Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogy osztod be az idődet a baba mellett? fórum

Hogy osztod be az idődet a baba mellett? (beszélgetős fórum)


28. PöttyösPanka (válaszként erre: 27. - Filcike)
szept. 15. 14:31
Te nem érted, amit írok, de már nagyon unom, úgyhogy szerintem hagyjuk abba.
27. filcike (válaszként erre: 23. - PöttyösPanka)
szept. 15. 12:31
Te olvasol is vagy csak fújod a magadét?
26. PöttyösPanka (válaszként erre: 25. - Tbbze)
szept. 13. 15:51
Nem tudom, mert én szoptatok, és így nem látom, mennyit eszik.
25. tbbze (válaszként erre: 24. - PöttyösPanka)
szept. 13. 14:51
Szerinted nem sok a 130-140 ml egy 6 hetes babának? Állítólag túl tudja magát enni. Nemtudom mennyit enne ha hagynám neki.
24. PöttyösPanka (válaszként erre: 22. - Tbbze)
szept. 13. 14:23

Az éveshez nem tudok hozzászólni. Bár szerintem egy 6 hetes babát nem kell "diétáztatni".


Altatásnál nekem az hozott megváltást, mikor végre hajlandó volt cicin elaludni. Akkor tudtam fekve altatni, így nem kellett letenni. De egy jó hurci tényleg aranyat ér. Nem kell kényelmetlen pózban kívárni, míg felébred.

23. PöttyösPanka (válaszként erre: 21. - Filcike)
szept. 13. 14:19

Egy rossz alvó baba meg jobb napjain üvölt 4 órát, mielőtt elalszik. Nem a kiságyban, hanem ringatás közben is.

Tudom, hogy nem hiszed el, mert azt hiszed, hogy csak szoktatás kérdése, de vannak babák, akik csak akkor alszanak el a kiságyban, amikor már szó szerint hányásig ordították magukat. Nekem is okoskodott itt mindenki, hogy csak le kell tenni, sír egy kicsit, aztán alszik. Aztán mind belátták, hogy ő nem olyan. De mindegy, tudom, én rontottam el, mert "rászoktattam", pedig teregethettem volna az órákig tartó altatás helyett...

22. tbbze
szept. 13. 12:55

Nekem az altatással is van gond.

Egyrészt állítólag sokat eszik a baba és vissza kellene szorítanom az étkezését (6hetes 130-140-et eszik, de csak 90-100-at szabadna).

Elaludni eddig a kezemben aludt el és ha leraktam egyből felébredt. Míg altatom sok idő eltelik.

21. filcike (válaszként erre: 20. - PöttyösPanka)
szept. 13. 12:51

Nem..azt írtam,hogy én nem ringatom órákat azért,hogy aludjon...látom hogy álmos,leteszem,simizem a hátát és elalszik.

De vannak carabb napok is,mikor bacik lefeküdni és biza tombol,hisztizik a faradtságtól sokszor 4 órán keresztül és nem tudok vele mit tenni.

Szóval nem kell azt hinni,hogy 1"jó alvó"gyerek mindig jól alszik....

1,5 hónapos babát pedig juszt se ringatnék,mert megszokja és cseszheted...kiságy,simi,lehet fél óráig,de úgy aludjon el és már lehet is menni mosogatni,teregetni,bármi :)

Nem fog arra felriadni hogy leteszed a fenekét.És lássuk be első babánál ezt a hibát mindenki elköveti...én is...utána már okosabb voltam.

20. PöttyösPanka (válaszként erre: 19. - Filcike)
szept. 13. 11:33

De írtad, hogy jó alvó a gyereked, csak nem ezekkel a szavakkal, hanem úgy, hogy ha álmos, alszik. Ez sokmindent elárul. Az sem a rossz alvás jele, ha éjjel háromszor ébred, hanem életkori sajátosság. Amit én rossz alvásnak nevezek, az még csak nem is itt kezdődik.

Tudom, hogy jót akarsz, de a hozzászólásoddal csak méginkább elbizonytalanítod az amúgy is kétségbeesett anyukákat.

19. filcike (válaszként erre: 17. - PöttyösPanka)
szept. 13. 10:41

Egy szóval nem írtam hogy frankón jó alvó a gyerekem,mert 3 eve nem aludtam át 1 éjszakát se... most is 3x szoptattam...3/4 4-kor kelek,igy tudom utnak inditani a két nagyot és mire a kicsik felkelnek mert atlagban fél6-utan alszanak 2 orát,tudok elmosogatni meg ilyenek.

Mikor felkelnek indul a porszívó..

Nem értem miért kell leszólni és jelzőkkel illetni,szivesen helyet cserélnék bárkivel,megnézzük kinek könnyebb😉

18. R_e_G (válaszként erre: 11. - Filcike)
szept. 13. 10:38
Nem, nem alszik. Van ilyen baba is. Majd 3 évig hittem hogy én csinálok valamit rosszul. Aztán megszületett a pici, aki átlagos baba. Nagyságrendekkel könnyebb most a kettővel, mint annak idején egy babával.
17. PöttyösPanka (válaszként erre: 15. - Filcike)
szept. 13. 10:34
Igen, tipikus, hogy a nyugis babák anyukái azt hiszik magukról, hogy ők "szoktatták" könnyen kezelhetővé és jó alvóvá a babát, és ettől érzik magukat szuperanyának. Nem baj, hogy nem érted. Ezt csak az érti, aki megtapasztalta.
16. filcike (válaszként erre: 13. - PöttyösPanka)
szept. 13. 10:25
Utolsó bekezdésem bőszen elkerülte figyelmed,de sebaj...
15. filcike (válaszként erre: 13. - PöttyösPanka)
szept. 13. 10:24

Nem érzem magam szuperanyának egyrészt...másrészt 0 segítség mig apa dolgozik,muszáj voltam úgy szoktatni őket,hogy mindenkinek jó legyen.

Rajtam is aludt baba,tudom milyen órákig nem mozdulni stb.

De egy baba miatt nem állhat meg az élet..

Tápos gyerek mellett tény,hogy könnyebb és egyszerűbb volt mint iszsz-nél.

Mindkét oldalt ismerem,és nem állítom,hogy egyedül kivitelezni a napokat nem fárasztó,mind a mai napig.

14. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Tbbze)
szept. 13. 10:21

Vannak jó alvó babák, akik mellett mindenre jut idő. Mivel feltetted ezt a kérdést, valószínűleg a te picid nem ilyen. Ha nagy igényű csecsemőd van, akkor nincs mit tenni, mint egész nap vele foglalkozni. Ne aggódj azon, ha nem halad a házimunka. Ez egy ilyen időszak, de gyorsan elrepül. Ahogy nő a pici, egyre könnyebb lesz.

Nekem a hordozókendő segített rengeteget. Amíg rajtam szuszogott a baba, addig pár dolgot meg tudtam csinálni.

13. PöttyösPanka (válaszként erre: 11. - Filcike)
szept. 13. 10:16

Alszik, ha álmos, nem?


XDDD


Hát nem. Ha álmos sír. Minél álmosabb, annál jobban sír. Aludni csak anyán tud. Ha leteszik, egyből ébred. Szerencsés vagy, hogy nem tudod, milyen napi négyszer egy órát altatni 20 perc alvásokért.


Kétféle anya létezik. Az egyik, akinek mindenre van ideje még 8 gyerek mellett is, és szuperanyának érzi magát.

A másiknak meg több emberes babája van...

12. filcike (válaszként erre: 11. - Filcike)
szept. 13. 10:04

Egyébként a porszívó zaja,fehérzaj,sok gyerek arra alszik el....nyilván én se akkor zúgatom mikor alszanak...

Jelenleg 2 totyogoval telnek napjaim,9-re ki van taķarítva,meg vannak reggeliztetve...van hogy felváltva alszanak,van hogy együtt...simán eléjük teszem és tettem a főtt ételt délre,nem esznek,ettek üvegeset,sem mirelit cuccot.

Szóval tudom milyen 1 gyerekkel is az élet és 4-el is...

Lényeg..nem kell megijedni,nem minden gyerek mellett lehet mindent megcsinálni,ugyh én kiváltképp szerencsés vagyok a csemetéimet illetően.

11. filcike (válaszként erre: 8. - R_e_G)
szept. 13. 09:59

Nem azt írtam akkor porszívózz mikor alszik...

Altatni 1 órát?

Alszik ha álmos nem?

10. tbbze
szept. 13. 09:56
Az altatással van gondom eddig kézben tartottam és énekeltem neki még el nem alszik, mikor leraktam felsírt. Most zenét próbálok hallgatatni vele, de úgy érzem nem fog bejönni -:(
9. Sikerbox (válaszként erre: 1. - Tbbze)
szept. 13. 08:36
Nagyon rossz az időbeosztásod. Ha szopik, akkor az evés akkor van, amikor éhes. Ha nem éhes, akkor nem sír - remélem -, mert nincs miért. Tisztába van téve és ha tudod, hogy más munkád is van, akkor csináld, amikor a baba nyugiban van. Ne vállalj sokat, hiszen ő az első. Te biztosan sokkal többet akarsz,mint a baba mellett még 20 óra munkát. Ha nyugi van, főzd meg ami kell, sőt magadnak, párodnak előre 2-3 napra is főzhetsz. Gondolom nem kel minden nap takarítani, nem esz meg a kosz, szóval azzal is haggy magadnak több szabadidőt. menj ki a napra, menj a piacra, boltba. Mikor nekem dolgom volt otthon, főzés, ablakpucolás, feltettem egy hangulatos zenét és a gyerek akaratlanul is édesen hallgatta, majd elaludt. Utána rájöttem milyen zenét szeret, és ha más dolgom volt a zene ellazítja. Nálunk lassúbb olasz számokat szerette, de nagyon.
8. R_e_G (válaszként erre: 7. - Filcike)
szept. 13. 08:14

Ezzel nem értek egyet. Ha rendszeresen egy órát kell altatni a picit, hogy aludjon 20-40 percet, nem fogod felverni a porszívóval...

Nálunk a napi egy alvásra áttérés hozott megkönnyebbülést, lehetett tervezni, míg jókedvű volt haladtam a munkákkal, mikor meg már totyogott jött segíteni.

szept. 13. 08:04

Mikor alszik,olyankor kell csinálni amit szeretnél.

Később kevesebbet alszik,totyogni fog,ha most nem sikerül semmit csinálni,később még ennyit se fogsz tudni.

Napirendet próbáld kialakítani,tápos babánál egyszerübb mint iszsz-nél.

szept. 13. 07:57
Egyenlőre sehogy, szintèn 1,5 hónapossal, de mindenhol irjàk, mondjàk ilyenkor még természetes hogy nincs napirend. Lassan az is alakulni fog.
5. R_e_G (válaszként erre: 1. - Tbbze)
szept. 13. 07:41

Épp hogy túl vagy a gyerekágyon, pihenj a házimunka megvár!

Nekem is 2 emberes volt az első baba, ha letettem sírt, csak addig aludt míg mellette feküdtem. Úgyhogy vagy gyereksírásban takarítottam gyorsan, vagy miután apa hazaért. A pici könnyebb eset, mellette lehetne házimunkázni, de míg jó az idő inkább sétálunk nagyokat, délután meg már a naggyal is kell játszani, úgyhogy ami délelőtt 1-2 órába nem fér bele az kimarad, esetleg azután intézem hogy este elaludtak.

4. Elliana (válaszként erre: 3. - Elliana)
szept. 13. 06:48
2 emberes akart lenni
szept. 13. 06:48

A nagy lányom w emberes baba volt. Nála a "szigorú" napirend mentett meg mert az első 2 évben szinte egyedül voltam vele és egészségügyileg nagyon le voltam rúgva (apa külföldön majd itthon hetelt)

A másodiknál könnyebb volt bár nála is tartottam azt a napirendet. Most 4.5 és 1.5 évesek. A nagy ovis a kicsi még 2x alszik egy nap. Így akkor csinálom mikor alszik.

2 dolgot kell szemelőtt tartani.

Tudni kell a korlátaidat, pihenni a munka meg vár. Boldog kipihent anya= boldog baba. Nem kell mindig patika rendnek lenni..

szept. 13. 06:07

Minden baba más.


A fiam azert viszonylag sokat aludt, volt egy kis beosztas a fejemben, h egyik nap kitakaritottam a furdot, masik nap a konyhat, harmadik nap a nappalit, igy nem igazan volt kupi.


A kajat vagy rendeltem, vagy egyszerubb (sutobe be) kajakat foztem 2 napra.


Delutan aludtam vele.


Mire szeretned; h llegyen idod, amire nincs es miert nincs? Sokat sir?

szept. 12. 22:50
Nektek van időtök csinálni valamit kisbaba mellet? Ha igen hogy osztjátok be az időtöket, hogyan van energiátok bármire is? Nekem 1,5 hónapos a babám, de nem sok mindenre van időm.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook