Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Szépség & Egészség témák » Begyulladt lábujj: Lehet más megoldás is cikk

Begyulladt lábujj: Lehet más megoldás is


Egy begyulladt lábujj szörnyen fájdalmas, zavaró és feszélyező tud lenni. Sajnos ezt az érzést mindenki legalább egyszer megtapasztalja élete során. Ilyenkor az ember nem tudja, hogy megpróbálja-e otthon kikezelni vagy menjen el egy orvoshoz a problémájával. Van otthoni megoldás! Az én bölcs és okos nagymamám segített rajtam a tudásával, amit én most megosztok az olvasókkal. Remélem segíteni fognak a soraim.
Begyulladt lábujj: Lehet más megoldás is

Egy augusztusi napon valami furcsát éreztem a nagy lábujjamon: szúrt, feszített és szörnyen érzékennyé vált. Először azt hittem, hogy benőtt a körmöm, de amikor megpróbáltam kivágni, akkor meglepődve láttam, hogy a körömágyam teljesen tiszta. Nem értettem tehát a fájdalom okát. Nem foglalkoztam vele gondolván, hogy majd magától rendbe fog jönni. Természetesen nem így lett. Egyik napról a másikra drasztikus méreteket öltött a gyulladás. Vadhús keletkezett rá, a körömágy körül pedig elfehéredett a bőr, az odagyűlt genny miatt. Egyre jobban fájt, a végén már alig bírtam járni és csak úgy vonszoltam magamat az utcán. A zokni viselés fájdalmairól ne is beszéljünk. Szeptember elsején a gyulladás tetőfokára hágott. Anyám mindenféleképpen el akart vinni a sebészetre, de én nem voltam hajlandó odatartani szörnyen sajgó lábujjamat a sebész vasmarkának. Raktam rá pirított hagymát, kötöttünk rá paradicsomot, áztattam dió levélből készített főzetben és házi szappanos vízben is. Ezek nem segítettek, maximum megnyugtatták egy cseppet a lelkemet, hogy a lábam meg fog gyógyulni.

Mikor nem akartam bemenni a sebészetre, leültem a gép elé, egyéb alternatívák után kutatva. Akkor találtam meg egy cikket, amiben azt ecsetelték, mennyire jó a sebészet.

Miközben olvastam, elkezdtek patakzani a könnyeim, egész nap csak sírtam, nem voltam hajlandó bármilyen táplálékot magamhoz venni. Anyám attól tartott, komoly depresszióba fogok süllyedni emiatt az ostoba cikk miatt. Végső kétségbeesésében telefonált a nagymamámnak, aki rengeteg gyógyító füvet ismer.

Először is hidrogénes vízzel (amit pár száz forintért lehet kapni bármelyik gyógyszertárban) lefertőtlenítettük a sebet, majd úti lapu levéllel kötöttünk be, amit előzetesen megmostunk és leforráztunk. Ez az aprócska levél mentett meg a sebész szikéjétől! Ezt a kezelést alkalmazva napról-napra egyre könnyebben ment a járás. De még a úti lapunál is nagyobb a szívó ereje a piros levelű csalánnak.

Gyógyulásnak induló lábamnak az utolsó lökést az ichtiol kenőcs adta, ami a gennynek még a gondolatát is kiszívta. (Sajnos ilyet már Magyarországon nem árulnak, de Erdélyben még forgalmazzák. Ha ilyen problémája van valakinek lehet kérni a kint élő rokonok vagy barátok segítségét. Bár e nélkül csak a leveleket használva ugyanúgy meg fog gyógyulni a seb, csak a folyamat lesz egy kicsivel lassabb.) Folyamatosan fertőtlenítettük a hidrogénes vízzel, illetve rivanollal. A seb gyógyulását nagy mértékben elősegítette a tetrán kenőcs.

Amikor teljesen elmúlt a fertőzés, csak a vadhús maradt hátra, ami emlékeztetett a szörnyű megpróbáltatásokra. De erre is megvan a megoldás: aloe vera. Szét kell hasítani az aloe vera levelét, a ragacsos nedv pedig fájdalommentesen eltünteti.

Két hét alatt nyomtalanul és fájdalommentesen megszabadultam az egésztől, anélkül, hogy műtétre kerül volna a sor. Pedig az én lábam igazán nagyon rondán nézett ki. Most már magassarkút is fel tudok venni és ez fantasztikus érzés!

Ezt a cikket azért írtam, mert tudatni akartam az emberekkel, akiknek hasonló a problémájuk, mint az enyém volt, hogy ne rohanjanak rögtön a sebészetre, mert van ennél humánusabb módszer is a gyógyulásra.
Írta: .:Zelda:., 2010. október 21. 16:08
Fórumozz a témáról: Begyulladt lábujj: Lehet más megoldás is fórum (eddig 50 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook