Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bakonyi sertésborda 2. recept

Bakonyi sertésborda 2. recept

A Bakonyi sertésborda 2. hozzávalói:
1,5 kg sertésborda (karaj)
1 – 2 közepes fej vöröshagyma
25 – 30 dkg champion gomba
Frissen őrölt fehérbors
majoránna
1 – 2 zöldpaprika
1 édes, érett paradicsom
2 dl tejföl
olívaolaj
liszt
1 dl fehér, félszáraz bor (víz helyett)



A Bakonyi sertésborda 2. elkészítési módja:
A húst megmossuk, megszárogatjuk, majd cca. egy újnyi szeletekre szeljük, húshengerrel megdolgozzuk a rostokat, hogy a hús a sütés folyamán ne „ugorjon” össze. Meghintjük sóval, beforgatjuk lisztbe és az előre hevített olívaolajon mindkét oldalát hirtelen, megsütjük. A húsokat, ha kivettük a sütésből, tartsuk melegen. A visszamaradt zsiradékban öntsünk egy leheletnyi bort, ezzel a lesült húsdarabkákat a sütőedény aljáról és a lisztet felvehetjük, gond nélkül, majd az apróra felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felszelt gombát, a felkarikázott paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot, a fűszerpaprikát, ízlés szerint fűszerezzük, és cca. 10-12 percig pároljuk. Ezt követően tesszük hozzá a húsokat, aláöntve a maradék bort, és közepes lángon puhára pároljuk. Amikor a hús teljesen puhára párolódott, a tejfölt és lisztet csomómentesre keverjük, és az ételre öntjük. Beforraljuk és forrón, galuskával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A bakonyi sertésborda 2. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook