Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bécsi rizspuding recept

Bécsi rizspuding recept

A Bécsi rizspuding hozzávalói:
4 adaghoz:
8 dkg rizsliszt
2,5 dl tej (1,5%-os)
1 dkg hámozott mandula, darálva
1 tojás + 1 tojássárgája
6 dkg porcukor (vagy 4 evőkanál szorbitol)
1 citrom reszelt héja
1 csipet őrölt fahéj
1 dkg Rama sütőmargarin


A Bécsi rizspuding elkészítési módja:
A rizslisztet tejben sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a darált mandulát, két tojássárgáját, a cukrot (szorbitolt), a reszelt citromhéjat és a fahéjat, majd óvatosan a tojásfehérje felvert habját. Margarinnal kikent formában, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig vízgőzben sütjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük. Cukorbetegeknél a cukrot a szorbitollal helyettesítsük. A tápanyagtartalom így 30 kcal-val és 8 g szénhidráttal kevesebb.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bécsi rizspuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook