Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Baconös-cukkinis nyúl recept

Baconös-cukkinis nyúl recept

A Baconös-cukkinis nyúl hozzávalói:
1 db cukkini (kb. 30-35 dkg)
2 db csiperke gomba

bors
kapor
3-4 csipetnyi szárított vargánya
5 dkg füstölt sajt
2 ek zabpehely
2 db tojás
olaj
1 tk zsemlemorzsa
10 szelet bacon
30 deka nyúlhús


A Baconös-cukkinis nyúl elkészítési módja:
A megmosott cukkinit és a gombát héjastól lereszeljük. Megszórjuk két csipetnyi sóval, néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk. Ízesítjük borssal, kaporral és a szárított vargányával. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojásokat, majd alaposan elkeverjük. Egy tepsit kiolajazunk, és meghintjük zsemlemorzsával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szeletek. Ezután beleborítjuk a cukkinis masszát. Sorban a tetejére rakjuk az apró darabokra vágott nyuszihusi csikokat, és a masszába nyomkodjuk. Végül ráhajtjuk a baconszeleteket úgy, hogy fedje a masszát. Foliaval 180 fokos sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen kb. 40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 10-15 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A baconös-cukkinis nyúl elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook