Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Barna sörös (!) sertéscsülök római tálban recept

Barna sörös (!) sertéscsülök római tálban recept

Elkészítési idő 180 perc

A Barna sörös (!) sertéscsülök római tálban hozzávalói:
2 kg sertéscsülök
1/2 liter barna sör
5 dl tejföl
2 doboz szeleteltgomba-konzerv
4 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint grill fűszerkeverék, só, kakukkfű


A Barna sörös (!) sertéscsülök római tálban elkészítési módja:
A római tálat 30 percre beáztatjuk a fedelével együtt. A csülköt enyhén besózzuk, majd a grillfűszerrel és a kakukkfűvel bedörzsölve a hűtőben 4-5 órán át pihentetjük. Az edény aljára rakjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt gombát (az egyiket lé nélkül), majd rátesszük a csülköt. Ezután ráöntjük az üveg barna sört. Gázsütőben, közepes lángon kb. 90 percig pároljuk. Ezután megfordítjuk a csülköt, aláöntünk a másik gombaléből, amennyi szükséges, lefedjük, és további 60 percig pároljuk. Ezután ráöntjük a tejfölt, és még 15 percig visszatesszük a sütőbe.

Köretként sült hasábburgonya illik mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A barna sörös (!) sertéscsülök római tálban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook