Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Barátok közt - így látjuk mi fórum

Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)

127332. Joys (válaszként erre: 127327. - Joys)
2011. nov. 16. 14:02

..és a Bk fogyatékosságai között nem felesleges megemlíteni az elég gyakran észlelhető felületességet, hanyagságot, kapkodást, elnagyoltságot, gondoljatok csak-hogy egy friss példát említsek- Julcsa és András hawaii-i nászútjára, amely egyenesen alulmúlhatatlan volt, lehangoló színvonalúra sikeredett.

Kalamár helyében én mélyen elszégyelltem volna magam a csapnivaló munka miatt, persze neki eszébe sem jutott, mert el van telve saját nagyságától, meg a nézettségi adatoktól.

127331. Joys (válaszként erre: 127330. - Geridina)
2011. nov. 16. 13:39

Szőke hangjával csak elvétve találkozhatsz, az is jóval korábbi, a tévében ismételten sugárzott film..

Feltételezésem szerint egy ideje hanyagolja a szinkront, vagy nem hívják a stúdiókba.

127330. geridina (válaszként erre: 127329. - Joys)
2011. nov. 16. 13:23
Igen, Vilibá rengeteget szinkronizál és narrátorkodik is, R. Kárpátit is hallottam már. De hogy Szőkezoli. Ez új nekem.
127329. Joys (válaszként erre: 127326. - Geridina)
2011. nov. 16. 13:20

De, igaza van Virginek, elő-előfordul Szőke szinkron-hangja is, csak elég ritkán.

Én már egy ízben elcsíptem.

Akit gyakran hallani, az pl. Rékasi, valamint Várkonyi András, Vili b. megszemélyesítője.

Itt-ott találkozni a kiváló orgánumú Kárpáti Levente hangjával is nyugati filmekben, utóbbival egyre gyakrabban, sőt még a kávé-reklámban is.

127328. Adani_ (válaszként erre: 127325. - Virgilius)
2011. nov. 16. 13:15

Vágásiék ugye a gonosz rokon Jankától kaptak uzsorakamatra kölcsönt, de azt később Jutka szülei fizették. Takiék meg valóban kisajátították a házukat, nem hiszem el, h nem kaptak volna érte annyit, hogy vehettek volna belőle valahol az agglomerációban egy másik házat, ill. simán kibukta a panellakás árát.

De még Etusnak e volt soha pénze, aki állítólag nagyon híres keramikus volt, Budán volt kertes háza és sokszor mondta is, hogy remekműveket adott el jó áron (rögtön Trabit tudott venni belőle pl. ) mégse volt soha pénze. De mondta többször is ,hogy ha nincs kedve nem dolgozik, sőt megrendelésre sem, pláne olyat nem csinál ,ami neki nem tetszik, mert csak.

Mágen meg ugye a hálapénzt is visszautasította mindig, sőt nem vállalta el a jól fizető magánorvosi állást sem a klinikán (ill. részmunkaidőben akkor, mikor már enni se volt mit).

127327. Joys (válaszként erre: 127324. - Adani_)
2011. nov. 16. 13:12

Anélkül, hogy idealizálnám ezt a sorozatot, hiszen valóban akadtak benne melléfogások, azért az a véleményem Dani, hogy ne a mai szemeddel és mentalitásoddal mondj véleményt, hanem képzeld vissza magad a 90-es évekbe, amikor a legtöbb ember először ült számítógép elé és ismerkedett a Windows '95 operációs rendszerrel, ill. annak alkalmazása rejtélyeivel.

Bizony akkoriban az én gépem is gyakran lefagyott, és mivel gyakorlatlan voltam, én is másokat hívtam segítségül..

Egyébként ami a mentőorvos Mágenheimet illeti, Kulka igen hitelesen hozta a figurát/hiszen a családjában az apja orvos volt/, ha valaki úgy igazán telitalálatnak bizonyult benne, az éppen az ő karaktere volt-szerintem.

A Bk figurái jók, találóak-ez egyben a sikerének eredője is-ugyanakkor az egész cselekmény tele van ordító hibákkal, meghökkentő, szánalmas képtelenségekkel, életszerűtlen jelenetekkel-szinte epizódról epizódra, amelynek taglalásába jobb nem belemenni, ezzel talán te is egyetértesz.

127326. geridina (válaszként erre: 127314. - Virgilius)
2011. nov. 16. 13:12
Én nagy szinkronimádó vagyok, de még sohasem hallottam:)
127325. virgilius (válaszként erre: 127324. - Adani_)
2011. nov. 16. 12:51

Azért nem volt soha pénzük, mert hitel volt a lakáson, és azt nyögték.

Takiéknál mondjuk nem értem, hiszen ők kertes házból költöztek a panelba, nekik inkább maradnia kellett volna pénznek, bár hozzáteszem, a nagybátyámék hasonlóan jártak, az M3 Bp-i szakasza miatt lebontották a házukat(nem saját, csak házrész volt), és helyette Újpalotán kaptak lakást, és tényleg sose volt pénzük, annak a részleteit nyögték évekig, tán még most is.

127324. Adani_ (válaszként erre: 127323. - Joys)
2011. nov. 16. 12:45

Az legalább próbált valósághű lenni, igaz nem igen sikerült ,de legalább voltak benne valós problémák. De azért az is elrugazkodott a valóságtól. Pl. mikor van a való életben olyan, hogy egy keramikust, akinek sosincs kiállítása, csak otthon alkot, mindenki művésznőnek szólítja és mindenhol felismerik, sőt rögtön a műveit is felismerik? Ki za ,aki minden lefagyásnál szerelőhöz hordja a gépet, pedig állítólag keni-vágja a számítástechnikát? Melyik közös képviselő az ,aki naphosszat üldögél egy ablaktalan pincében egész nap? Hogyan lehet valaki mentőorvos, aki rendszeres minden ok nélkül leugatja a sérülteket vagy azok cslaádtagjait, akik épp a sérültért aggódnak, hogy micsoda felelőtlen emberek? Hogy lehet az, hogy egy családban 3 kereső van, egyikük orvos, ásikuk kozmetikus (egyik sem rosszul fizető szakma, legalábbis nem a legrosszabbul), és sosincs egy fillérjük sem, pedig gyakorlatilag semmit se csinálnak, nem járnak szórakozni, csak nyaranta pár napot nyaralni, ülnek otthon és nézik egymást. Csak Julcsi jár diszkózni hetente egyszer. Vagy akár Takácsék, a végén már négyen laknak a lakásban mindenki kereső Taki és Lenke emellett nyugdíjas is, mindketten dolgoznak is mellette, de gyakorlatilag sehová se járnak el még sincs soha pénzük. Hogyan?

Laci is kesereg, h a kocsma rosszul megy és állandóan csődbe akar menni ,de egy kb. fele Rózsa méretű helyen simán van 3 pincér, kicsit kapatos vendéget rendszeresen nem szolgálják már ki, ebből mindig balhé is van (a részeg vendég max. kicsit kapatos és ez is csak abból látszik, hogy van előtte két üres sörösüveg (ezeket, amúgy el szokták vinni még a legalja füstös kocsmákban is).

Az is nagy röhögést kiváltó jelent volt mikor egy Főnök nevű valaki fenyegette Lacit védelmi pénzt kérve, bejött ivott egy konyakot (a Szomszában mindig mindenki azt iszik, más töményet nem ismernek), nem fizette ki meg összetört pár üres üveget, ami egy asztalon volt.

Itt is van:

[link]

Ha engem fenyegetne ilyen idétlen nyakkendőben csak röhögőgörcsöt kapnék. Miért ha nem fizet egy nap múlva mi lesz? Visszajön és még két üres üveget összetör?

127323. Joys (válaszként erre: 127321. - Martian)
2011. nov. 16. 12:24

Az igaz, hogy nincs benne spiritusz, egyetértek, de én már régóta lemondtam arról, hogy a Bk-tól többet várjak, magasabb színvonalat várjak.

Még a Szomszédokat-at is szívesebben néztem, mert az legalább napjaink valóságáról szólt, már ami a 90-es éveket illette, igaz, kissé idealizáltan, viszont kiváló színészeket láthattunk benne, köztük Zenthe Ferencet, Trokánt, Palócz Lászlót, Komlós Jucit, Bánki Zsuzsát, Raksányi Gellértet, Frajt Editet és másokat.

Sajnos nagy hányaduk már elment..

127322. Adani_ (válaszként erre: 127316. - Virgilius)
2011. nov. 16. 11:58
Vagy mondjuk kiderül ,hogy bomba van a ház alatt.
127321. Martian (válaszként erre: 127303. - Joys)
2011. nov. 16. 11:39

Igazad van, de lehetne ezt jól csinálni csak nem így.

Nincs az egészben spiritusz mint pl.a Jóbarátokban!

Tudom, hogy nem hogy nem egy kategória, de messze van egymástól mint Makó Jeruzsálemtől.

De akkor is lehet ezt szívvel lélekkel csinálni.

Vannak karakterek akik körül pörög az élet csinálnak valamit mondjuk Claudia.

De vannak akik csak lézengenek, és semmi érdemlegest nem csinálnak.

Most Mikinél nem tudom mit akarnak csinálni, de kitalálhatnák már.

Ja amúgy arra jöttem rá, hogy Mikinek most az a célja, hogy Nóra ne legyen boldog.

Az a nő akit annyi szeret, amúgy nem Nórát szereti, hanem az illúziót, mert a kettő nem ugyanaz.

Mert akkor majd mellette az lesz, de miért is?

Nem csinál semmit, amiért a Nórának vonzó lenne, hogy Miki mellett voksoljon.

127320. retrbk98 (válaszként erre: 127317. - Virgilius)
2011. nov. 16. 11:25
áhá, már tudom:)) visszaolvastam rendesen;)
127319. retrbk98 (válaszként erre: 127317. - Virgilius)
2011. nov. 16. 11:24

ja, akkor mondom én, hogy nekem reggel van ..:(

na, melyik is?:P

127318. retrbk98 (válaszként erre: 127314. - Virgilius)
2011. nov. 16. 11:24
szokott.
127317. virgilius (válaszként erre: 127315. - Retrbk98)
2011. nov. 16. 11:23
Csak te érzed annak, tök egyértelmű. :)
127316. virgilius (válaszként erre: 127313. - Retrbk98)
2011. nov. 16. 11:22
Gizike nyitva hagyja a gázcsapot a régifajta sütőben. :P
127315. retrbk98 (válaszként erre: 127313. - Retrbk98)

" Attila lánya segítségre szorul." én érzem 2 értelműnek????????

mert Attila lánya (karolina) segítségre szorul..

vagy Attila a lánya segítségére szorul.

persze, nekem még most is tök reggel van.....:P

127314. virgilius (válaszként erre: 127306. - Geridina)
Szinkronizálni szokott szerintem!
127313. retrbk98
2011. nov. 16. 11:19

Az aktuális rész ismertetője: Vanda körül egyre inkább szorul a hurok. Úgy tűnik, hogy Attila lánya segítségre szorul. Zsófi kiállítása nem várt eredménnyel zárul. Hanna fél, hogy elveszíti Balázst. Az egész ház sorsa veszélybe kerül. Gizella megint elbizonytalanodik, amikor felbukkan Joli, és próbálja magára vonni Vilmos figyelmét. Vajon Gizella és Joli tisztázni tudják a helyzetet? Miklós segíteni akar Nórának, de csak ront a helyzeten.

hö.:P

mitől kerül veszélybe az egész ház sorsa??

127312. Joys (válaszként erre: 127306. - Geridina)
2011. nov. 16. 11:18

Szőke semmi mást nem vállal, nagyon ideje se lenne, hiszen heti öt napon át forgat.

Lehet, hogy több van benne, ám ő úgy látszik, egy életre elkötelezettje a szappanoperának, megelégszik az intrikus Berényi adta sikereivel, de tudomásom szerint-máshová nem is hívják.

Ő egy szerény kis színész, nem buzog benne az ambíció, tudja, hogy bérelt helye van a Bk-ban, nem hivatalosan örökös tagja a produkciónak, ezért elégedett a sorsával.

Lehet is, gondoljatok a bizonytalan gazdasági helyzetű intézményekre/ Magyar Színház, József Attila Színház/, amelyektől sorra küldik el a társulat egykori stabil tagjait.

Így aztán ő boldog ember, akire mindig süt a nap..

:))

127311. retrbk98 (válaszként erre: 127280. - Martian)
2011. nov. 16. 11:13
hajaj..:P
127310. retrbk98
2011. nov. 16. 11:12
tegnapi alakítása Domokos Lacinak borzalmas volt.....az a fej a végén:o iszonyat sz*r színész..
127309. retrbk98 (válaszként erre: 127285. - Éciboszi)
2011. nov. 16. 11:11
ez igaz!!
127308. retrbk98 (válaszként erre: 127289. - Adani_)
2011. nov. 16. 11:10
na innentől már sunyítás megy
127307. retrbk98 (válaszként erre: 127303. - Joys)
2011. nov. 16. 11:09

azt az egyet viszont én sem tartom helyén valónak, hogy attila tényleg úgy jött be, mint akinek vannak titkai. pedig vannak. elvileg, nem is kevés..... és talán 2(?) év után kezd(????????) kibontakozni a karaktere? :o

valami gyorsító tablettát bevehetnének az fkírók.

127306. geridina (válaszként erre: 127302. - Joys)
2011. nov. 16. 10:33
Nem véletlen, hogy Szőke Zoltánt a BK előtt a kutya sem ismerte. Oké, hogy ha vidéki színházban játszik, akkor nem feltétlenül kell ismernie a népnek, de azért egy kimagasló alakítást csak reklámoznának valahol. Se szinkron, se tv-játék, semmi.
127305. Joys (válaszként erre: 127304. - Zsú1965)
2011. nov. 16. 10:21
Ki kívánja azt vissza? Senki.
127304. Zsú1965 (válaszként erre: 127303. - Joys)
2011. nov. 16. 10:14
Azért azt is el kell ismernünk, hogy a világ túlhalad a szabócsaládos, szomszédokos "izgalmakon". Nem mintha a BK olyan heves szívdobogást okozna:))
127303. Joys (válaszként erre: 127290. - Martian)
2011. nov. 16. 08:51

Előbb-utóbb persze megmondja, csak hát ez egy /soha?/ véget nem érő szappanopera, amelyben a jeleneteket szándékosan elnyújtják, hogy másnapra, harmadnapra is maradjon belőle valami érdekesség, ami a nézőket újra a tévé elé ülteti.

Itt ha beléptetnek egy szereplőt, akinek nem epizód-szerepet szánnak, arról folyamatosan derülnek ki szörnyűséges dolgok, múltjának sötét foltjai, amilyen szerencsétlen Attila is. Persze ennek dramaturgiája kidolgozatlan, rendszertelen és alkalomszerű, ezért történhetett meg, hogy ezt a figurát évekig homályba burkolták, még a közvetlen családját sem ismertük hosszú ideig, most meg azt agyalták ki róla, hogy a nagybátyja feleségével volt viszonya, amelyből gyermek született, aki immár szerelmes a váratlanul feltűnt jótevőjébe..

Tiszta őrültség ez, de itt én már semmin nem lepődöm meg. Mivel a Bk-t-legnagyobb szomorúságomra örök életűnek szánják, némileg érthető, ha az írók a legképtelenebb eseményeket agyalják ki egy-egy szereplőről.

Köznapi dolgokkal, normális életvitelű karakterekkel nem lehetne végig vinni ezt a televíziós "Szabó családot", pláne ehhez megfelelő nézettséget kreálni.

A hangsúly az utóbbin van.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook