Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Baklava (mandulás, csupa édesség) recept

Baklava (mandulás, csupa édesség) recept

Kalória sok
Szénhidráttartalom sok

A Baklava (mandulás, csupa édesség) hozzávalói:
15dkg vaj
20dkg darált mandula (-és/vagy dió: itt vegyesen lett)
1,5 tk fahéj
1/2 bögre nádcukor (barna cukor)
2 cs. (Lidl-s) réteslap

Sziruphoz:

1,5 bögre nádcukor (barna cukor)
1 bögre víz
1 pici rúd fahéj
1 darabka narancs v. citromhéj
1 evk méz


A Baklava (mandulás, csupa édesség) elkészítési módja:
Olvaszd fel a vajat, tedd félre, a mandulát keverd el a cukorral és a fahéjjal.
Egy 25*33 tepsit kenj ki vajjal, tegyél bele egy réteslapot úgy, hogy az oldalára is jusson. Kend meg vajjal, rá még 1 lap, megint vajjal kend, megint lap, majd szórj rá bőven a mandulás keverékből. Így ismételd (3 kenés+lap, szórás...) amíg a hozzávalók tartanak.
A tetejére tedd a maradék réteslapot, majd a legfelsőt alaposan kend be vajjal. Hosszában vágd csíkokra és süsd 20 percig (200°-on)majd vedd vissza 150°-ra és süsd még kb 0,5 órát.
Közben készítsd el a szirupot: tedd lábasba a hozzávalókat, forrald kevergetve 10-15 percig, majd még meleg, kész tésztára öntsd rá.
Kihűlés után, mikor már puhább a lap, vágd fel kockákra és langyosan már lehet is fogyasztani.


Eredetileg nádcukorral kellene, de sima barna cukorral készült, fele-fele mandula+dió keverékkel és így is nagyon finom lett.
VIGYÁZAT!!! Igazi kalóriabomba!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2012. jan. 30. 22:55
A baklava (mandulás, csupa édesség) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook