Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Baklava (török mézes rétes) recept

Baklava (török mézes rétes) recept

Elkészítési idő 40 perc

A Baklava (török mézes rétes) hozzávalói:
25 dkg darált dió,12,5 dkg vaj,2,5 dl.méz,2 cs.réteslap,2 dkg vaj a tetejére,csipet mézes sütemény fűszerkeverék.


A Baklava (török mézes rétes) elkészítési módja:
A darált diót,a mézet és a vajat addig kevergetjük,amíg habos,krémszerű nem lesz.Egy közepes nagyságú tepsi alját kibéleljük három réteslappal,majd a diós-mézes masszából egy keveset rákenünk.Erre egy réteslapot teszünk,amit újból bekenünk a diós-mézes krémmel.Addig folytatjuk a rétegezést,amíg el nem fogynak a hozzávalók.A tetejére réteslap kerüljön,amit olvasztott vajjal meglocsolunk.Előmelegített,forró sütőben,közepes lágon sütjük.Még forrón kockákra vágjuk és melegen tálaljuk.

Mivel török édesség,túl édesnek tűnhet számunkra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A baklava (török mézes rétes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook