Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Jahogyúgy!
Viszont az ellen-ügyvéd meghallotta a dumát és bizonyára zsarolni fogja Nórát
Na mi lesz a zsarolás ára...?
Mert Banditát helyrerakja?
A kisbolt meg nem akkora hogy ne vegye észre az ügyvédet, aki amúgy az előbb még a Rózsában volt
úgy-úgy! :)
meg Ágiba is:)
na, még azon csodálkoztam, hogy Liza hogy érte utol Ágit? Ági nyilván autóval ment.
Vagy Ludwig + Brigitta annyira hülyék, hogy Ági villájától nem messze találkoznak?
Viszont nem találtam meg azt, amit mi itt hiányolunk: hogy az anyakönyvvezető felteszi a vendégeknek a kérdést, hogy tud-e valaki a házasságot ellehetetlenítő okról.
Úgy tűnik, ez nem hangzik el mégsem.
(filmekben én mindig templomi esküvőkön hallottam ezt a mondatot)
Utánanéztem a házasságkötés szabályainak.
Jegyzői engedély kell ahhoz is, hogy ne az anyakönyvi hivatalban történjen a házasságkötés. Ehhez képest Alízék egy nap leforgása intéztek mindent :)
Na, mindegy is, nézzük el, nem lehet ennyi mindent beleszőnia történetbe, mert akkor meg azon nyafognánk, hogy túl vontatott a sztori.
Az esküvői jelenet, BZS kedvéért, szó szerint:
"- Fekete Alíz, kijelenti-e , hogy az itt jelenlévő Asztalos Kristóffal házasságozt köt?
- Igen!
- Asztalos Kristóf, kijelenti-e , hogy az itt jelenlévő Fekete Alízzal házasságot köt?
- Igen!
(Bözsimama a háttérből : Na, ez is el van boronálva!)
- Egybehangzó igen kijelentéseik alapján megállapítom, hogy (Bözsimama: Mit néztek? Tévéztek?) Asztalosné Fekete Alíz és Asztalos Kristóf Magyarország Polgári Törvénykönyvének családjogi rendelkezésie alapján házastársak.
Most pedig megkérem önöket, hogy szeretetük és összetartozásuk szimbólumaként húzzák egymnás ujjára a gyűrűket.
(Gizi: Jaj, ne!
-Gizi!!
-Jól van , csak megijedtem, hogy hozzámegy a hülye Carloshoz...Bocsánat! Elnézést!)
-Akkor, ha más tiltakozó nincs, kérem, köszöntség egymást az első hitvesi csókkal!"
Na, tehát nem kérdezte meg, van -e a jelenlévők közt olyan, akinek valami tudomása van arról, hogy ez a házasság nem jöhet létre. Sőt: Alá sem íratta az anyakönyvet :)
Ti tudjátok, hogy Miki hova utazott olyan nagy sebességgel???
Egyébként kíváncsi leszek, hogy Ági elhiszi-e majd a lányának, hogy mit-kit látott, miután ő elment a megfigyelő helyről?