Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Barna sós pogácsa recept

Barna sós pogácsa recept

A Barna sós pogácsa hozzávalói:
40 dkg barna kenyérliszt
1 tojássárgája
15 dkg sertészsír
5 dkg vaj
1 dl feketekávé

2 dkg élesztő
1 dl tej


A Barna sós pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőből és az 1 dl langyos tejből kovászt készítünk, majd megkelesztjük. A 35 dkg lisztet elkeverjük a tojássárgájával, kevés sóval és a kovásszal, majd rétestészta keménységű masszát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, majd egy centi vékonyra nyújtjuk. A zsírt és a vajat összekeverjük 5 dkg barna kenyérliszttel, és rákenjük a kinyújtott rétestésztára. Összehajtogatjuk, majd többször egymás után kinyújtjuk, és ismét összehajtjuk. A hajtogatások között mindig pihentetjük, és miután kinyújtot­tuk, mindig megkenjük olvasztott sertészsírral. Pogácsa­szaggatóval kiszúrjuk, fél órán átpihentetjük, majd megken­jük kevés feketekávéval, és sütőben kisütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A barna sós pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook