Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bálint-napi túrófánkok recept

Bálint-napi túrófánkok recept

A Bálint-napi túrófánkok hozzávalói:
50 dkg liszt,
50 dkg túró,
20 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
4 tojássárgája,
1cs sütőpor,
csipetnyi só,
1 citrom reszelt héja.

A sütéshez olaj


A Bálint-napi túrófánkok elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral, sóval összekeverjük, a vajjal, a túróval, a tojássárgájával és a cukorral összegyúrjuk. Belereszeljük a citromhéjat, és jól összedolgozzuk, majd kb. fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretű szív alakú formával kiszaggatjuk. 180°C -ra melegített olajban kb.3 - 4 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk. Hidegen és melegen egyaránt kitűnő.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bálint-napi túrófánkok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook