Babatervezés 2016 év vége - 2017 (beszélgetés)
*ne
Bocsi. Telefonról vagyok.
Igen az esélytelenek nyugalmával :-)
Most beszéltünk a gyerekkori dokimmal,aki 22 évig kezelt, mai napig képben van rólam. Megnézi a leletemet és ajánl dokit, de ha nem sikerül megyek a Mensmentisbe.
Az én nőgyógyászom endokrinológus is, én első körben hozzá fordulnék, ha gond lenne. De akiről már olvastam pm-es fb csoportban, hogy nagyon jó, ő Tűű doktor a Mensmentisben. De inkább kérdezd meg IR-es csoportban, hogy kit ajánlanak.
De ha inkább gondolj arra, h minden jól fog menni és most hétvégén össze is hozzátok a bébit :-)
Sziasztok!
Nem nagyon voltam mostanában, elég sűrűre sikerültek a napok, de azért olvasgattalak benneteket.
Én most vagyok a 36.ciklusnapom, semmi jele, hogy meg akarna jönni, hétfőn vagy kedden teszteltem utoljára negatívat, teljesen elvette a kedvemet... Persze mindenki másnak sikerül teherbe esni, kezdek bedepizni.
Egy hónapja elkezdtem diétázni, kevesebbet eszem, hanyagolom a cukrot-lisztet, de már lement majdnem 4kiló rólam, amit egy kicsit túlzásnak tartok egy hónap alatt, máskor 2 hónap is kevés, hogy ennyit leadjak, nem tudom mitől lehet... Rá kellene szánnom magam, hogy elmenjek orvoshoz, de nagyon félek, hogy van valami bajom. Egyébként az IR-t hogyan vizsgálják? Kihez kellene mennem? Bocsi, de nagyon tájékozatlan vagyok ezen a téren. Pozitív teszteket kívánok Mindenkinek :)
Na, akkor hajrá :-)
Ne vegye el a kedved, ahogy írtad, hogy ez csak enyhe IR, bár én nem értek hozzá. Ha esetleg ez tényleg nehezíti a teherbeesést, akkor legalább megtaláltad az okot, diétázol egy kicsit, és minden oké lesz, jönni fog a baba. Én a helyedben biztos, h mennék endokrinológushoz, de mellette dietetikushoz is. Én őket ajánlom nagyon: [link] Megnézik a leleteidet, és megtalálják az eredmények között az összefüggéseket, amikre szerintem sok orvos nem képes...
Nekem 2,5 volt a TSH. Aztán szedtem szelént, most 1,57 lett. Akkor ez már jó a babához?
Csak ez az IR izé most teljesen kikészített. Tökre nem látom én ezt át. Meg honnan tudom hova érdemes menni?
Hát igen, sajnos én is nagyon sokat ott szoktam hagyni a bioboltban :-( De inkább erre költsünk, mint később gyógyszerekre.
A Szafis dolgok is nagyon drágák, de tényleg nagyon egyszerűek és finomak.
Nekem van növényi tejkészítő gépem, nagyon jó, én azzal szoktam kókuszreszelékből tejet csinálni. Ha éppen nem csináltam, akkor a Cocomas-t szoktam használni, nagyon olcsó és nagyon finom. Egy kis dobozt én 300 Ft-ért veszek, de vízzel felhígítom, így szerintem nagyon megéri. Persze a házi készítésű kókusztej sokkal egészségesebb.
Köszönöm,aranyos vagy nagyon. :)
Szerintem még várok 3 napot,ha nem jön meg,tesztelek. Akkor már remélem mutat valamit a teszt. :))
A Szafi termekekbol szoktam rendelni, nagyon egyszeruek a receptek, nagyon jok a mindenmentes edessegek es zsemlet is az o lisztjeibol sutok.
Kokuszreszelekbol csinaltam regen kokusztejet, erre kellene visszaszokni. Ma lattam a DMben h 599 az alpros "tejek" Hetvegere veszek egyet.... nem panaszkepp, de a bioboltban is otthagytam majdnem 10 000ret... es a femibiolnt nem is vettem meg 😐😐😐😐😐
Nekem is ilyen TSH értékem szokott lenni, de a referencia érték is számít, mert van olyan labor, ahol máshogy adják meg. Amikor elkezdtem ezt a táplálkozást, akkor sikerült levarázsolni 2,3-ra, de most hogy abbahagytam a fogamzásgátlót nem tudom, h mi lesz.
Kb. másfél hónap múlva akarok elmenni vérvételre.
Amúgy a nőgyógyász azt mondta, h a 2 feletti tsh értékkel csak akkor kell foglalkozni, ha sokáig nem jön a baba.
Szeretnem is h megjojjon 😁😁😁😁 a tesztet csak a baratcserje miatt vettem mert azt terhrsseg alatt nem ajanljak☺
Vettem ma cickafarkfu teat folsavar d vitamint es baratcserjet.
Nem kell elhagyni, de én elhagytam :-)
Nekem általában 2 felett szokott lenni a tsh értékem, amire az orvosok azt mondják, h teljesen jó. De állítólag 2 alatti érték a legjobb a teherbeeséshez, meg 2 felett már lehet pm alulműködés, de az orvosok szerint csak 4 feletti érték. Mivel elég régóta van egy problémám, ami akár a pm alulműködés egyik tünete is lehet, ezt próbálom étkezéssel helyrehozni, voltam többször dietetikusnál, és ő javasolta, h hagyjam el a kávét. De nyilván több millió nő teherbeesik kávé mellett is.
Amúgy egyáltalán nem volt nehéz elhagyni, az első két napban fájt a fejem, kb. ennyi negatívum volt. De azóta határozottan jobban alszom.
Szia,
Ez még holnap akár pozitív is lehet. Szurkolok.:-)
Sziasztok! :)
Teszteltem reggel(igaz,olcsó teszttel),negatív lett :/
De még mindig nem jött meg,nem is barnázok,a derekam fáj,a mellem nem fáj és hányingerem van.
Egyszóval marad a várakozás :/ De nagyon reménykedem még mindig. :)
Mindenképp menj el dokihoz, de azzal ártani nem fogsz, ha elhagyod a lisztet és a cukrot.
Vannak nagyon jó receptes blogok a neten, például nem tudom, h ismered-e Szafi oldalát, ha nem akkor majd belinkelem.