Bagócaleves recept

A Bagócaleves hozzávalói:
10 dkg csicseriborsó (bagóca),
2 db petrezselyemgyökér,
2 db sárgarépa,
30 dkg füstölt kolbász,
pirított, száraz kenyér.


A Bagócaleves elkészítési módja:
Előző nap a száraz csicserborsó szemeket beáztatjuk. (Több mint a duplájára dagad.) Másnap feltesszük a vízzel felöntve főni, valamint a petrezselyem gyökeret és sárgarépát is beletesszük. A kolbászt karikára vágva vagy nagyobb darabokban hagyva hozzátesszük. Sózni nem nagyon kell, mert a kolbász sós. Amikor megfőtt, száraz kenyérszeleteket vágunk bele.

Ha a kolbászt nagyobb darabokban tesszük a levesbe (10-15 cm), akkor azt a leves után tormával vagy savanyúsággal fogyaszthatjuk.
Igen finom, ha füstölt oldalast teszünk a levesbe, ugyanaz vonatkozik rá, mint a kolbászra.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bagócaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook