Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babát szeretnénk 2019-ben! fórum

Babát szeretnénk 2019-ben! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
123. __Hope__ (válaszként erre: 121. - PoMoViAn)
máj. 17. 11:09

Szia!


Úgy tűnik jól drukkoltál, egész jó híreket kaptunk, legalább is most bizakodóak vagyunk. :)

Szóval nálunk a fő probléma, hogy bár elég sokan vannak a kissrácok, csak lassúak és rossz az elfolyósodásuk, ami miatt kértek bakteriológiai tenyésztést. Egész pontosan ilyen értékeink voltak: (bemásolom ide is, hátha egyszer segít valakinek :))


Elfolyósodási idő: <60 perc ref.: 30-60 perc

Térfogat: 5,4 ml ref.: >= 2,0 ml

pH: 7,7 ref.: 7,2-8,0

Koncentráció: 48 M/ml ref.: >=20,0 M/ml

Össz-szám: 259,2 M ref.: >=40,0 M

Gyors progresszív mot. A: 5% ref.: A+B>=25% (nálunk 15%)

Lassú progresszív mot. B: 10%

Non-progresszív mot. C: 30%

Immobilis: 55%

Normál alak: 35% ref.: >=30%

Vélemény: asztenozoospermia, rossz elfolyósodás, andrológia javasolt


Tenyésztés:

Baktérium: Escherichia coli

Eredmény: 10^2/ml csíraszámban tenyészett

Baktérium: Enterococcus faecalis

Eredmény: 10^5/ml csíraszámban tenyészett.


Az andrológus tegnap azt mondta, hogy ez a két baci a leggyakoribb (hogy a férjecskémet idézzem, az mindig sokkal szerencsésebb, ha nem rólad neveznek el egy betegséget :D), és 2 hetes antibiotikum kúrával kezelhető. Ez egyértelműn lehetett az oka a rossz elfolyósodásnak. A motolitás problémával már nem mondta, hogy összefüggne, ott a vitaminkúrában bízik a doki. 1 hónap múlva ér véget a 3 hónapos vitanimkúra, akkor kell kontroll spermavizsgálat tenyésztéssel együtt, addig az antibiotikumot is beszedi, aminek az eredményének elvileg már akkor látszódnia kell.


Jövő kedden pedig visszamegyünk a meddőségibe az eddigi eredményhalmazzal, mert ha kell még valamilyen vizsgálat, akkor azt a "várakozási időben" megcsináltatnám. :)


Nálatok szerintem is inkább áldás, hogy rájöttek az IR/cukor problémára. :) Egy életre szóló motivációt kaptatok az egészséges életvitelre! ;) Ami tényleg csodát művel az emberi szervezettel, tuti ezer évig fogtok így élni! :D

Amúgy képzeld, az én férjem is imád főzni! Megnyugtatja, én pedig támogatom ebben! :P Ti is szoktatok együtt főzőcskézni? Olyankor nálunk mindig az a munkamegosztás, hogy én csinálom a szívás kiskukta feladatokat, mint hústisztítás, zöldségdarabolás, ő állítja össze az ételt, majd én vagyok, aki mindent eltakarít és elpakol... :P

Szerinted meglépi majd a párod a pályaváltást? Biztos nagy szenvedéllyel tudna alkotni, mint szakács. ;)


Azt pedig csodálom, hogy mennyi türelmed lehet a kis ördögfiókákhoz, de biztos, hogy sokat is adnak.


Én unalmas budapesti lány vagyok, még a nagyszüleim is Budapesten nőttek fel! :D És mindketten egy-egy nagy irodaházban dolgozunk, bár én legalább egy barátságos, családias kis cégnél, nem multinál. :P De cserébe rengeteget sportolunk, együtt túrázunk hétvégente, plusz mindketten szoktunk futni, jógázni, edzőterembe járni, jah, meg táncolunk. :) Onnan ismerjük egymást egyébként. :)

És ti merrefelé laktok?

máj. 16. 21:46
Ági! Isten éltessen sokáig szünetésnapod alkalmából! <3 :)
121. PoMoViAn (válaszként erre: 119. - __Hope__)
máj. 16. 21:45

Drága Hope!


Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! :)

Jujj nagyon drukkolok a Férjednek, hogy jó hírekkel térjen haza! Megkérdezhetem, hogy mik lettek az eredmények?

Szerintem ha kap egy típus-specifikus kezelést, az talán rengeteg mindent megold! Volt régen egy csodaszer, amit természetesen kivontak a forgalomból, mert túl sok párnak segített és túl sok gyerek fogant meg tőle. Ezt hívták Gynevac injekciónak. Én régebben azért adattam magamnak, mert nagyon hajlamos voltam ronda női fertőzéseket összeszedni és ez a szuri gyönyörűen kordában tartotta a bacikészletem! Míg előtte havi 1-2 alkalommal látogattam nőgyógyászt, a gynevac kúrák hatására ez hányadolódott, 2-3 év elteltével pedig már csak az éves rákszűrésekre mentem vissza. Németországból lehet beszerezni a hatóanyagazonos megfelelőjét, de állítólag nagyon drága. Illetve van a gyengusz verziója a Ginepp csepp, ami szájon át szedhető. Hát az sem olcsó, meg nem is olyan jó, de a semminél viszont jobb.


Nekem az orvos a várandósság 11. hetéig javasolta a Merckformin szedését, a Férjemnek viszont legalább 1 évig kell szednie és kontrolra járnia. Szerintem 1 év után lesz egy teljes körű státuszvizsgálat, kivizsgálás, és értékelés ami sok mindent eldönt a "hogyan tovább"-ról. Mondtam, hogy ha tovább kell szednie, akkor se keseredjen el, mert legalább ha nem is sikerült kikezelni, de ez kordában fogja tartani a cukorbetegségét és nem kell tartania a kimerüléstől, illetve attól, hogy inzulinoznia kell. Sajnos szegénynek cukorbeteg volt anyai ágon a nagypapája, és a nagynénje is. Az Anyukája nagyon fiatalon meghalt, róla nem derült ki ilyen, de az sem kizárt, hogy neki is lehetett gondja. Szóval a genetika is szerepet játszhat! Kiborult, mikor megtudta, hogy Ő is belekerült ebbe a körbe, de én mondtam neki mindig, hogy ezt ne büntetésnek fogja fel, hanem áldásnak, hogy időben kiderült és kezelve lett! Azóta Ő is élvezi, hogy elég csak egy keveset ennie és olyan jól lakik, hogy kihúzza a következő étkezésig. Van, mikor csak levest eszik egész nap, mert már nem a kenyeret, hanem a zöldségeket a fűszereket és az erős paprikát kívánja. Azóta szereti a süteményeket, mióta nem cukorral készítjük őket. És nagyon szereti azt az állapotot is, hogy evés után nincs rosszul. Szóval mondhatni... Ezzel a cukorbetegséges, IR-es dologgal mi semmit sem veszítettünk, sőt! Csak nyertünk vele és nem is keveset! Egészségesen táplálkozhatunk és még csak a finom ízekről sem kell lemondanunk. Megtanulunk új ételeket elkészíteni. Ja és a Férjem imád főzni és grillezni. Most gyárban dolgozik, de nagyon töri a fejét 1-2 éven belül a pályamódosításon, mert felkeltette az érdeklődését az, hogy mondtam neki, végezzen el egy szakács tanfolyamot.


És Igen, én pedig matekot és kémiát tanítok végzős gyakornokként egy vidéki suliban.

Te mová valósi vagy Hope?

120. __Hope__ (válaszként erre: 117. - Ágio8405)
máj. 16. 11:14

Ági,

utólag is nagyon boldogságos születésnapot kívánok! El sem tudok képzelni szebb születésnapi ajándékot, mint egy 26 hetes pocaklakó! <3

119. __Hope__ (válaszként erre: 113. - PoMoViAn)
máj. 16. 11:12

PoMoViAn,

a drága kedvesednél úgy tűnik akkor nincs gond a kissrácokkal! ;)

Az egyik legjobb barátnőm IR-es, illetve én is eléggé elmélyültem a különböző diétás/életmódváltó (kinek melyik kifejezés tetszik jobban) étrendekben, így pontosan tudom miből áll, hősök vagytok, hogy ilyen becsületesen követitek! ;) Nálunk mindig idővel lankad a lelkesedés :P (mi csak az egészséges életvitel és elhízás ellen táplálkozunk így). De nálatok tuti nem marad el az eredmény, barátnőmnél nincs baba-projekt, így neki nem is adtak gyógyszert, a diéta+sport elég volt hozzá, hogy tökéletes eredményei legyenek. :) Nektek nem mondták, hogy esetleg idővel elhagyható lesz a Merckformin?

9 hónap a kardiológia??? Magánrendelés nem merült fel, mint opció? Tudom nem olcsó, de 9 hónap, pont a kardiológián?

És ezek szerint kémia tanár néni vagy/leszel? :) Tök jó! :) Általános iskola vagy közép?

Az "Egy hormonzavaros ciki lepukkant 34 éves" gondolatokat pedig száműzd kérlek, te "Hormonrendezés alatt álló, diétával csodás formába hozó 30 az új 20 lányzó" ! ;)


Nálam legutóbb a napi fél szem tökéletesen levitte a prolaktint, az endokrinológus abba is hagyatta velem a gyógyszert. A meddőségiben kértek friss eredményt, akkor derült ki, hogy újra felment, szóval gondolom majd újabb kontrollt fognak kérni, még várok vele, de majd csináltatok egyet a magam megnyugtatására is.

A férjem pedig ma megy vissza andrológushoz, igazából emiatt izgulunk jobban, hogy mit mond a bacikra, illetve a hogyan továbbra. Nagyon idegőrlő, hogy a kissrácok 2-3 hónap alatt termelődnek újra, így minden beavatkozás/gyógyszer/vitamin eredményessége csak jóval később derül ki. De próbálok arra koncentrálni, hogy így legalább kaptam még egy nyarat, amikor még szórakozhatok, mehetek koncertekre, meg ilyesmi. :)

118. __Hope__ (válaszként erre: 115. - 56e9f0e63b)
máj. 16. 10:12

Lovegood,

először is ne haragudj, ha én vagy bármelyikünk megbántott, hidd el nem állt szándékunkban! ;)

Elég sok vizsgálatot leírtál, hogy hol voltál már, illetve hogy több orvost is megjártál, bevallom, én is automatikusan feltételeztem itt a babaváró csoportban, hogy a baba-projekt miatt történt. :)

Szóval akkor mesélsz, hogy pontosan mikor döntöttétek el, hogy babócát szeretnétek? Kb. mikorra nem várod?

117. Ágio8405 (válaszként erre: 116. - PoMoViAn)
máj. 15. 23:11
Kitartás. A ciki lepukkant biztos túlzás. Nálam durvább hormonzavaros de durvábban Pcos kevés van/volt az tuti. Mégis ma töltöttem a 35-öt a 26 hetes spontán pocaklakommal, aki 9,5 év sikertelenség után lepett meg minket. 🙏😍 Ugyhogy kitartás, mindig van remény. Bárkinek, bármikor sikerülhet 🙏🤞
116. PoMoViAn (válaszként erre: 115. - 56e9f0e63b)
máj. 15. 21:18

Lovegood: Szerintem kicsit túlliheged. Vagy túl érzékenyen érintett ez az egész dolog. Ha jobban végig olvasod a topicot, többen vagyunk 30 körüliek, sőt, 30+-osak, akik nehézségekkel küzdünk. Persze, ilyenkor kicsit magunkból indulunk ki, de hidd el, Ági nem rossz szándékból írta azt, amit írt. Mi már több hónapja, éve, vagy több éve jár egy utat, amit szívből kívánom/kívánjuk hogy neked ne kelljen. A meddőség valahol egy darálógép, ami ha beszippant, akkor abból lehet, hogy csak nagyon nehezen menekülsz. Mikor már ráeszmélünk arra, hogy túl vagyunk 3-4-5- vagy akár 10-20 évszakváltáson is, amióta elterveztük hogy gyermeket vállalunk és a gyermekünk még sehol sincs, csak a szétszedett (átörökölt) kiságyába botlunk el nap, mint nap a felújítás alatt lévő házunkban, akkor már úgy érezzük, hogy az óra hangosabban és fenyegetően ketyeg. Először csak jön pár ultrahang, meg vérvétel... Aztán jön több és több... Sokunkat gyógyszerekkel tömnek, nem is akármilyenekkel... Szedjük a hasnyálmirigyünkre, a pajzsmirigyünkre, egynéhányan még arra is rászorulunk, hogy az agyalapi mirigyünk stimmulálva legyen, nem kispályás gyógyszerekkel. És minden áldott nap szeretnénk közelebb lenni valami megoldáshoz, és IGEN! Van az a szint, amikor már megváltás, ha diagnosztizálnak egy PCOS-t vagy egy IR-t, vagy akár egy pajzsmirigy alulműködést, vagy mást, ki tudja mit! Mert úgy érezzük, hogy ez is egy picivel közelebb visz minket a sikerhez... vagy a lombikhoz, amibe újra belekapaszkodhatunk, ha a piruláink mégse válnának be.


Szóval ezért érts meg minket, mert mi megértünk Téged. És drukkolunk, hogy Neked spontán is összejöjjön! És örülj, hogy még 20-onéves vagy, használd ki a fiatal éveidet:


Üdv:


Egy hormonzavaros ciki lepukkant 34 éves

115. 56e9f0e63b (válaszként erre: 114. - 56e9f0e63b)
máj. 15. 18:33
És ahogy az előzőben is irtam, se cukrom,se irem,se hormon gondom,se ultrás problemám,nem vagyok elhízott, nem vagyok 30 se, nincs vérnyomás gondom,se méh se petevezeték gondom, se más,mert igen voltam kivizsgáláson a menzeszem miatt. Lehet hogy egeszségesebb vagyol mint az,akinek óramű pontosságú a menzesze és ahogy olvastuk arra is van példa hogy pontos menzesz melett sem jön baba mert van valami gond mégis. Ha meg nincs gond csak kusza menzesz az meg már világ végének tűnik,pediv jol látszik hogy semmit nem jelent..
114. 56e9f0e63b (válaszként erre: 111. - __Hope__)
máj. 15. 18:29
En ezt értem, de mielőtt ilyen hszekkel bombázzátok a másikat,legalább annyit vegyetek figyelembe,hogy mivel kapcsolatban írt ide. Úgy lettem lekezelve,mintha évek óta sikertelen próbálkozások lennének mögöttünk, éa itt senkit nem megbántani akarok,mert tudom,hogy van ilyen, de mi 3 együttléten vagyunk túl még egy hóbap sem telt el és a szájamon nem ejtettem ki,hogy nehézségeink lennének vagy nem sikerülne jo ideje valamiért. Nagyon destruktív ilyesmit feltételezni egymásról már az első hsz alapján és ennek hangulatában válszolni a hszekee. És nem kell csodálkozni azon ha valaki ezt kikéri magának,mert igen is mielőtt ugy állítotok be egy rendszertelen menzesz miatt mintha meddő lennék,adjátok meg már legalább az esélyét a sikernek,főleg hogy egy hónap se telt el. nem kell csodálkozni ha valaki ilyet kikér magának.
113. PoMoViAn (válaszként erre: 112. - __Hope__)
máj. 15. 16:24

Szia Hope!


Nos igen, előszedtem újból a leletet, hogy megnézzem. Mivel a doki kézzel írta, ezért kicsit furcsán olvasható. Az a 3ó, az valószínűleg 30' akarna lenni , csak a doki 3-asa nagyobbra sikerült mint a 0-ja és a ' olyan, mint ha ékezet lenne. Tehát így azt olvasni ki belőle, hogy elfolyósodás 30 perc után (jó). :D

Spermium pH-t én is tudok mérni, kémiát tanítok, így van pár kincsem :DDD


A Férjemmel mindketten Merckformint szedünk egyforma adagban. Az orvosunk, amint beigazolódott a gyanúja, adott nekünk egy listát, hogy mit szabad ennünk és mit nem. Azóta a kenyeret is mi magunknak sütjük, kutatunk a legfinomabb édesítő után, barna rizst, basmati riszt és bulgurt eszünk köretnek, valamint épp várjuk a jobb időt, hogy tudjuk ültetni az édesburgonyát. Amióta gyógyszerezünk és diétázunk, azóta kb 4-4 kg-mot fogytunk mindketten. Egy házias ízek weboldalra még szoktam posztolni is a diabetikus receptjeimet, amiket eddig kikísérleteztem :) Magam is meglepődtem, hogy mennyivel értékesebben és egészségesebben lehet így táplálkozni és hogy ha nem ingadozik a vércukorszint, akkor nincsenek falási rohamok és kínzó éhség sem! Egyedül csak azt sajnálom, hogy betegséget kellett ahhoz diagnosztizálni, hogy erre rájöjjek. De még nem késő! A Férjemnél hosszabb ideje kezeletlen diabétesz áll fenn, de még Ő sincs kimerülve. A háziorvosa a magas vérnyomásra írt fel neki Alfa blokkolót és vérnyomás szabályozót, de vércukor terhelésre pl. nem küldte el, holott az utóbbi 4-5 évben sokat hízott.


Én jövő pénteken megyek háziorvoshoz Prolaktin vérvétel beutalóért, és mondani fogom neki a szívritmus zavart is. Szerintem javasolni fogja majd az újabb kardiológiai vizsgálatot, de arra kb 9 hónapot kell majd várnom (ekkora a lista). Ma is éreztem azért, de ma nagy volt a stressz, mert vizsgatanításom volt, és nagyon izgultam + nem volt egyszerű dolgom azzal az osztállyal akiknél órát kellett tartanom. Most itthon nyugiban, így, hogy szóba került sem érzem. De van, mikor már ébredés után elkezd gyötörni. :( Szóval para egy kicsit!


Endokrinológushoz június 1-én megyünk kontrollra.


Neked nem mondták, hogy emelni kell az adagod félről 1-re?

112. __Hope__ (válaszként erre: 106. - PoMoViAn)
máj. 15. 10:15

Szia!


A népszámlálásnál tuti azt írták az elfolyósodásra, hogy 3 óra és hogy ez jó? Nálunk <60 perc lett, és ez már rossz elfolyósodásnak számít 30-60 perc a referencia tartomány a mi leletünkön, bár úgy olvastam, inkább 20-30 perc a normális. A többi érték tényleg jó, igaz csak egy koncentráció van, ami szerintem 100 millió/ml egész pontosan, ehhez nem lenne rossz kiegészítés az összszám és a térfogat, de jó eséllyel azok is jók. Esetleg PH-t szoktam még nézni, további morfológiát, agglutinációt, egyebeket inkább csak olyankor, ha valami nem okés. Ha esetleg tényleg 3 óra volt az elfolyósodás, akkor bakteriológiai tenyésztés még jól jöhet.


A férjed is szed valamit a cukrára vagy neki már inzulin kell? Kajára tudtok figyelni? Amúgy tök jó, hogy ezeket megtalálták nálatok/észrevettétek a jeleket egymáson, nyilván nem csak a baba-projektre hat ki, a magas vérnyomás pl. nagyon veszélyes tud lenni.


Durva, hogy a Bromonál nem mondták az adagolást... Nekem még a fél szemre is javasolta az endo doki a "rászoktató" fázist, hogy az elején a fél szemet csak 2 naponta szedjem, illetve majd abbahagyásnál is fokozatosan szabad elhagyni. Mikor mész kontrollra? Remélem a Norprolac is szépen alacsonyan tartja majd a prolaktinod. :) És a szívritmuszavar kapcsán jutottál már valamire?

máj. 15. 09:57

Az biztos, hogy egy kemény szociológiai tanulmányt lehetne írni rólunk itt a Hoxán, DE itt most csak a jószándék ment félre.


Lovegood, ha megnézed Ági adatlapján a korábbi hozzászólásait, akkor láthatod, hogy nagyon sokáig küzdött azért, hogy végre hozzá is bekopogtasson a gólya. Amennyire láttam, gyakorlatilag az összes lehetséges problémát végignézte, beleásta magát, szerintem már egy kisebb lexikon van a fejében, és rengeteg csalódás és félrediagnosztizálás a háta mögött.


A rendszertelen és 35 napnál hosszabb ciklus valóban nem a legjobb előjel, de egyáltalán nem biztos, hogy gond. Ha az alapvizsgálatok megvoltak nálad, mint a hormonvizsgálatok, hüvely UH, IR, esetleg egy teljes labor, AMH és Inhibin B, normál testalkatod van, nem hízol attól, hogy ránézel egy zsemlére, és nem is fúj el a szél, akármennyit is eszel, akkor érdemes következő körben a párodnál a kisfickókat is megnézetni. Ha ott is minden rendben, és továbbra sem jön a babó, akkor sajnos az egyre kellemetlenebb és drágább vizsgálatok vannak (petevezeték átjárhatóság, méhüregi vizsgálatok, összeférhetőség, és férfi oldalon is vannak egész speciális vizsgálatok). Ha úgy alakul, hogy idáig juttok (kívánom, hogy ilyesmikre ne legyen szükségetek), akkor szerintem érdemes újra vizsgálni, mi okozhatja a rendszertelen menstruációt, mélyebbre ásni, több szakvéleményt kikérni, és valóban a nőgyógyász mellett az endokrinológus, aki segíthet.


Az biztos, hogy nagyon nehéz eldönteni, kinek a véleményét fogadjuk el. Sokszor olyan könnyű készpénznek venni, amit egy orvos mond, de sajnos annyira összetett az emberi test, hogy az orvosok is eltévedhetnek benne. Itt a Hoxán pedig nem orvosok vannak, itt a rengeteg személyes tapasztalat van, amikből szintén tudsz mazsolázni, ötletet meríteni, minek olvass után, és személy szerint nekem erőt ad a sok sorstárs. ;)

110. Ágio8405 (válaszként erre: 107. - 56e9f0e63b)
máj. 14. 21:17
Félre értettél de mindegy. Szerencsére nem csak tökéletes háttérrel sikerülhet a baba, sokan vagyunk rá példák, csak akinek régota nem sikerül ne várjon amiatt éveket mert azt hiszi egy vélemény alapján hogy minden ok. Ráadásul nem csak hormonális ok lehet hanem millio más is de reméljük hamarosan sikerül nektek is és mindegy is. Drukkolok hogy minél elöbb sikerüljön és tényleg elég legyen a barátcserje a sikerhez, mert tényleg sokaknak elég csak kis lökés hozzá.
109. 56e9f0e63b (válaszként erre: 108. - PoMoViAn)
máj. 14. 21:09
ergo egy szabályos.menzesz sem jelent az ég világon semmit. látod, nekem nem szabályos de nincs prolaktin se cukor gondom. nem szabad altalánositani es másokat tavdiagnosztizálnia számítógépek elől!!
108. PoMoViAn (válaszként erre: 105. - Ágio8405)
máj. 14. 20:53
Ágio8405: Sőt! Itt vagyok az élő példa. A ciklusom tökéletes volt mindig is. 26-28 nap, 4 nap menstruációval és annyira kiszámíthatóan érkezett mindig, hogy mikor kérdezte az orvosom, hogy minden rendben van-e a menzesszel én mindig csak annyit mondtam, hogy a menzeszemhez órát lehetne igazítani. Novemberben szóltam neki, hogy nem jön a baba, csinált egy maratoni hüvelyi UH-t, ami menstruáció előtt kicsit furcsa képet mutatott, de a kontroll vizsgálaton már minden rendben volt vele. És jöttek a vérvételek is. Minden a határértékeken belül volt, tehát nem maradt más dolgom, csak "várni"... Márciusig volt türelmünk várni, mikor is elmentünk egy klassz endokrinológushoz, aki a "jó laboreredményeimből" egyből ki is olvasta, hogy nem egészen szép a prolaktin értékem, és ha ránézünk a cukorra még ott is lehet valami... Szóval jött egy csomó spéci vizsgálat, ahol be is igazolódott, hogy szuper értékek mellett IR vagyok és hiperprolaktinos. Nem fitymálom le emiatt a nőgyógyászomat, mert az Ő tudása teljesen más fókuszú... De egy jó nőgyógyász mellett érdemes egy jó endokrinológust is tartani a polcon!
107. 56e9f0e63b (válaszként erre: 105. - Ágio8405)
máj. 14. 20:49
nyilván gondolhatod hogy nem egyetlen orvos véleménye ez:) és nem arról van szó hogy nincs menzeszem. úristen ezt az egesz hoxát úgy el kéne felejtenem ahogy van, folyamatosan beleköt mindenki a masikba, látatlanba diagnosztizál es már temet ugy hogy semmit nem tud a másikrol...
106. PoMoViAn (válaszként erre: 103. - __Hope__)
máj. 14. 20:44

Szia Hope!

Nekünk a következőket tartalmazta a spermiogram:


Sejtszám: Nagyobb lett mint 100/ml

Mozgás: több mint 30% gyors és progresszív, kevesebb mint 30% lassú, Több mint 50% normál

Alak: Több mint 50% normál

Elfolyósodás: 3 óra (jó)


Ezek szerint ez átfogó volt, nem csak "népszámlálás".

Mi Jászberényben csináltattuk, már ott is vállalják magánrendelésen. De jár mellé grátiszba egy urológiai státusz is.


Igen, kaptam az IR-re Merckformint, az úgy fest, hogy be is jön, mert az étvágyam és az étkezésem is kedvező irányba fordult, amióta szedem. Előtte mindig kínzó éhséget éreztem, nagy mennyiségben ettem értéktelen élelmiszereket, és állandóan tésztára, pékárura, és édességekre vagy vócukros tejtermékekre éheztem, és ezekből korlátlan mennyiségben tudtam fogyasztani. Rajtam a Férjem vette észre, hogy valami nincs rendben, én pedig rajta... Ő is hajlott a hízásra, mindig rosszul volt és kidőlt evés után és bármihez képes volt 3-4 akár 5 szelet kenyeret is megenni. A vérnyomása is az egekben volt, ami azóta (lekopogom) rendeződni látszik.


Bromo helyett kaptam a Norprolacot, ma volt az első 75 ng-os napom. Ezt úgy kell szedni, hogy van egy "START" csomag, amiben van 3 szem 25ng-os rózsaszín és 3 szem 50 ng-os kék tabletta. Ezeket este kell bevenni és ezután a 6 napos felvezető után elkezdhető a 75ng-os sima puritán fehér tabletta. Ez 3 szem Bromocriptin hatóanyagával azonos, viszont amióta ezt szedem, nem érzek mellékhatást... (ezt is lekopogom). Olvastam én is sok fórumon, hogy a Bromoval szemben dicsérik, mert sok nőnek okozott komoly rosszulléteket. Nekem is volt vele régen rossz tapasztalatom. Nem szoktattak hozzá, csak hirtelen elkezdték velem szedetni napi 2x1-esével és hát produkáltam félelmetes dolgokat... Így nagyon féltem, hogy mi lesz most. Szerencsés vagy, hogy nem érzed magad rosszul tőle! Nekem havonta Prolaktin lelettel kell mennem kontrollra, illetve kontroll előtt néznem kell a melleimet is, hogy a tejcsorgás milyen irányba halad.

105. Ágio8405 (válaszként erre: 104. - 56e9f0e63b)
máj. 14. 20:41
Nem akarlak elkeseriteni de rengeteg a hozza nem értő doki. Olyan nincs hogy valakivel minden ok csak nem jön meg rendesen. Akinek jól működnek a hormonok azoknak pontos ciklusa van.... ez olyan mintha valaki azt mondaná pl hogy jól működnek a veséi ja csak épp nem termel rendesen vizeletet... ami jól működik azzal nincs gond.... sokunk hallotta ezt már hogy midnen ok( én két év alatt 4 orvostól) aztán kiderült hogy ja annyira nem, csak nem éretlenek a dologhoz. Érdemes tényleg jó endokrinologushoz elmenni akit ajánlanak és tényleg képben van ezekkel.
104. 56e9f0e63b (válaszként erre: 102. - __Hope__)
máj. 14. 20:21
Semmi okot nem találtak rá. Minden labort néztek, pajzsmirigyet,hormonokat, prolaktint, ultrahangoztak is ahol látszott mindkét alkalommal a peteérés is. Azt is mondták hogy minden olyan hormont, amit sokakkal nézetnek sárgatesthormon pl nincs értelme a további követésének, mert életmódtól függően folyamatosan változik a szintje egy ember élete során. Nekem annyi elég, hogy nincs betegségen és van peteérésem.:) Sőt, erősen termékenynek lettem egyszer titulálva orvos által:D Stresszre hivatkoznak, mert sok psziches alapú gonddal kűzdök/kűzdöttem. Megjegyzem világ életemben redszertelen volt,tehát nekem ez a rendszeres:D
103. __Hope__ (válaszként erre: 101. - PoMoViAn)
máj. 14. 12:58

Neked is szia itt is! :D

Hát, a férjeddel akkor legalább a főzésre nem kell külön figyelnetek, ha jól sejtem ugyanolyan ételeket fogyaszthattok. :)

Nem tudod, hogy a párodnál milyen paramétereket néztek? Bár még nem vagyok szakértő, de már eléggé kikupáltam magam a témakörben. ;)

Az új gyógyszer a Norprolac a Bromo helyett, vagy kaptál valamit az IR-re?

A jókívánságokat pedig köszi, ránk fér! :)

102. __Hope__ (válaszként erre: 100. - 56e9f0e63b)
máj. 14. 12:06

Nálam is rövidítette a ciklus hosszát. Egyébként nekem a nőgyógyász is javasolta a barátcserjét, szóval már az orvosok között is akad olyan, aki nyitott a természetes megoldásokra is! :)

Nálad lehet tudni, hogy mi okozza a rendszertelen ciklust?

101. PoMoViAn (válaszként erre: 99. - __Hope__)
máj. 13. 19:23

Szia Hope! Üdv itt is! :)

Én is kívánok Neked mielőbbi + tesztet.

Szerintem lelki támogatásért nagyon jó helyen jársz :)

És ugye átérzem a problémád... Nálunk a következő a helyzet:


Én hiperprolakos vagyok, tejcsorgással, emellett inzulin rezisztens is.


A Férjem cujorbeteg. Ugyanazt a kezelést kapjuk inzulinra és vércukorra mindketten.


A Férjem spermiogramja nagyon jó volt télen, de lehet, hogy nem terjedt ki részletesebb paraméterekre, csak a "népszámlálásra", így ha 3 hónapon belül nem kapunk + teszteredményt, akkor egy bővített kiadású spermiogramot kell készíttetnünk. Továbbá én is megyek tovább HyCoSy-ra és inszemre a spermiogram eredményétől fügően. De bízom az új gyógyszerem hatásában! Az endokrinológusunk rengeteg mindent a cukorbetegségünknek tud be.


Szóval fel a fejjel, lélekben Veletek vagyok és drukkolok Nektek!

100. 56e9f0e63b (válaszként erre: 99. - __Hope__)
máj. 13. 15:32
A barátcserje valóban nagyon jó, ha létező problémára szedi az ember. Nekem nagyon gyengén voltak a verzéseim és össze vissza jött meg, egy idő után pedig rensszeresen ugyan de nagyon hosszú ciklusokkal. Amióta (2honap) szedem a barátcserjét a vérzés mennyisége rendben és a ciklus is havonta rövidül. Ilyen dologra sok nőgyógyász egyből hormont írna ahogy nekem is tették a menzesz meghozatalára. Én nem vettem be őket,hanem elkezdtem a barátcserjét, és milyen jól tettem. Megzavart ciklust megjobban megzavarni hormonokkal...sose értettem
máj. 13. 11:33

És hogy valami konstruktívat is hozzátegyek a fórumhoz, ha már az elmúlt egy évben egy kisebb lexikon lettem a témában. :)


A barátcserje legfőképpen akkor tud segíteni, ha a hormonrendszerben van egy kis eltérés, ezeket a megfelelő irányba javítja, ezzel tud hozzásegíteni, hogy jöjjön a babóca. Nekem a nőgyógyász is javasolta, segít a ciklusrendezésben, PSM tüneteket enyhíti, de ha egyik sincs, akkor viszont egy pici megbolygathatja a ciklust. Amúgy szerintem nem hiánycikk, csomó bioboltban lehet kapni (legalább is Budapesten tuti), de online is rendelhető.


A fogamzásgátló abbahagyása után pedig sajnos sokáig teljesen normális lehet, ha pattanásos lesz a bőr. Nekem majdnem egy év után javult a helyzet, endokrinológusnál kérdeztem rá, tőle az infó. DE: hormonzavar is okozhatja, érdemes megnézetni.


Amúgy pedig mindenkinek kétcsíkos tesztet kívánok! ;) És ha valamit tanácsolhatok az eddigi tapasztalataim alapján, ha pár hónap után nem akar összejönni a babó, akkor érdemes legalább az alapvizsgálatokat megcsináltatni (nőgyógyásznál egy UH, ciklushormonokat nézetni) csak a biztonság kedvéért. :)

máj. 13. 11:10

Sziasztok!


Szintén csatlakoznék, legfőképpen "lelki támogatásért". :)

A mi babaváró történetünk tavaly márciusban kezdődött, a nászutunkon döntöttük el, hogy abbahagyom a fogamzásgátlót, és belevágunk a babaprojektbe. Sajnos hónapról hónapra csak csalódás ért, ráadásul rengeteget görcsölt a pocim, így először nőgyógyásznál kezdtem. Enyhén emelkedett prolaktinszintre derült fény, amit kiderült azóta, hogy az okoz, hogy több a véremben a nagyobb, makroprolaktin molekula, ami a peteérést és az ovulációt nem befolyásolja elvileg. Kaptam rá Bromocriptint, szépen lement a normál tartományba, de hiába vártunk a csodára.


Férjecském ekkor már párszor felvetette, hogy ő is szívesen kivizsgáltatná magát, így márciusban elmentünk egy meddőségi központba (az itteni várólisták is megérnek egy misét...), ahol egy végeláthatatlan listát nyomnak az ember kezébe. Nálam kiderült, hogy a prolaktinon kívül továbbra sincs eltérés, azonban sajnos a kisfickók mozgása és elfolyósodása nem túl fényes. Ekkor következett az andrológia, ahol vitaminturbózást javasoltak az én drágámnak, illetve hogy végeztessen bakteriológiai tenyésztés. Sajnos 2 baci kitenyészett, most újra megy vissza andrológushoz, jövő héten pedig a meddőségibe megyünk vissza...


Szóval sajnos mi egyelőre spontán kb. csak a csodában bízhatunk, meg a pár százalékos statisztikai esélyünkben, illetve az orvostudományban. Addig pedig marad az állandó várakozás. Számomra azt hiszem ez a legnehezebb: várni az időpontokra, várni a vizsgálatokra, várni az eredményekre, várni az újabb időpontokra, és állandóan bizakodni, hogy valaki egyszer mond valamit, ami megoldást hozhat...

97. Neszti
máj. 9. 10:29
Sziasztok! Én is csatlakoznék mi is szeretnénk babát. A napokban ki is derül hogy sikerült e ez a ciklus.
96. áfi
máj. 9. 07:45

Sziasztok, egy kicsit lemaradtam, ezért ne haragudjatok, ha már többszöri feltett kérdés volt: a barátcserje kapszula átlagban tényleg segíthet?


(hiánycikknek mondják, bioboltban szereztem be, de még nem jutottam el a dokiig, hogy konzultáljak vele, viszont nekem rendesen megjön, annyi hogy november óta hagytam abba a fogamzásgátlót, és tele vagyok pattanásokkal.)

95. Ágio8405 (válaszként erre: 86. - P4nk4)
máj. 8. 22:55
Ez normális. Nekem kb 6+5 naposan is csak a pulzálás látszodott. A testalkat pedig semmit nem befolyásol ezen 😊
94. PoMoViAn (válaszként erre: 91. - *Csibike*)
máj. 8. 22:38

csibike: Drága vagy! Mi is drukkolunk Neked nagyon!

Jó tanács: ha megállapították a PCO-t akkor keress fel egy endokrinológust és nézzétek meg, hogy van-e IR mellette. Általában szokott lenni :(( És azt kezelni kell. Én IR-es vagyok, de nincs egyértelmű diagnózisom PCO-ra!

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook