Becsei kifli recept

Elkészítési idő 90 perc

A Becsei kifli hozzávalói:
1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
2 dkg cukor
2 dl joghurt
29 dkg margarin
35 dkg sajt
1 tojás



A Becsei kifli elkészítési módja:
Az élesztőt a cukorral elkevert meleg tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. Ezután meleg helyen kelesztjük. A tésztát 2 x 8 részre osztjuk, és ismét pihentetjük. A cipókat kerekre kinyújtjuk, nyolcat-nyolcat egymásra teszünk úgy, hogy a rétegek közé margarint kenünk, utána addig nyújtjuk, amíg 4 mm-es lapot kapunk. 16-16 cikkre vágjuk, ahogy a tortaszeleteket. Mindegyik szeletre 1-1 vékony szelet sajtot teszünk és feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással megkenjük és meghintjük reszelt sajttal. Előmelegített sütőben takaréklángon sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A becsei kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook