel néhány pillanat alatt ropogóssá sül. Vajas burgonyával, petrezselyemmel meghintve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Külön tartármártást adunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A békacomb rántva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook