Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Babgulyás - Ki hogy készíti? fórum

Babgulyás - Ki hogy készíti? (beszélgetős fórum)


23. tien (válaszként erre: 22. - Channa*)
máj. 29. 16:02

Na ,majd megpróbálom a mirelit babot is.

/recepted alapján/

22. Channa* (válaszként erre: 20. - Tien)
máj. 29. 15:01

Én jellemzően mirelit fejtett babot szoktam beletenni, és kell annyit főnie, mint a a húsnak.


Ritkán, de előfordul, hogy konzerv babot rakok bele, azt természetesen később, mint az egyéb babot;)


A szárazbabot már nem nagyon használom, mert én is sokszor jártam úgy, hogy nem egyszerre főttek.

21. ,zumba
máj. 29. 14:18
Saját termesztésű babot előző este beáztatom. Mivel tudom kb. mennyi idő kell a babnak hogy készre főjjön, aszerint teszem a sertéshúst és a zöldségeket hozzá.
20. tien (válaszként erre: 19. - Channa*)
máj. 29. 14:04

Pontosan így , csak a kingley bab megy utoljára.

Megszívtam már párszor a babbal.Hiába áztattam ,az egyik kőkemény ,a másik szétfőtt.

máj. 29. 12:58

Én mindig pörköltként teszem fel a babgulyást.


Hústól függően (sertés vagy marha) teszem bele a zöldséget, azaz ha sertés húsból főzöm, akkor előbb teszem bele a zöldségeket, ha marha húsból, akkor később, de mindent egyszerre, azaz zöldségek+bab.

ASzoktam bele krumplit is tenni, azt akkor teszem bele, amikor már majdnem készen van, mert annak keveset kell főnie.

máj. 29. 12:31
A konzerv babot együtt főzöm a hússal, nem tudom milyennek kellene lennie, de így szeretjük, sőt az egyik kedvenc,
17. andi6020 (válaszként erre: 9. - Napsugár8)
máj. 29. 09:09
Szabd már meg neki, hogy mikor mit egyen :D
16. Napsugár8 (válaszként erre: 13. - Globus)
máj. 29. 08:57
Az a verzió nem babgulyásra megy, hanem egyik nap pörkölt, a másik nap hagymás bab. Ha végig olvasod a hsz-t!
máj. 29. 08:54
Köszönöm szépen a tanácsaitokat, külön fogom főzni. Biztos, ami biztos:))
14. Alessandro (válaszként erre: 12. - Globus)
máj. 29. 08:51

Valóban, én is szoktam fagyasztott fejtett babból főzni. Sokkal előbb elkészül a babgulyás, de a tapasztalatom alapján akkor is bizonytalan a bab teljes főzési ideje. Vagyis akkor is érdemes külön főzni a pörköltet.

Sajnos, én még a konzervbabszemek között is találok néha

keményebb babszemeket.

13. globus (válaszként erre: 9. - Napsugár8)
máj. 29. 08:38
Jó, de ebből hogy lesz babgulyás?
12. globus (válaszként erre: 10. - Alessandro)
máj. 29. 08:38

Bolti szárazbab esetében még különböző évjáratokat is össze tudnak keverni. Egyik szem megfő, másik nem. Szárazbabot csak megbízható helyről érdemes venni. Vagy tényleg konzerv.

Áthidaló megoldás a fejtettbab, ahogy Ghost írta. Az finom tejfölösen. Megkívántam, héten készíteni fogok.

11. Ghost👻 (válaszként erre: 9. - Napsugár8)
máj. 29. 08:32
Főzhet azt amit akar??
máj. 29. 08:28

Valóban a leggyorsabb, ha konzervbabot használunk, mert akkor, ha puha már a hús, ráérünk a legvégén hozzáadni a leveshez.

Száraz babnál már egészen más a helyzet, mert a babot mindig előző este, sőt ha nagyon régi a bab (2-3 éves), én már 2 nappal előtte is be szoktam áztatni. Olyankor a bab főzésével kell kezdeni, mert még így is bizonytalan a bab főzési idejének hossza. Én olyankor külön szoktam elkészíteni a pörköltet a húsból és ha megfőtt már teljesen a bab, csak akkor adom hozzá a kész pörköltet a babhoz. Ezután mehet bele a csipetke és ha az is megfől teljesen, akkor készül el a babgulyás.

máj. 29. 08:13

Tudod mit?

Most főzd meg a húsból a pörköltet, tésztával vagy nokedlivel.

A már beáztatott babot főzd meg külön, amiből holnap (akármikor) gyorsan tudsz hagymás babot készíteni. És akkor már 2 napra megoldottad a kaját. :))

8. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 29. 07:49
Nem szenvedek babfőzéssel! Konzerveset használok, a végén teszem bele!
7. Napsugár8 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 29. 07:35

Ha sertéshússal, akkor mindenképp előfőzni a babot. Ha marhahús, jó lenne belőni, kb. milyen öreg volt?

De lehet, hogy biztosabb, ha a babot külön sós vízben főzöd, majd leszűröd, és a gulyás többi részéhez majd akkor kavarod, amikor már a hús is megfőtt a zöldségekkel, egyebekkel.

máj. 29. 07:00
Száraz gyöngybabom van most itthon, abból fogom csinálni. Beáztattam este. Ezek szerint főzzem előre kicsit a babot, ugye?
máj. 29. 06:36
Csak is vörös nagyszemű konzerv babból. Ha kész a hús, beleöntöm, újraforr és elzárom.
4. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 29. 06:24

A babot előző este beáztatom, ha marha hús, akkor lehet egyszerre feltenni és a zöldséget, ha ezek már félfövésben vannak.

Sertés hús esetén először csak a babot raknám bele, kb. félfövéskor a sertést és a zöldséget pedig amikor a sertés is félfövésben van.

Ezert éve nem főztem már.

3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 29. 06:21

Külön csinálom,,nem biztos hogy azonos a főzési idő.

Múltkor volt egy bab,,,beáztattam,,még így is több órát főtt😱

2. Ghost👻 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 29. 06:11

Èn fagyasztott fejtett babból főzöm.

Egyszerre kész a hús ès a bab.

máj. 29. 06:09
A babgulyás készítésénél, együtt főztek a húst és a babot, vagy külön a pörköltet, és a babot a zöldségekkel, majd egybeöntitek? Ha együtt, a hús és a bab főzési ideje azonos?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook