Befolyásolható-e a születendő baba neme? (tudásbázis)
32.
Nekünk elég sok ismerősnél bejött. Nálam is. De amúgy szerintem nagy hülyeség az egész. Az anyának van a legkevesebb köze ahhoz, hogy milyen nemű lesz a gyerek. :-)
Én is valamelyik ismeretterjesztő csatornán néztem,hogy lehet befolyásolni, a születendő baba nemét.
Nem tudom hogy hogy mert nem figyeltem nagyon,mivel szerintem mindegy hogy fiú vagy lány csakegészséges legyen a baba.
De a lényeg hogy lehet.
Én valamelyik ismeretterjesztő csatornán hallottam egy műsort erről és ott azt bizonygatták, hogy a születendő baba neme attól függ, hogy a hímivarsejt hány fokos környezetben termelődött és indult útjára.Ha jól emlékszem úgy mondták, hogy a magasabb hőmérséklet esetén lány várható.
Néztem a kínai naptárt, de nálam most nem jön be.
Stimmel mind a 3-nál, de nem hinném, hogy ettől függ.
Én inkább hiszek az ovulációs módszerben: ovuláció előőti 1-2 nappal együttlét lányt eredményez, míg az utána való együttlétből fiú születik. Nem 100%, de nekünk ez is bejött mindháromszor. A magyarázat ésszerűnek tűnik: az X-es kromoszóma nehezebb, lassabb, de tovább életképesebb. Mire feltotyorog, addigra az Y-osak már kihalnak, ha nincs ott a petesejt. Az X-esek meg megvárják.Ekkor lesz csajszi. Viszont ha a petesejt már előbújt a petefészekből, akkor jóval nagyobb az esélye, hogy egy gyors, fürge, könnyebb Y-os hímivarsejttel találkozzon, hiszen azok korábban eljutnak hozzá. Ekkor fiúcska várható.
Nálunk az egész családé bejött!
Kivéve a kislányomat. Elvileg kisfiúnak kellene lennie.
A harmadiknak meg kislánynak.
Na erre kíváncsi leszek!
Tényleg hihetletlen:) Nálam is stimmel...
és ha jól látom most van 2hónapunk, hogy "megcsináljuk" a kislányt:)
A táblázat adatai egy XIII. századi kínai tudós megfigyelésein nyugszanak. Szerinte egy tetszőlegesen kiválasztott női ciklus során csupán az egyik nemű magzat fogantatása lehetséges.
Például: Ha az anya 22 éves, szeptemberben csakis lány gyermeke foganhat.
A táblázat találati arányát 67 és 99% közé teszik.

Megjegyzem: 29 évesen estem teherbe, júniusban és fiút várunk :) Szóval nekünk stimmel.