Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Begyúrt pogácsatésztát berakhatom a hűtőbe éjszakára? Reggel sütném? fórum

Begyúrt pogácsatésztát berakhatom a hűtőbe éjszakára? Reggel sütném? (tudásbázis kérdés)


29. Márti5 (válaszként erre: 16. - Tücke)
2012. máj. 9. 01:00
Én beolajozott zacskóba /amibe előzőleg kenyeret v. pékárút vettem/ teszem a hűtőbe. Így nem ragad bele és NEM kell utána mosogatni /a nylon zacsekot is újra hasznosítottam/.
28. ad0b329974 (válaszként erre: 26. - Maco792)
2012. máj. 5. 13:37
ügyes vagy..kóstoló nincsen?..)))))))))))
27. Tücke (válaszként erre: 26. - Maco792)
2012. máj. 5. 11:07

szuper:)

itt a lángos recept:


-50dkg finom liszt

-3dkg élesztő ( én beleteszem az egészet ált)

-1,5dl tej ,kevés cukor (élesztőt futtatni)

-1 tojás

-1 tk só

-1,5 pohár kefír ( a 175grammosból)


jól összedolgozom, majd 4órára a hűtőbe teszem, ott szépen megkel magának, Mikor megkelt a tésztából gombócokat veszek ki ráteszem a lisztezett nyújtódeszkára és hagyom állni 10 percig. Kicsit lelapítom és sordófával kinyújtom egy kicsit majd lisztess kézzel kihúzom akkorára amekkora belefér az edénybe amiben sütni fogom, Forró olajban kell kisütni. A tészta maga 3-4 napig eláll a hűtőben.



Én általában dupla adagot csinálok nálunk csak akkor marad másnapra belőle:)

2012. máj. 5. 08:41
Működött a módszer. Már a sütőben vigyorognak. :)
2012. máj. 4. 23:35
Jó éjt. :)
24. Tücke
2012. máj. 4. 23:22
na jó éjt :) holnap reggel írom a recit
23. Tücke
2012. máj. 4. 23:17
egyszerű:) de mire rájöttem a trükkjére h hogyan tudsom nagyra húzni úgy h nem szakad szét mindenhol , már túlvoltam x adagon, mert persze csak annyi volt a papíron h az alapanyagot dolgozzam össze , tegyem be a hűtőbe 4 órára legalább és h 3-4 napig eláll
22. maco792 (válaszként erre: 21. - Tücke)
2012. máj. 4. 23:14
Köszönöm :)
21. Tücke
2012. máj. 4. 23:10
holnap leírom ígérem de a gyerekem épp az ágyamban alszik és nem látok már a monitor fényénél úgy mint régen
20. maco792 (válaszként erre: 19. - Maco792)
2012. máj. 4. 23:08
Lángos :)
2012. máj. 4. 23:08
Köszönöm. Átrakom. :) Ja és az a lángosz recept igazán megosztásra kerülhetne. :)
18. Tücke (válaszként erre: 17. - Ad0b329974)
2012. máj. 4. 23:07
nekem a mézeskrémesem szokta azt mondogatni mindenkinek h: gyere egyél meg:) mégis mire vársz?
17. ad0b329974 (válaszként erre: 13. - Katinkaboszi)
2012. máj. 4. 23:05
fincsi vagyok..)))))))))))
16. Tücke (válaszként erre: 14. - Maco792)
2012. máj. 4. 23:04
én tálba szoktam tenni kicsit lelisztezem a tetejét és úgy folpakkozom le...
15. Tücke (válaszként erre: 12. - Katinkaboszi)
2012. máj. 4. 23:02
csak 3-4 nap :)) folyamatosan azt sütöm a családnak
2012. máj. 4. 23:00
Ezért gondoltam én is h megpróbálom igy. Sok kell holnap és nem lessz időm gyúrni is meg sütni is. Egy kicsit előre dolgoznék. Betekertem folpack-ba.:) Jó igy vagy tegyem tálba ?
13. Katinkaboszi (válaszként erre: 11. - Ad0b329974)
2012. máj. 4. 22:59
na és mit mond olyankor?:)
12. Katinkaboszi (válaszként erre: 6. - Maco792)
2012. máj. 4. 22:58

Legtöbbször így készítem én is, nem kell úgy kapkodni, ha másnap frissen kisütöm :)

Kicsit meg fog kelni, de ha kiveszed és sütni szeretnéd, mindenképpen gyúrj rajta , hogy a fölösleges levegő kimenjen belőle :)

Meglátod nagyon finom lesz :9


Van pld egy lángos recept is, azt kimondottan a hűtőbe kell rakni és ahogy kel, mindig lehet sütni belőle, nem kell aznap, elég másnap, egy hétig, "asszem" bírja így :)

11. ad0b329974 (válaszként erre: 10. - Mandarinmandarin)
2012. máj. 4. 22:58

egy kicsit keltebb lesz ,de jó úgy.


a szomszédasszonyom cukrász és Ő mindig a hűtőbe teszi egy éjszakára..és olyan a pogácsája,hogy megszólal.

2012. máj. 4. 22:56
Szerintem túl fog kelni...
2012. máj. 4. 22:55
Köszönöm szépen mindenkinek. Bevált pogi recept de holnap frissen kellene. Akkor hagyom állni egy éjszakát.
2012. máj. 4. 22:55
Szoktam így én is,de reggel tedd egy időre meleg helyre mielőtt kinyújtod.
2012. máj. 4. 22:54

nyugodtan tedd be

a pogi frissen a legfinomabb :)

2012. máj. 4. 22:53
Igen élesztős. Futattam tejben.
2012. máj. 4. 22:53
Valamennyire biztos elkezd kelni, ha élesztős. De hűtve jó lesz.
2012. máj. 4. 22:52
Anyám be szokta rakni, én még nem sütöttem.
2012. máj. 4. 22:52
persze..tedd be nyugodtan,jó lesz úgy is megsütve.nem okoz problémát a tésztának.
2. e676663877 (válaszként erre: 1. - Maco792)
2012. máj. 4. 22:51
Élesztős?
2012. máj. 4. 22:50
Begyúrt pogácsatésztát berakhatom a hűtőbe éjszakára? Reggel sütném?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook