Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » "Barnácska" csokoládés szelet recept

"Barnácska" csokoládés szelet recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 250 kcal
Zsírtartalom 11, 6
Szénhidráttartalom 26, 34

A "Barnácska" csokoládés szelet hozzávalói:
5 dkg kakaópor vagy főzőcsoki
5 dkg margarin vagy vaj
20 dkg cukor
2 egész tojás
5 dkg liszt
5 dkg apróra vágott dió
1 csomag vaniliás cukor


A "Barnácska" csokoládés szelet elkészítési módja:
A csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a tojásokat, a lisztet, diót,a vaniliás cukrot. Jól kivajazott, kilisztezett kisebb (22x22) cm-es tepsibe öntjük és lassú tűznél 20-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje megsült, de a belseje kissé sületlen, krémes marad. Ha kihült, szeletekre vagy kockára vágva tálaljuk.

Készithetjük őzgerincformában is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A "barnácska" csokoládés szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook