Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Barátság fórum

Barátság (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Barátság

2012. jún. 19. 12:14

17 ev baratsag utan, egy kedves baratom, azzal a levelele fogadott, hogy o mar 10 eve haragszik ram ezert s azert..felsorolt mindent...es valjam be az igazat minderol..Hiaba mondtam azok utan barmit, mar vege volt. Fejbe lettem capva egy halom vadalommal, csupan azert mert ezelott 10 eve..12 evesen..en miket mondtam neki, s mogotte.. :S

En vagyok nem oszinte baratnak nevezve, amikor o titkolodzott elottem mindennig, muatta, h jo baratok vagyunk s kozben haragot erzett irantam.

Ugy erzem, egy egesz eletresz kiesett a szivembol..minen ami vele volt, ugy erzem, meg sem tortent. Hisz igaz sem volt, nem? reszerol nem volt az..

29. grtm
2012. márc. 24. 23:19
Nos, az az igazság, hogy nekem 12 éve nem jut barátság osztályrészül. Most volt egy készülőben, de amikor valakinél eléri az önzés azt a fokot, hogy nem tiszteli az érzéseimet, egy apró dolgot nem akar megtenni nekem azért, hogy ne fájjon, mert akkor őneki alkalmazkodnia kell és ehhez fáradt, de mindemellett nekem tanácsokkal kell ellátnom meg vigasztalnom, akkor csak megdöbbenten ülök és nézek magam elé napok óta. Sok rosszat tapasztaltam már az életben, de most szóhoz sem jutok. Nincs levegő. Köszönöm szépen, de én a barátságból, általánosságban véve többet nem kérek. Ez is sok volt.
28. allysa
2012. jan. 16. 15:46

Csak egyről nem volt még szó...hogyan kell túltenni magunkat egy hamis baráton? Mert sajnos nekem is nehezen megy főleg mivel a közelemben van (egy társaság), én tudom hogy nem bízhatok benne de ő közben a szemembe vigyorog. (Már próbáltam vele megbeszélni, hideg maradt). Szóval a kérdésem az és remélem tudtok hasznos tanácsot adni, hogy tegyem túl magam azon hogy valaki akit sokáig legjobb barátnőmnek hittem elárult? Hogy ne legyen gyomoridegem ha a közelemben van?

:( Kérlek segítsen akinek sikerült túltennie magát már csalódáson!

2010. jan. 6. 18:14
Érdekes ez a mai világ...barátok jönnek, mennek, pár (igaziak) megmaradnak...Kicsit olyan, mintha mindenki érdekből barátkozna. Sajnos nekem is ilyen tapasztalataim vannak, hogy sok a lemorzsolódás...hol vannak már a régi beülős, du-i csajos napok?...hm...ez van.
2010. jan. 4. 10:41
Sziasztok! Tudnátok segíteni? Van egy lány, 11 évvel idősebb nálam. (rokonok vagyunk) Mindig is többet jelentett nekem, nem találkoztunk sokat, de nem olyan rég kaptam egy munkaajánlatot. Vele dolgozhattam. Másfél évig együtt dolgoztunk, együtt éltünk. A nap 24 órájából 24-et együtt töltöttünk. Számomra nagyon jó barát, felnézek rá, sokat számít az ő véleménye. Sokat hülyültünk, 33 éves de még egy gyerek. Amúgy hogy vele éltem, nagyon elviselhetetlen, de nagyon tudtam alkalmazkodni, sokszor megbántott, de ez lehet az miatt volt, mert még gyerek vagyok és a munkához nem voltam túl erős és így próbált segíteni. Mások szerint nagy hatással van rám. Ezt én is tudom. Miatta a tesómmal rendezett szilvesztert is ott hagytam és inkább vele mentem el szórakozni. Cserben hagytam a nővéremet, aki nagyon haragszik rám. Sokat jelent nekem ennek a lánynak a barátsága. Sok ajándékokkal halmoztam el. Drága ruhákkal. Úgy gondolom, hogy ő nem viszonozza ezt a barátságot. Talán ki is használ?! Amikor írok neki üzenetet sokszor nem válaszol. Nem akarok erőszakos lenni vele. Nem tudom mi lenne a helyes. Mit tegyek? Mondjam el neki, hogy bánt ez a dolog? Ő tudja nagyon jól mennyire szeretem. De neki is megvan a saját élete, férje. Lehet csak teher számára egy 22 éves lány beteges barátsága vagy gondolkodása, de szerintem egy a barátság. Viszonozzuk a másiknak a dolgokat... Persze nem várom el, de jól esne. Amúgy én egy olyan ember vagyok, aki szereti ha kimutatja valaki az érzéseit, fontos számomra ez. És már volt az életemben olyan ember akit nagyon szerettem, igaz ő szerelem volt, de most pont ezt élem át a barátsággal is. Annyira fontos számomra, hogy ilyenkor annyit vagyok képes adni, de aztán rájövök, hogy a másik fél ezt nem teljesen viszonozza. Ez baj és ilyenkor szenvedek nagyon. Segítsetek! Üzennétek ide? szaborenata87@gmail.com
2009. szept. 5. 09:54

megint hívtam az állítólagos "barátnőmet" és még csak vissza sem hívott..... most akkor mit mondjak?

viszont úgy érzem, találtam egy igazi barátot: az igaz, hogy családja van, de az engem nem érdekel, és messze is van tőlem, de jó, ha valakinek el tudok mondani mindent és meg lehet beszélni.....

2009. szept. 4. 21:07

Sziasztok!

Nekem is van fiú barátom. Neki mindent elmerek mondani.Talán jobban,mint a lány barátaimnak. Szerintem, pedig van nö és férfi barátság.

2009. szept. 4. 11:52
hát tudnék én is mondani a barátságról.......lehet, hogy csak én szerettem volna annyira?
22. 236fe2f68e (válaszként erre: 21. - Charly(vagybármi))
2009. júl. 21. 15:01

haverok vagyunk ugy 7 éve és legjobb barátok, ugy 4 éve :D

Nem, nem akartunk egyikÜnk se többet..ő számomra tul lányos... én számára meg...hogy is mondjam, nem vagyok az esete, nem is voltam, nem is leszek... :D ö kicsit más... MÁS

21. Charly(vagybármi) (válaszként erre: 20. - 236fe2f68e)
2009. júl. 20. 12:43
És mióta? Eddig egyikőtök sem akart többet (vagyis inkább mást is)?
20. 236fe2f68e (válaszként erre: 19. - Charly(vagybármi))
2009. júl. 20. 12:38
igen van egy nagyon jo fiu barátom, tökéletes együttértés...ő a legjobb barátom :D
2009. júl. 20. 09:07
Lányok! Van fiú barátotok? Mi a véleményetek a fiú-lány barátságról?
2009. júl. 20. 08:32

Sziasztok!


24 éves budapesti lány vagyok, keresem hasonló korú barátnőmet, akivel mindent meglehet beszélni. Akivel ellehet menni ide-oda, beszélgetni, vásárolgatni, enni, inni, mozizni, stb. Nem vagyok leszbikus.

Ha lehet priviben írjatok, ide: ragazza85@freemail. hu

Köszi.

2009. márc. 13. 16:14

Sziasztok!

Én kb. fél éve ismertem meg egy nálam 10 évvel idősebb lányt. Először csak felszínesen beszélgettünk, később azonban kiderült, hogy hihetetlenül egyformák vagyunk. Tudjátok nagyon sokat csalódtam már barátokban. Sokan kihasználtak, sokan keresztbetettek. Ő viszont más. Tudom, hogy Rá mindig számíthatok, és ezzel ő is így van. És tudjátok mi a legjobb? Őt még a vőlegényem is nagyon szereti. És ez nagyon jó, hogy jól kijönnek. Remélem ez örökké tart majd!

16. 236fe2f68e (válaszként erre: 15. - Devergogirl)
2008. aug. 17. 11:01

Ezelött kb 1 honappal kiderült egy nagyon jo barátomrol, (leglábbis én azt hittem hogy az) Hogy kibeszél a hátam mögött, meg hogy rosszakat mond rolam...Nagyon roszzul esett, most igy visszaemlékezve, nem bánom anyira hogy az a barátnöm aki miatt irtam ezt a cikket kitolt velem. Most már tudomm hogy az csak a felkészitö volt erre...

Hisz ez a barátom 11 év után, kitolt velem, és nagyon rosszul esett. Soha nem gondoltam volna ezt rola, ö volt az egyetlen barátom akiröl azt gondoltam hogy soha nem tolna velem ki, 100% ra vettem hogy igaz barát!

2008. aug. 16. 22:32
Na most pontosan céloztál. A szívem legmélyébe találtál vele. Pontosan úgy érzek, illetve - szerencsére - már csak éreztem.
2008. márc. 4. 07:21
Három tündéri barátom van velük mindent meglehet beszélni és én is szivesen hallgatom meg őket.
2008. febr. 27. 14:04
engem is mindig csak akkor találnak meg amikor ők vagy ő van bajban, de ha nekem kellene h akárcsak megöleljen vagy pár bíztató szót mondjon, akkor sok dolga van! bár egyetlen egy ember van az életemben akit talán merek igazi barátnak mondani és ő pedig az unokanővérem!
2008. febr. 15. 15:04
a helyzet ismerős számomra is :( sajnos... rájöttem, hogy akit barátomnak hittem, valójában csak akkor kereste a társaságomat, ha szüksége volt rám :( fordítva nem működött a dolog. És most csodálkozik mindenki, hogy nem bízom senkiben. Eddig is csak nagyon nehezen tudtam megbízni valakiben, ezután pedig... :((((
11. angie7
2008. febr. 15. 12:17

szia, én is hasonló helyzetben vagyok, én is elvesztettem azt akit barátomnak neveztem! én is sok dologra rájöttem, mióta nem vagyunk már barátok, és tudom én is tehetek dolgokról, de azért mégis ő szúrt hátba. Rettenetesen nagyot csalódtam benne, soha nem volt velem ilyen. bajban voltam, és nem segitett, hanem tett rá még egy lapáttal, hogy mégnagyobb bajban legyek!!

egyedül hagyott, és mindenkit ellenem fordított! sajnos a poklok poklát életem meg emiatt!!!:(((

2007. nov. 17. 18:34
nagyon szep volt es tudod ez elgondolkoztatto is .
2007. okt. 11. 09:31

"Egy barát sosem közli,hogy:Én megmondtam-még ha ez is az igazság!!!"Jó hosszan fontold meg,mielőtt barátságodba fogadsz valakit,mert a barátságkötés után,bízní kell ,és előtte mérlegelni...!

8. 236fe2f68e (válaszként erre: 7. - Anitarenata)
2007. szept. 2. 20:05
:D
7. anitarenata (válaszként erre: 3. - Elena Rockman)
2007. szept. 2. 17:40
Igen, de nemcsak a kutya, más állat is jó!!!!!
6. 236fe2f68e (válaszként erre: 3. - Elena Rockman)
2007. aug. 30. 12:14
Nagyon jo amit irtál, teccik nagyon...de ha cicárol szolt volna a vers jobb lett volna, nekem ök az igazi barátaim!
5. 236fe2f68e (válaszként erre: 2. - Huenya)
2007. aug. 30. 12:10
Teljesen igazad van, ez már nem barátság egyáltalán, szerintem nem is volt az... :(
4. Andika32 (válaszként erre: 3. - Elena Rockman)
2007. aug. 28. 07:40
Ez az idézet a legigazabb a világon!
2007. aug. 21. 23:21

Az igaz barátság egy nagyon erős kötelék, és nagyon ritka is. Az ember életében több barátságot köt, de ezek általában mind felszínes érzések. Biztos sokszor ért már minket csalódás egy barát miatt, akiről azt hittük, hogy igaz barát. De tegyük fel magunknak a kérdést, hogy mi hányszor okoztunk csalódást valakinek, aki úgy tekint ránk mint igaz barát?

Most is sok barátom van, de megtanultam távolságot tartani, hogy senkinek se legyen az a benyomása, hogy én vagyok az igazi és ne csalódjon, és persze, hogy én se csalódjak. Párszor csalódtam, és bennem is csalódtak, nem akarom, hogy előforduljon még egyszer. Per pillanat egy nagyon jó barátom, akit nagyon szeretek, és néha már-már azt gondolom, ő az igazi barátom, de a szálka még mindig bennem van, nagyon mélyen.

Ha valaki sokat csalódott már, és igaz barátot szeretne, vegyen kutyát.


Hisz:


" A kutya a legállhatatosabb barát.

Elsőként üdvözöl egy hosszú munkanap után,

Mindig meghallgat, igaz beszélni nem tud.

Beéri egy kis sarokkal és az ételmaradékkal.

Mindig ott van, hogy megnyalja a kezünk, ha vígasztalásra vágyunk.

Kitart mellettünk jóban rosszban, egészségben és betegségben.

Majd amikor eljő az idő,

A hűséges kutya ott fog virrasztani sírunknál,

S estől hajnalig vonítja szomorú dalát."

/Elena Rockman/

2007. aug. 21. 17:26

Ezzel nagyon is egyet értek!

Nekem soha nem volt barátom. Akiről azt hittem, mindig elárult...

Bekerültem a középsuliba, és fél évbe telett, míg a mostani legjobb barátnőmmel egymásra találtunk. Nem mondom, hogy nem voltak hullámvölgyek a kapcsolatunkban, de mindig nagyon jó volt. Időközben nekem barátom lett, így is igyekeztem sokat lenni a barátnőmmel, nem hanyagoltam el.

Alig több, mint egy hónapja elment a barátom külföldre dolgozni. Elég rosszul érintett a dolog, nagyon össze voltam/vagyok törve, mert nagoyn hiányzik. Próbáltam a barátnőm társaságát keresni, aki az első nap, miután elment a barátom, nagyon is rendes volt, megígérte, hogy nem hagy egyedül, és az egész következő hetet együtt fogjuk tölteni. Ebből nem lett semmi. Mindenki másra volt ideje, csak rám nem. Azon a héten összejött egy sráccal. Azóta a sráccal kb. 10szer annyit találkozott, nmint velem. Mindig lerázott, amikor a legnagyobb szükségem volt rá. Én értem, hogy izgalmas, hogy barátja van, de talán nem kéne engem tökéletesen elhanyagolni. Az utóbbi két hétben összesen 2x beszéltem vele. Ja és ma, mert felhívott, hogy nézzek neki a neten buszt...

Hát ez már nem barátság... Vagy nem tudom...

2007. aug. 13. 12:03
"Ne hidd, hogy azok mind szeretnek,
Akik mosolyogva körül hízelegnek.
A szó lehet hazug, a hízelgés érdek,
De a lélek tükre nem csal meg Téged.
S mivel a szem a lélek tükre,
Benne csillog meg a szeretet fénye.
Ki könnyes szemmel, némán néz rád,
Öleld szívedre, mert az igazi Barát!"

Ugrás a teljes cikkre: Barátság

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook