Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Beilleszkedés adventista családba fórum

Beilleszkedés adventista családba (beszélgetős fórum)


7. bigbandy (válaszként erre: 6. - Lestrange)
2011. ápr. 9. 22:45

Én is szeretnék Neked egy jó tanácsot adni.Isten Áldjon az Adventista emberek között ,érezd nagyon jól Magad! De mivel én "beleszülettem" ebbe a "nagycsaládba" és már túl vagyok az ötödik X-en,elmondanám ,hogy Rm 14,17 szerint:

"Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm."

Tehát a Jó Istenre nézz mindig,mert emberekben csalódhatsz.Nagyon sok önigazult ember van itt is,akik azt gondolják ,hogy pl.ha ők "egészségesen" étkeznek,(szerintük ez csakis a vegán életmód lehet),akkor már VIP kártyájuk van a Mennybe...

Tovább gondolva...Jézus bárányt evett a vacsorán...A marhahús,bárányhús vöröshúsok és mégis "engedi a bibliai étkezési jótanács "!

Ne akarjon senki(!!!) különb lenni Jézusnál ...!

A szívből jövő dolgok határozzák meg az embert ,az ember életét .Ne az étkezés legyen a központ,

mert elvész a lényeg !!

2011. ápr. 1. 11:20
Én barátkozó vagyok, de a nagynéném adventista. Ez tényleg nem igaz, hogy vegetáriánusok lennének. Csak vöröshúst mellőzi. És ez amúgy is benne van a Bibliában, hogy a disznó tisztátalan állat. Szóval a Biblia tartalmaz minden szabályt, nem ők kreálták. Most Csalami László életmódváltásról szóló előadás-sorozatára járok, ő mondjuk a vegán étrendet javasolja. De semmi nehézség nincs egy ilyen családba beilleszkedéssel kapcsolatban, hiszen nem sok kedvesebb emberrel találkozhatsz, mint egy ilyen közösségben. Engem a kezdetektől fogva odatartozónak kezeltek, és ez rendkívül jó érzés.
5. bigbandy (válaszként erre: 4. - 6b006fc769)
2011. jan. 28. 15:32

Köszönöm,hogy leírtad ezeket.

Isten Áldjon Téged is!

2011. jan. 28. 13:07

Nekem a nagymamám volt adventista, igazából semmi különös nem volt vele, csak nem evett disznó és nyúlhúst, meg még pár dolgot, a szombatot Biblia és egyéb vallási témájú könyvek olvasásával, elmélkedéssel töltötte.

Nagyon szeretetreméltó ember volt és boldog volt nagyapámmal, aki katolikus volt.

3. bigbandy (válaszként erre: 2. - Castellina)
2010. nov. 22. 15:33

Ezt a butaságot nem tudom hol hallottad,de ha nem tudsz biztosat ,akkor inkább ne véleményezd ( bár a tanácsod nem rossz végső soron...)

Csak annyi vegetáriánus adventista van,mint általában az emberek között. Talán inkább arra gondolsz,hogy a disznó húst ne...és ez így igaz.

Nem az ..."Adventistáknak"van szabályuk,hanem a Jó Isten kérte a BIBLIÁBAN ,hogy tartsunk be olyan szabályokat amelyek szerint ha élünk,mindenki boldogabb és kiegyensúlyozottabb lenne testileg és lelkileg is.

Nagyon sok párt (házaspárt is) ismerek időset is ,fiatalt is,akik boldogok úgy ,hogy csak az egyikük megkeresztelt Adventista !

Minden jót Mindenkinek !

2010. aug. 18. 14:54

Ha csak az egyik fél az, az nehéz dió. Ugyanis az adventisták vegetáriánusok, szombaton nem dolgoznak és még van egy pár szabályuk....

alkalmazkodni kell hozzá...

2010. aug. 18. 14:01
Olyanok történetére lennék kíváncsi, akik úgy estek szerelembe, kötöttek házasságot,hogy csak az egyik fél volt adventista. Milyen problémák merültek fel a párkapcsolatban, családban és azokat hogyan sikerült megoldani. Hogyan fogadta a szerelmet mindkét család. Kérem olyanok ne írjanak akik csak magát a vallást minősítenék. Köszönöm

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook