Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Baracskai Börtön fórum

Baracskai Börtön (beszélgetés)

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
4155. chillam (válaszként erre: 4154. - Liliána06)
2014. febr. 28. 22:29
nálunk ugye majdnem 5 hónapos volt a babánk, mikor letartóztatták. Ez 16 napja volt.Előzetesben van, szörnyű mert semmit sem tud az ember..miért, meddig, mennyit..semmit sem! tegnap hívhatott először,de a csomagjaim nem értek célba sajnos.harmadjára is visszaküldték. nagyon nagyon nehéz, ma megint totál kiborulós napom volt. egyszerűen nem is tudom hogy hogyan tudnék beleszokni ebbe a helyzetbe! szinte elképzelni sem tudom,szörnyen kivagyok...hogyan fásultatok bele az egyedüllétbe? hogyan lehet megszokni hogy elszakítanak a szerelmedtől? Segítsetek!!!
4154. Liliána06 (válaszként erre: 4139. - Tunbas)
2014. febr. 28. 21:59
Szia! Én 6 hónapos terhes voltam mikor párom bement, mostmár 20 hónapos a kislányunk és még mindig bent.. :(( Együtt érzek veled és rengeteg erőt és kitartást kívánok neked!!!
4153. Erika bence (válaszként erre: 4149. - Zsuzsa.r)
2014. febr. 28. 21:12
Nekünk is ennyi van még de a február nagyon nehezen ment el kiváncsi leszek erre az utólsó hónapra !
4152. 5861c4b773 (válaszként erre: 4151. - Esthajnalcsillag)
2014. febr. 28. 11:52
:) :(((
2014. febr. 28. 10:41

Lányok, kitartást kívánok azoknak is, akiknek még jóval több van hátra!

Nekünk holnap lesz 400. napja, hogy nincs velem a férjem :(

Ha minden összejön és szerencsénk lesz, akkor már "csak" 573 nap lesz hátra :))

Fő a pozitív gondolkodás és tudjátok, hogy nem vagytok egyedül, itt mindig erőt gyűjthettek, hiszen mi legalább megértjük, mint megy keresztül a másik.

4150. Lilike19 (válaszként erre: 4149. - Zsuzsa.r)
2014. febr. 28. 10:24

Nekünk még 23 nap és vége, s tavaly január elején ment be.

Szerintem is nagyon lelassul ilyenkor az idő, de azért már jó tudni, hogy mindjárt itt a vége!!

4149. zsuzsa.r
2014. febr. 27. 20:52
Ma egy éve hogy a Kedvesem bent. Még 37 nap és együtt leszünk. :)
4148. Zsuzska0315 (válaszként erre: 4146. - Bundi75)
2014. febr. 27. 19:55
Majd írd meg,hogy milyen volt!
4147. Lilike19 (válaszként erre: 4144. - Zorsi75)
2014. febr. 27. 13:16

Szia!

Én is csak azt tudom ajánlani, hogy várjátok ki a jelenlegi szigorítás végét, s amikor letellik, akkor már nyugodtan beviheted magaddal a kicsit is.

Én vittem magammal egész nyáron ( most lett januárban 5 éves ) s mindig oda ültünk arra a sarokra, ahol a játszó szőnyeg van, s így láttuk a fiam is, de tudtunk beszélgetni is és ő is oda mehetett időnként puszit " lopni" az asztal másik oldalán az apjához.

Én is azt mondtam neki, hogy külföldön van és ezt el is fogadta. Még nincsennek ebben a korban tisztában a távolságokkal. Nálunk akkor nyugodott meg igazán a kisfiam, amikor már nem csak telefonban hallotta az apja hangját, hanem személyesen is tudott vele találkozni.

Hidd el, a gyerekek nagyon rugalmasak! Érdemes odafigyelni, hogy milyen szavakat használtok a közelében!!

Kitartás, hidd el a középső rész tényleg nagyon hamar el fog menni, mert beszélőtől-beszélőig könnyebb az időt számolni.

Kitartás!!

4146. bundi75 (válaszként erre: 4115. - Zsuzska0315)
2014. febr. 26. 20:03

Igen, de azért elindulok időben, mit lehet tudni..

Febr. 27.-én holnap jön valaki Baracskára?

4145. Erika bence (válaszként erre: 4144. - Zorsi75)
2014. febr. 26. 18:52
szia én azt tanácsolom adig még a kezét se foghatja meg ne mind 2 nek nehéz persze elhiszem hiányzik a páronak is a gyerek de ő még kicsi és nem értené csak nézheti apát :( kitartás nekünk 1 hó van vissza de mintha nem is mennének a napok :(
4144. zorsi75
2014. febr. 26. 17:52
Sziasztok hát régen voltam fent próbálom úgy az időt elviselni hogy beszélőről beszélőre valaki itt ezt ajánlotta 3 és fél hónapja vagyunk a párom nélkül iszonyú nehéz Baracskán van elmondása szerint nem olyan nagyon gáz ....A beszélők viszont igen gyerekeket nem mertem még bevinni mit ajánlottok a kicsi 6 éves úgy tudja Apa külföldőn dolgozik.... nagyon Apás mit csináljak??, bevigyem ???köszönöm a válaszokat.
2014. febr. 26. 07:16
Sziasztok!valaki van akinek a párja február 7 óta van bennt??ti tudtok már róla valamit?Nem hisszem el a párom ügyvédjének azt mondtak múlthéten előre veszik a párom..H legyen meg a befogadása..erre ma szerda van és még mindig nm hìvott...:'(:'( eddig azért mert az ítélet miatt most meg....:'( teljesen kétségbe vagyok essve...hétfőn voltam baracskán pénzt befizetni és csomagot is küldtem neki ,csomagküldő szolgalattal és átvették!!miért nm hív már??!!szerintettek márciusba mehetek hozzá már??h van a látogatás??segítsetek légyszívess..elöre is köszii az infókat
4142. Lilike19 (válaszként erre: 4139. - Tunbas)
2014. febr. 24. 21:34

Szia!

Nagyban függ attól, hogy milyen az élet, hogy hol van a párod, s hogy ő hogy áll a dolgokhoz.

Baracska hírhedt arról, hogy nagyon nagy a szigor, semmilyen ellenállást, verekedést, kihágást nem tűrnek el, spl. ha verekedés van, akkor minden résztvevő megy a zárkába, függetlenül attól, hogy ki kezdte.

Viszont, aki minél hamarabb le akarja tudni balhék nélkül, annak a lehető legjobb, mert itt van rá esélye.

Baracskán aki akar az dolgozhat, s ez jó, mert gyorsabban telik az idő, s egy kis pénzt is kereshet.

Aki megérdemli, annak megadják a z adható kedvezményeket, eltávokat. Ai igazi rendbontókat rövid időn belül elpaterolják.

Röviden ennyi.

4141. Lilike19 (válaszként erre: 4135. - Petike1977)
2014. febr. 24. 21:29

Mi is a másodfok után , még aznap kértük az illetékes bíróságom a halasztást, s meg is kaptuk a 3 hónapot, pedig 1 év 10 hónap volt a teljes.

Nagy a valósszínűsége, hogy Baracskára visznek, s ott általában van munkalehetőség, amit érdemes kérni.

4140. Liza88888 (válaszként erre: 4135. - Petike1977)
2014. febr. 24. 20:59
Az en paromnak nov.12-en volt az itelethirdetes, 2 het mukva megjott a behivo. Dec. 18-an vonult be. Egeszsegi allapotra lehet hivatkozni, amit alig vesznek mar figyelembe, mert minden bv.-nek van orvosa, biztositani tudnak elvileg korhazi ellatast is. Nekunk ez szerepelt az elutasito hatarozatban. Viszont ha van tanuloi jogviszonyod, arra van halaszto hataly. A paromek ugyeben az egyik srac ugy kapott fel ev csuszot, hogy az allamvizsgaja meglegyen. Ez csak szemelyes velemeny:szerintem jobb minnel elobb elkezdeni. Annal elobb otthon leszel...
4139. tunbas
2014. febr. 24. 20:04
Sziasztok!vki tudna nekem részletesen beszélni a baracskai börtönről?milyen bennt az élet?a párom tavaly októberben ment be,én itt maradtam 7hónapos terhesen.nah de nem is erről szeretnék beszélni.csak érdekelne a börtönélet,h el tudjam képzelni milyen lehet neki ott :( ha vki tud infót megköszönném! :)
4138. jösseflicka (válaszként erre: 4135. - Petike1977)
2014. febr. 24. 19:29
Halasztás kérésére van lehetőség a másodfokon jogerős ítéletet hirdető birói tanácstól,még rögtön ítélethirdetés után,akkor nem kerül még pénzedbe sem és azonnal eldöntik,de csak akkor,ha maga az idő nem több 18 hónapnál,3 hónap időtartamra adják és csak indokolt esetben.
4137. dru_34 (válaszként erre: 4135. - Petike1977)
2014. febr. 24. 19:07

Szia biztos, hogy Székesfehérvárra hívnak be, és az ottani bizottság dönti el, hogy hova mész. Elvileg a lakóhelyedhez legközelebbi intézmények közül valamelyikbe fognak helyezni, nálunk megkérdezték páromat, hogy mit választ (Baracska v Pélhalma). Mindenképpen pozitív, ha kezdettől fogva jelzed, hogy dolgozni szeretnél.

Halasztást csak nagyon indokolt esteben adnak, pl. egészségügyi ok miatt, de ez nagyon ritka, ügyvéddel kellene egyeztetned emiatt.

4136. Erika bence (válaszként erre: 4135. - Petike1977)
2014. febr. 24. 17:10
szia én a férjemhez tudok viszonyítani október 2. án volt a tárgyalás október 31. évvel behívták :( Egerszegre az volt közel de nem volt hely ezért bAracskán van tőlünk 200 km re nem igazán nézik kinek mihez van közel ahol hely van oda raknak jó esetbe Baracskára visznek ott tuti van hely
2014. febr. 24. 14:28
Sziasztok Márciusban lesz a másodfokú tárgyalásom, gondolom helybenhagyják az elsőfokú itéletet, 2év 2 hónap felét kell leüli, másik fele probaidó. Jelentős értékre elkövetett lopás. Kérdéseim mennyi idővel utána kapom meg a behívót? Ha én Székesfehérvári vagyok hova fognak szálllítani? Lehet-e kérni minimális halasztást(pár hét) a bevonulásra? Hol lehet kérni, hogy a lakhelyemhez közel " szállásoljanak" el? Pl Baracska? Előre is köszönöm a válaszokat
4134. chillam (válaszként erre: 4132. - Eperke1991)
2014. febr. 23. 20:52
Igen, borzasztó érzés. Mi már hétfőn beadtuk a papírt. erre pénteken kitalálták h adjuk be megint. Már hétfőn utaltunk be pénzt, és még azt sem kapta meg. Megy a szivatás ezerrel. És én még levelet sem kaptam, csak én küldhettem neki kettőt az ügyvéden keresztül. Addig is nekünk marad az "integetés" a Maglódi úton. Nekem is csak akkor enyhülne a rémálom ha látnám vagy hallanám a hangját, mert addig csak kattogok. Képzelem akkor ő is mennyire lehet negatív:(((
4133. chillam (válaszként erre: 4131. - Erika bence)
2014. febr. 23. 20:46
Nem, ő is 8körül elalszik, és 5 körül kel fel fel, de van hogy csak reggel 7 után. változó!
2014. febr. 23. 13:32
Az én párom két hete került be Baracskára...Nagyon izgulok ..1hét után pont valentin napon kaptam az első levelet tőle..Akkor teljesen pozitiv volt..azóta már váltottunk levelet de viszont az utolsóba ultra negativ volt..:( 2 hét alatt még nem történt meg a befogadása..:( Már innen rég elküldték a papirjait..12-dike óta Baracskán voltak..de neki még 17-én is azt mondták nem küldték el a papirjait..Erre az ügyvéden keresztül kideritettem h ott a papir..Megigérték h előre veszik és befogadják...:( Szegénykém ez idő alatt csak levél formában tudta velem tartani a kapcsolatot:( NAGYON NEHEZEN VISELEM EZT...:( Bizom benne h a következő látogatáson már ott lehetek és láthatom..Nagyon hiányzik és még nem beszélhetek vele addig az életem egy rémálom..:(...
4131. Erika bence (válaszként erre: 4130. - Chillam)
2014. febr. 23. 12:12
én 16 hónap után is élfél után alszok el pedig a kisfiam 7 8 felé alszik elnagyon rendes gyerek csecsemő korába se éjszakáztunk az nagyon rossz lett volna ha éjjelk felkelt volna Nálatok soket fel kell a baba
4130. chillam
2014. febr. 23. 11:53
Nagyon köszönöm nektek...először érzem az elmúlt 10 napban hogy valakik maximálisan megértenek és tudják hogy min megyek keresztül!Reggel felkelni nehéz mert ő az első gondolat, és az hogy sajnos ugyanolyan nap kezdődik, este pedig lefeküdni nehéz, mert eltelt egy nap és nem volt velünk. A beleszokás majd javít ezen is szerintem!
4129. Lilike19 (válaszként erre: 4126. - Chillam)
2014. febr. 23. 11:41

Szia!

Én mindig is erős embernek képzeltem magam, de ebben a helyzetben igen is segített, ha időnként kisírtam magamból a bánatomat. Utána valahogy könnyebb volt.

Valóban, az első látogatás komoly mérföldkő lesz, hiszen látod, hogy jól van, nem " szedték szét".

Aztán ha beleszoktok, mert sajnos bele lehet szokni, számolhatod az időt a következő látogatásig.

Légy erős, de időnként jó kibeszélni is magunkból a bennünk levő fájdalmat.

Írj ide, itt biztos lesz olyan, aki válaszol neked!

4128. m19731981 (válaszként erre: 4126. - Chillam)
2014. febr. 23. 07:17

Ne fèlj nem bántja.Ez nem jó hír,de a törvènyt neki is be kell tartani.

Sok mùlik rajta,de nem lesz baj.

Ne sïrj ùgyis nektek dolgozik az idő, ès "AKKOR IS AZÉRT IS"letelik,ès veled lesz.

4127. Erika bence (válaszként erre: 4126. - Chillam)
2014. febr. 23. 00:54
mefverni biztos nem fogják ha olyat nem tesz most tudom nehéz de a babádra s magadra gondolj ő majd apránként kitapasztalja a bent létett sajos kintről csak lelkileg tuo segiteni de ha te is széthullsz az rosszabb tudom most azt gondolod könnyen beszélek de én is túl mentem ezen és tuom ha meförülök se lesz jobb csak neki még rosszabb bent én is mindig a mai napig azon afodok vele mi van ő hogy éli meg a benti dolfokat. azért van segitséged család barátok mert egyedül tényleg nagyon nehéz lelkileg és anyagilag is
4126. chillam
2014. febr. 23. 00:35

Nagyon köszönöm a bíztató soraitokat. Igen, valóban sokat számítana ha tudnám hogy ő hogyan van... Nagyon csodállak benneteket hogy végig csináltátok, ki ki a "maga" idejét, de túlélte, gyerekekkel is. várom hogy teljenek a napok, és legalább a kezdeti nehézségeken átessek. gyanítom talán az első beszélő után lesz egy kicsit könnyebb, mert akkor doppingol majd a következőre várakozás. Előttünk még sok minden van sajnos, mivel ez előzetes..tárgyalás, meghallgatások..stb. Most még néha muszáj kiborulnom, ha kibőgöm magam másnap kicsit erősebb leszek. Én másfél hét után most ettem először normálisan, kávé megy nálam is. Cigiről 1 éve leszoktam, s bár nagy volt a kísértés, megálltam hogy most sem gyújtsak!

Az ügyvéd szerint a férjemre pikkel a nevelőtiszt..ebbe most bele sem szeretnék gondolni, de azért nyugtassatok meg hogy nem teszi pokollá az amúgy is pokoli helyzetét. Ugye nem bánthatja?

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook