Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Banánkenyér (Kata-féle) recept

Banánkenyér (Kata-féle) recept

A Banánkenyér (Kata-féle) hozzávalói:
20 dkg liszt,
1 tk sütőpor,
1 tk szódabikarbóna,
13 dkg margarin,
2 tojás,
1 narancs héja és a fél narancs leve,
15 cukor (fele barna, fele fehér),
2 érett banán,
10 dkg pirított és darabolt dió,
10 dkg apróra vágott keserű csokoládé,


A Banánkenyér (Kata-féle) elkészítési módja:
A margarint a sóval, cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a narancs levét és héját, majd belekeverjük a sütőporos - szódabikarbónás lisztet. Végül a diót, darabolt csokit és megtört banánt. Kivajazott, lisztezett hosszúkás formába öntve, előmelegített 180 fokos sütőben, 55 percet sütjük sipet só.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A banánkenyér (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook