Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Baj, hogy sok répát eszik a 15 hónapos kisfiam? fórum

Baj, hogy sok répát eszik a 15 hónapos kisfiam? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. márc. 21. 22:13

Zöldségből, gyümölcsből SOSEM lehet sok!

A répától, sütőtöktől bizony besárgulnak :)

(Kubutól is)

31. Várhegyi Márton (válaszként erre: 13. - Veraesbalu)
2011. márc. 21. 19:05
Ha csak a bőre sárga, akkor tényleg akkor nem az epefesték (bilirubin) fölszaporodása okozza (az is sárgaságot okoz, de a szem is sárga). Valószínű, hogy a sok répa vagy sütőtök a ludas.
2011. márc. 21. 16:29
A Ti gyerkőceitek mennyi zöldséget esznek?
29. veraesbalu (válaszként erre: 27. - 06bfdda89d)
2011. márc. 21. 16:17
Köszi a tippet a zöldségfigurákra. Később biztos kipróbálom, de még várnom kell vele, mert nincs rágófoga, és a nagyon kemény darabossal még vigyáznom kell.
28. kri76 (válaszként erre: 22. - Veraesbalu)
2011. márc. 21. 15:52

Szerintem a te bőröd és az övé nem biztos, hogy egyforma.

Én melanómás voltam, napra nem mehetek (kiütésem is lett Görögországban), de ez nem azt jelenti, hogy az én fiam is az lesz.

Persze, vigyázni kell a nappal, de azért a napfény is fontos. (D vitamin)

Ezekben a kérdésekben is, mint mindenben a mértékletesség a fontos.

27. 06bfdda89d (válaszként erre: 13. - Veraesbalu)
2011. márc. 21. 15:52

Ez velejár a túl sok répafogyasztással.Amúgy nagyszerű a étel-érdeklődési köre.Próbáld más nyers zöldség felé is terelgetni.Semmi baj,visszább kell venni a répafogyasztást.Remélem az édes zsenge karalábé is megnyeri tetszését!:D

Hát...próbáltam neked valami jópofa kis képet találni,nem sikerült,de ha veszel egy hidegkonyhai kézikönyvet tele képekkel,akkor abból meríthetsz ötletet,hogy kis aranyos zöldségfigurákat készíts pirosretek,paradicsom,stb felhasználásával,természetesen az imádott répa nem mellőzésével...Nagyon jófej kisfiad van,és még egyszer: ne aggódj,csak redukáld le az elfogyasztott répák mennyiségét némi kis csellel!:)

26. kri76
2011. márc. 21. 15:47

Túladagolás

Az A-vitamin túladagolása ritka, főleg vitaminkészítmények nem előírásszerű szedésénél lép fel. Az ilyenkor jelentkező tünetek: fejfájás, bőrhámlás, a csontok elváltozása, vesebántalmak, ízületi fájdalmak.

A ß-karotin túladagolásakor a bőr főleg a tenyéren és a talpon sárgásan elszíneződhet, ez azonban nem mérgező hatású.

25. Sapienta (válaszként erre: 24. - Veraesbalu)
2011. márc. 21. 15:40
ha jó szakorvos, biztos mondta volna, ha gond lenne ;)
2011. márc. 21. 15:34
A gyerekdokink nem bőbeszédű, de viszont nagyon JÓ szakorvos.
23. veraesbalu (válaszként erre: 21. - Sapienta)
2011. márc. 21. 15:34
A gyerekdokink nem bőbeszédű, de viszont nagyon szakorvos. A tanácsadás egyenlő a rohamvizittel - tömegnyomor - nincs idő a beszélgetésre.
2011. márc. 21. 15:31
Az én bőröm nagyon érzékeny a napra, hamar leégek. Ha a picurnak sárgásabb a bőre, akkor a napfény milyen hatással lesz rá?
2011. márc. 21. 15:31
ezt miért nem a gyerekdokitól kérdezted meg?
20. hobnobs (válaszként erre: 16. - Veraesbalu)
2011. márc. 21. 15:28
lányom is sárga volt a sok répától, akkor olyan kicsiként még ette. szeme nem, csak a bőre. most már nem nagy répaevő! (3 éves) szerintem csak jót teszel vele ha répát adsz neki!
19. kri76
2011. márc. 21. 15:19

A sárga bőrszín az A vitamin túladagolás jele. Kevesebb sárgarépát és sütőtököt kapjon enni. (Egyébként az A vitamin zsírban oldódó vitamin, így fel tud halmozódni. Pl. a vízben oldódóak nem, ilyen a C vitamin.)

Én is csak a gyerek orvostól tudom, mert nálunk is ez volt. Meggylé, szőlőlében nincs (ital). A bébiételekben a bolognaiban is van, ill. minden narancsos árnyalatúban. (Egyébként a narancsléből némelyik fajtába raknak színezéknek szintén sárgarépát.)

2011. márc. 21. 15:18

ZÖLDSÉGEK ÉLETTANI HATÁSAI:


A brokkoli kitűnő C-vitamin-, folsav- és ß-karotin-forrás, így joggal foglal el méltó helyet a rákprevenciós étrendben, de ott a helye az indolszármazék-tartalmánál fogva is. Minél sötétebb zöld vagy kékeszöld a virágzata, annál több C-vitamint és ß-karotint tartalmaz. Kiemelendő továbbá a benne lévő tokoferol (E-vitamin), niacin, pantoténsav, B1- és B2-vitamin is. A brokkoli nemcsak vitaminokkal és ásványokkal telített, hanem – a legújabb kutatások szerint – a gyomorrák ellen is hat. Ugyanis az az összetevő, mely a brokkoli jellegzetes ízét adja, megöli azt a Heliobacter pylori-nak nevezett baktériumot, mely a gyomorban élve rákosodást okoz.


A cékla vérképző hatású, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van. Segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység, leukémia és malária esetében. A cékla vörös festékanyaga - a betain - tumorellenes hatású. A humánkísérletekben, a kemoterápán átesett páciensek vérképe (amely a kezelések hatására romlik) jelentős javulást mutatott néhány hetes céklalé kúra után. A földben lévő gyökérgumója magába szívja a talajban található értékes ásványi sókat: a kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, ként, jódot, bórt, lítiumot, stronciumot. Az indiai ajurvédikus orvoslás szintén kiváló vérképző gyógynövényként említi a céklagumót- Ezenkívül a májbetegségek, székrekedés és egyes bélbetegségek kezelésére használták, sőt a hagyományos indiai "bőrgyógyászatban" mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolták és javasolják ma is.


A fokhagyma gyógyhatásai között a legfontosabbként érelmeszesedés gátló tulajdonságát kell kiemelni. Értágító és vérnyomáscsökkentő hatása is van, ami különösen a szem, a láb és az agy szűkült ereiben, tehát az ún. perifériás (a szívtől távol eső) erekben érvényesül. Az érfalak rugalmasságát fokozza a fokhagyma, mivel a benne levő germánium helyreállítja, erősíti a szívet és az érrendszert.Mindemellett jótékony hatással bír a bélfodor elmeszesedett ereire és hasznos lehet azok számára, akik emiatt szenvednek puffadástól, felfúvódástól. Segít megelőzni a szívinfarktust okozó vérrögök kialakulását. Serkenti a szívműködést, egyes alkotóelemei lassítják a szapora szívműködést, oldja szív koszorúereinek görcsét, aminek következtében javul szívizom vérellátottsága, nő a szív teljesítőképessége. Hatásos a különböző baktériumok, vírusok és bélfertőzések leküzdésében, csökkenti a menstruációs görcsöket, a bél- és gyomorbajokat. Prosztatarák kialakulásának megelőzésében is jótékony.


A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin komplexet, C vitamint és U vitamint. Ezeket, az elemeket egyébként a káposztafélék családjának a többi tagja is tartalmazza. Bebizonyosodott, hogy rákellenes tulajdonságuk van, amely lassítja, a karcinogén tehát a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, illetve gátolja a sejtek mutálását, s a mutált sejtek növekedését, amelyek egyébként a rákos daganatokat képezik. A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagymennyiségben tartalmaz ként. Mint tudjuk, testünk minden sejtjében megtaláljuk a ként. Gyógyító hatásához még hozzájárul két elem, a klór és a jód. Ez a kombináció teszi lehetővé azt, hogy az emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere. A C vitamin tartalomból eredően a gyulladásos fogínyt kitűnően gyógyítja, rendkívül jól tisztítja a beleket, különösen a vastagbelekre van jó hatással akkor, amikor azok nem ürülnek rendesen. Arról tudjuk meg, hogy valami nincs rendben a vastagbélben, ha a káposztalé elfogyasztása után szokatlanul nagy mennyiségű gázok keletkeznek. Ez annak a jele, hogy a vastagbél nem ürül rendesen, illetve idegen baktériumok vannak jelen. Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése vagy emelkedése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre. A fehér káposzta rákellenes hatását vizsgálva a legjobb eredményt az emésztőszerveken jelentkező rákos - kelés, - fekély gyógyításában értek el. Így a gyomor-rák, nyombél-rák gyógyításában egyharmadára csökkent a gyógyítási idő, mint a hagyományos módszerrel gyógyítottaké. Ez annak köszönhető, hogy a három elem, a kén, a klór és a jód olyan mennyiségben és olyan kombinációban fordul elő benne, amely optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére. A népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre is jótékony hatással van a kálium, amit tartalmaz a káposzta. A káposzta hatására lényegesen emelkedik a bélben a barátságos, az emésztést elõsegítő baktériumok száma. Glutamin, illetve a nélkülözetlen aminosav tartalma teszi lehetővé, hogy a káposzta a májbetegség gyógyításához is A zaklatott idegeink csillapítására a stresszes helyzetek elkerülésére, a túlzott aggodalom enyhítésére, a depressziós hangulatok feloldására, az alvási zavarok megszüntetésére is fogyaszthatunk káposztát.


A kelkáposzta remek csonterősítő. Kalciumtartalmát a szervezet ideálisan fel tudja használni a magnéziummal és a káliummal együtt. A kelkáposztában előforduló kálium a kalciummal együtt szabályozza a vérnyomást, valamint jótékonyan hat a szívizom működésére, a szabályos szívverésre.

A kelkáposzta (a káposztafélékkel egyetemben) kitűnő rákellenes élelmünk. A növényben nagy mennyiségű béta-karotint találunk. Ez lényegesen elősegíti az immunrendszer működését, és ezzel az egész szervezet védelmét.

Gyulladásos betegségekre is ajánlják a kelkáposztát, hiszen a benne található A-vitamin hasznosítását E-vitamin-tartalma még jobban elősegíti. B-vitamin-tartalma pozitív hatással van az emésztésre és az idegrendszerre. Ha a B-vitaminhoz csatlakozik még egy-két ásvány (mint a magnézium és a mangán), akkor többszöri fogyasztás után kiegyensúlyozott személyiségnek érezzük magunkat. A kelkáposztában egyszerre van meg a B-vitamin és a szükséges ásványi csatlakozók.

Előnye még, hogy nátriumban szegény, és 100 gramm energiaértéke csak 30 kcal.


A mustármag általános hatása, hogy a szervezet anyagcseréjét természetes úton szabályozza. A különböző helyeken lévő káros lerakódásokat elhárítja, ezért a vért tisztítja. Különböző zsírsavai szerepet játszanak az emésztőrendszer fertőtlenítésében. Fokozza az emésztőnedvek kiválasztását. Izületi gyulladásokra és reuma ellen javasolt. A XIX. században a gyermekek hűléses megbetegedéseinél mustártapaszt használtak. Hatásos ellenszere a magas vérnyomásnak, érelmeszesedésnek, anyagcserezavaroknak.



A piros paprika és a pritamin paprika termése olyan fontos ásványi anyagok forrása, mint a kálium, a foszfor és a kalcium, valamint Béta-karotint és bioflavonoidokat is tartalmaz, mely anyagok semlegesítik a szabad gyököket, így bizonyos védelmet nyújtanak a rák ellen. Magas provitamin-tartalma védi a hámszövetet (a bőrt és a nyálkahártyát), elősegíti a sebek gyógyulását, megelőzi a bőrbetegségeket, erősíti a látást. A mai fitoterápia nem is ezért, hanem elsősorban a kapsziacin nevű hatóanyaga miatt használja fel. A kapszaicin főként a termés ereiben és a magokban halmozódik fel égető érzést, könnyezést okozva a paprika fogyasztásakor. A paprika legnagyobb erénye, a kapszaicin révén, fájdalomcsillapító hatásában rejlik. Enyhe vízhajtó, így húgysavkiválasztást fokozó hatása szintén ismeretes, mely szintén nem közömbös szempont a reumás megbetegedések esetében, mivel a húgysavlerakódás fontos tényező kialakulásukban. Enyhíti a torokgyulladást és, mivel felhígítja az orrmelléküregben megtapadt sűrű nyákot, jót tesz az eldugult orrnak. Köptető hatású anyagokat is tartalmaz: a gyomorba érkezve annak nyálkahártyáját izgatja, ahonnan idegi úton jelzés érkezik a tüdőben lévő mirigyekhez, melyek ennek hatására fokozott nedvelválasztásba kezdenek, így a hörgőkben pangó váladék felhígul, és könnyebben felszakad. Fertőtlenítő hatásának köszönhetően megelőzhetjük vele az influenzát, vagy ha mégis megbetegszünk kiaknázhatjuk izzasztó, torokfájást enyhítő tulajdonságait. Megfázásos izomfájdalmakra külsőleg, bedörzsöléssel érhetünk el javulást. Elűzi az álmosságot és felfrissít. Mivel javítja a keringést, ezáltal emeli a vérnyomást, alacsony vérnyomásúak számára kedvező lehet fogyasztása.


A paradicsom fogyasztása igen csak elősegíti a szervezet fejlődését és az izmok erősödését. Tartalmának köszönhetően megtisztít és erőt ad. Antioxidáns és rákellenes táplálékunk. Nemcsak kellemes ízű, de nagyon jó hatással van az egész testre, leginkább a májra. Hatással van a mellékvese működésére, és csökkenti a prosztatarák kifejlődését.

A paradicsomlében sok az A vitamin, s többek között ennek is köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére. Hatására hatékonyabb a T sejtek működése a test védelmi erejében. Szintén A vitamin tartalmának köszönhető, hogy rendkívül jól hat a bőrproblémák gyógyításában és a nap által okozott égések csillapításában. Hatékonyan közreműködik továbbá az ibolyántúli sugarak által tett rombolások gyógyításában.

A paradicsom is tartalmaz némi oxálsavat, de az emésztés serkentéséhez hozzájárul más savtartalma is. Részt vesz továbbá magában az emésztési folyamatban, a táplálék anyagcserei munkájában.

Az egyik legjobb tulajdonsága a paradicsomnak, hogy szinte a sír széléről hozza vissza a májat. Ez részben A vitamin tartalmának köszönhető, vértisztító képességének és még számos hasznos anyagnak, amit tartalmaz. A paradicsom nemcsak belsőleg, de külsőleg is hat a test tisztítására. Ha nehezen gyógyuló sebre paradicsompakolást teszünk, megtisztítja a sebet és az hamarosan begyógyul. A paradicsomban található bioflavon a lycopene, ami kimondottan rákellenes anyag a szervezetünkben. Minél több ilyen anyag van bennünk, annál kisebb a kockázat a rákos megbetegedésre. A paradicsomban jelen levő A, C és E vitaminok megvédik a test sejtjeit az oxigén szabadgyökök pusztító munkájától.


A paszternák (pasztinák) Jó beltartalmi értékei miatt értékesebb, mint a többi gyökérzöldség, különösen a viszonylag nagy fehérje- és ásványisó-tartalma miatt érdemel említést, de a benne található C-vitamin-mennyiség sem elhanyagolható. Fogyasztása kedvező hatással van a gyomor és emésztési bántalmakra és jótékonyan hat a légzésre. A népgyógyászatban fontos erősítő gyógynövényként tartották számon, amellyel idős, legyengült, lábadozó betegeket gyógyítottak. Az erősen lesoványodott, étvágytalan, esetleg tbc-s betegeknek még a tizenkilencedik században is tejben főtt pasztinákot adtak gyógyszerként. Szélhajtó hatású, megakadályozza a puffadást. Epehajtó hatású, csökkenti az ödémát, fokozza a vesék vizeletkiválasztó funkcióit, ezáltal segít elhajtani a kisebb veseköveket. Jó lázcsillapítónak is bizonyult, sőt a nemi szervek és nemi mirigyek alulműködése (pl. erekciózavar) ellen is használ a növény. Az ókori orvos gyomorbajok enyhítésére is ajánlotta. Rákos fekélyekre, asztma ellen javasolta.


A petrezselyem egyik legerősebb, legtartalmasabb zöldségfélénk. Rendkívül jó hatással van a vér tisztítására (lúgosító hatása van a savas vérre), és ezzel az allergia elleni küzdelem egyik leghatásosabb gyógyszere. Hat a hörgők tisztítására, valamint csökkenti a rájuk ható ingereket. Nagyon hatásos az allergiás tüsszögés ellen. Tisztítja a vízhólyagot és a veséket. Serkenti a természetes szex hormonok képződését a szervezetben és ezzel elősegíti a normális menstruációs ciklust, valamint csökkenti a menstruációs fájdalmakat és normalizálja a folyást. Vitamin és ásványi összetétele folytán pozitívan hat a látás és a látással kapcsolatos ingerekre. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek megszűntetni az inzulin érzékenységét, késleltetik a cukorbaj kialakulását. A petrezselyem az egyik legnagyobb tára a vitaminoknak és ásványoknak, ezért fokozza a test ellenálló képességét, bármely betegséggel szemben. A petrezselyem olyan anyagot tartalmaz, amely elősegíti a vérkötődést.


A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B provitamin komplex, C, E, G és K vitaminokat. Nagy mennyiségben található benne béta-karotin, amelynek fontos szerepe jut az emberi szervezetben, a zsírban oldódó A és D vitamin képződésében. Gyógyhatását tekintve, gyermekkorban hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez. Elősegíti a vér savtalanítását, ami a máj működésében játszik létfontosságú szerepet. Ha a máj tisztulása megindult, a gyógyulás egész láncolatát vonja maga után. A máj leterhelése láthatóan a bőr állapotán nyilvánul meg. A nehézfémek raktározása is a máj feladat. A máj leterhelésének következtében a fémek a sejtek közé is bejutnak. A sárgarépa segít kivonni ezeket a fémeket. A rákos daganatok közül a leghatásosabb a tüdőrákra, általánosságban a gyulladásokra és fertőzésekre hat gyógyítólag. Az emésztésben hatékonyan vesz részt, tisztítja a beleket, serkenti a mellékvesék munkáját és ezáltal a hasnyálmirigy működését is.


A népi gyógyászat is felismerte a sütőtök jelentőségét. Számos betegség - főleg vese-, máj-, köszvény- és bélbetegségek - esetén ajánlották a sütőtököt. Egyes helyeken hashajtóként és béltisztítóként rágcsálták, máshol féregűzőnek tartották. Valószínűleg magas zsír- és élelmirost-tartalmának köszönhetően.

A sütőtök táplálkozás-élettani értékei ma sem vitathatók. A húsa - mint azt sárga színe is mutatja - igen gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban. A sütőtököt, mivel könnyen emészthető, már a csecsemőknek is adhatjuk. A sütőtökben lévő karotinoidok és a C-vitamin, mint antioxidánsok, védelmet nyújtanak a szervezetnek, mivel jelentős szerepet játszanak az ún. szabad gyökök hatástalanításában. Csökkentik az érelmeszesedés és a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.


A spenót (paraj) gazdag ballasztanyagokban, A-, E-, B6-, C- és K-vitaminban, folsavban, vasban, káliumban, kalciumban, foszforban, magnéziumban, jódban és fluorban. Tartalmaz még fehérjét, zsírt, szénhidrátokat, nátriumot, B1-, B2-vitamint és niacint is. A spenótot javasolják fogyasztani egyes bőrproblémák, cukorbaj, fekélyek, fertőzések, magas vérnyomás, keringési rendellenességek, vérszegénység esetén. Magas karotinoid- és klorofilltartalmánál fogva ajánlható rákos megbetegedések megelőzését szolgáló étrendekbe. Egyes kutatások szerint a paraj a rákbetegségek ellen leghatékonyabban védő zöldségfélék közé tartozik. Alacsony energiatartalmának köszönhetően a fogyókúrás étrendben bátran fogyasztható. További előnye, hogy jó folsavforrás, így terhes nők étrendjéhez is hozzátartozik, mivel segít megelőzni a velőcső-záródási rendellenességet. A spenót sok káliumot tartalmaz, amely pedig bizonyítottan igen fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában.


A torma az egyik legizgalmasabb és a tudomány számára reflektorfényben lévő élelmi növényünk. A torma-peroxidáznak jelentős hatást tulajdonítanak a tudósok a rák megelőzésében és gyógyításában. A népi gyógyászatban régóta használják, vérbőséget okozó hatása miatt, csípős anyaga, amely a nyálkahártya gyulladásos folyamataiban nemcsak a náthában, hanem a légutak tisztításában is hatásos, magas rosttartalma a belek tisztítására is alkalmas.



A zeller káliumban igen gazdag, szerves formában kötött, könnyen felszívódó nátrium magas koncentrációban található benne, ezen kívül kalciumot, foszfort, magnéziumot, vasat, jódot, fluort tartalmaz, a vitaminok közül A-, B1-, B2-, B6, C-, E-, és K vitamint valamint különféle szénhidrátokat tartalmaz.

Jótékony hatással van a szervezet sav-bázis egyensúlyára, a helytelen táplálkozás miatt kialakuló elsavasodást gátolja, illetve a normális bázikus irányba tolja el, ezért jótékony hatású reumatikus és artériás megbetegedésekben is. Emésztést serkentő és segítő hatása közismert.

2011. márc. 21. 15:17
A brokkoliban, a pirospaprikában a pritaminpaprikában is sok a béta-karotin.
2011. márc. 21. 15:15

Kikerestem az élettani hatását. Nem írja, hogy bajt okozna - sárgaság - , de azért izgatja a csőrömet, nehogy kárt tegyek.


A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B provitamin komplex, C, E, G és K vitaminokat. Nagy mennyiségben található benne béta-karotin, amelynek fontos szerepe jut az emberi szervezetben, a zsírban oldódó A és D vitamin képződésében. Gyógyhatását tekintve, gyermekkorban hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez. Elősegíti a vér savtalanítását, ami a máj működésében játszik létfontosságú szerepet. Ha a máj tisztulása megindult, a gyógyulás egész láncolatát vonja maga után. A máj leterhelése láthatóan a bőr állapotán nyilvánul meg. A nehézfémek raktározása is a máj feladat. A máj leterhelésének következtében a fémek a sejtek közé is bejutnak. A sárgarépa segít kivonni ezeket a fémeket. A rákos daganatok közül a leghatásosabb a tüdőrákra, általánosságban a gyulladásokra és fertőzésekre hat gyógyítólag. Az emésztésben hatékonyan vesz részt, tisztítja a beleket, serkenti a mellékvesék munkáját és ezáltal a hasnyálmirigy működését is.

15. Sylvia81 (válaszként erre: 9. - Veraesbalu)
2011. márc. 21. 15:14
Igen, szerintem csak ezért kérdezte. A sárgás bőr lehet betegség jele is, ezt zárta ki ezzel a kérdéssel.
14. Sylvia81 (válaszként erre: 6. - Hanna :-))
2011. márc. 21. 15:13
Hát, az én lányom nem ette meg azt az ételt 1éves koráig, ami nem volt narancssárga... És él és virul, és egészséges!
2011. márc. 21. 15:11
Csak a bőre sárgás. Én nem vettem észre. A doki mondta, hogy megint egy kicsit sárga.
12. Várhegyi Márton (válaszként erre: 1. - Veraesbalu)
2011. márc. 21. 15:08
A szeme is sárga vagy csak a bőre?
11. kevian
2011. márc. 21. 15:05

Az én fiam a sütőtököt és a répát is imádta. Én is láttam rajta, hogy sárga. A védőnő és a gyerekorvos is mondta, hogy milyen jó színe van. :)

Annyit kérdeztek, hogy ugye nem naranccsal tömöm. Mikor mondtam, hogy mivel, azt mondták az jóóó. :D

2011. márc. 21. 15:05
bár az enyém lenne sárga.. nem szereti a répát, régen a sütőtököt falta, már az se kell neki, 16 hónapos
2011. márc. 21. 15:00
Picur nem kap mindennap répát. Majdnem 5 hónapos koráig sárga volt. Mindenféle vizsgálaton átmentünk, végül a doki szerint nincs baj. Most megint sárgának látta, de nem küldött sehová. Szerintem a tegnapi húsleves - répa,krumpli,husi.
2011. márc. 21. 14:59
Nekünk is sokszor mondta az orvos, hogy látszi a bőré, hogy sok sárgarépát vagy sütőtököt eszik, de soha nem mondta , hogy ez baj lenne.
7. Szmirma (válaszként erre: 1. - Veraesbalu)
2011. márc. 21. 14:57
Nem baj, hogy sok répát eszik, simán lehet a bőre sárga a répától( benne lévő színezőanyag miatt), vagy akár sütőtöktöl is,az én kisfiam is volt , hogy besárgult tőle, vagy példul a sárgarépás kubu-tol is.De ettől nem lesz semmi baja szépen elmúlik.
2011. márc. 21. 14:56
Én is úgy tom h 1héten max 3x lehet nekik adni sárgát. :-)
5. hidewatch (válaszként erre: 3. - Monstro)
2011. márc. 21. 14:56
Hehe, úgy látszik az orron hat először :)))
2011. márc. 21. 14:55
Az egyik barátnőm gyerekkorában egyszer annyi répát evett, hogy sárga lett az orra :) Szóval szerintem simán lehet a répától, egy gyereknek ehhez szerintem nem kell nagy mennyiség :)
2011. márc. 21. 14:54
Adj neki kicsit kevesebbet:)) Nekem is volt egy ismerősöm akinek a babójának az orra volt tiszta sárga, mert a gyerek csak sütőtököt és répát evett:)) Kicsit túltelítődött a szervezetében valamelyik vitamin.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook