Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)
Én nem ajánlom ezek keresését ilyen oldalakon. Borzasztoan rémisztőek. Már csak egy szimpla “mitől fájhat a fejem” kérdést ír be az ember a keresőbe, már ott van a biztos agyrák 🥲
Orvosok által hivatalosabb oldalakat nézegess. Vagy orvosoddal konzultálj.
Ne rémisztgesd magad ! 💖
“ Semmit nem látott. Volt is nagy ijedtség. Majd 2 héttel később màr ott volt és dobogott a szíve is.”
Valaki meg ezt írta. Próbálok bízni. Bocsánat, hogy ezzel terhellek benneteket.
Mintha a nyák lenne elszíneződve?
Nekem olyan, mintha barná-narancssárgás túróval lenne bekenve a tisztaságim, de szinte folyton van egy pici. :(
Pihenj sokat Pizsike!❤️
Az tényleg jó, hogy nem folytonos a barnázás.
Egyenlőre a szokásos fele jo fele rossz hír.
A jó hír, tök normális a kis barnázás. Akkor lenne “gáz” helyzet ha ez reggel delben este lenne, és vér is társul hozzá. Még nagyon korai bármi azt mondják. Ha hétfő-keddig is van avagy van változás, azonnal hivni őket. De mivel csak “könnyed” en van barnás-rózsaszínes nyomhagyás, addig ne aggódjak nagyon.
Kicsit a szokásos helyzet, amíg nem esik le valakinek a második feje, addig nem számít úgy. Megértem ezt! De nehéz kicsit ezzel ilyenkor mit kezdeni.
Szoritok én is neked! 🍀🧚🏻
Egyenlőre olyan kicsit zselés halvány. Legalábbis most másodikra. Nem tudom sajnos leirni ugye normálisan. Fotót nem küldenek szívesen 😅
De elég halvány most. Kicsit olyan mintha szivárogna?! Pontosan nem tudom. Maga a nyákkal jön.
Attól tartok, hogy nem is a progi a ludas. :(😔
Szedem mindképp. Valamint holnap veszek egy digi tesztet, olyat, amilyet ma Pizsi csinált, hogy kimutatja a terhességi hetek számát.
Sajnálom!:( Mindenképp ügyeskedjetek elérni az orvost! A barnázás még önmagában “nem baj”, amennyiben kezelve van.
Szorítok, hogy megoldjátok!🍀❣️
A barnázás nálad mit takart? Pár csepp, vagy esetleg nagyobb csík/folt a bugyin? Ne haragudj, nem akarok gusztustalan lenni, de velem is épp ez történik.
Igen, én is frászt kaptam, amikor megláttam a papíron, hogy fenyegető vetélés. 😓
Ha biztos az ovud ideje, akkor tényleg illene már nagyobbnak lennie, de vannak kivételek amikor lassan indul de mégis rendben lesz, bízzunk benne hogy nálad is ez a helyzet!🤞🤞🤞
Ha amúgy szép magas volt a progeszteronod, akkor nem tudom hogy lecsökkenhet-e, de el tudom képzelni. De ha most szeded legalább addig amíg újra megnéz az orvos jövő héten, azzal szerintem nem lehet ártani.
Sajnálom hogy ez történik lányok, főleg így húsvét előtt. 🥺 Tartsatok ki. ❤️❤️❤️
Jahjjjj! 😔
Nagyon szorítok értetek! 🙏❤
Probáljuk 9kor elérni. Egyenlőre az első ránézéskor, volt egy nagyon mikro kis vérrög meg erősebb színű barnázás.
Semmi extrát még nem érzek. Csak nagy az ijedtség. Fekszem most így viszonylag most nem tudom mennyire erős.
Sajnos én is barnázok. Nem akarlak ijesztegetni, ne haragudj.
Esetleg nem tudnál beszélni egy orvossal, vagy a napokban megmlátogatni egyet, aki vélhetően adna progipótlást?
A vérrög mekkora nálad? És mennyit barnázol?
Én is sejtem, hogy ez lehet annak az oka, hogy ráírjak, még téged is ezzel nyugtattunk, de mindeközben azért rossz látni. Nem erre számítottam.
Sajnos szinte biztos az ovum ideje, utána már nem is voltunk együtt. Próbálok bízni, de nagyon szar éjszakám volt, alig aludtam. Mások is ezt írták itt, hogy a lemaradásnak nem lett jó vége.
A magnéziumot szedem már egy ideje, mert szinte az elmaradt menstruációm napjától fogva görcsölgetek. Néhol segít, néhol nem. Most nyomatom mellé a progit.
Az is érdekes, hogy már a 21. napi vérvételen magas volt a progeszteronom, az visszazuhant volna?
Drága vagy, köszönöm, fogok írni. ❤️
Most teszteltem dikitisat. Azzal pont ki is irta egy két hete fogant!
De pont láttam pont barnázást és egy pici vérrögszerüt. 😞 most nem tudom hogy érezzem magam 😞
Ó te drága, pontosan tudom min mész keresztül 🥺❤️. Nekem is fenyegető vetélés volt anno a leletemen, de elvileg azt azért írják rá, mert egyrészt valamilyen BNO-t ki kell jelölni, másrészt ha bármi baj van, ezzel az orvos kb védi magát (hogy ne lehessen utólag hibáztatni hogy azt mondta minden rendben aztán kiderül hogy mégsem). Ennek ne tulajdoníts nagy szerepet szerintem!
Az ovud ideje biztos? Ez már fontosabb kérdés, mert ha igen, akkor az én eddigi tapasztalataim alapján nem túl biztató ez a méret, de 2mm-es petezsákban tudtommal még semmiképpen se lehetne látni semmit, tehát az hogy üres az ekkora mérethez szerintem normális.
A könyökömön jön ki nekem is, de sajnos igaz, hogy "próbálj meg megnyugodni" (mindenkitől ezt hallgattam én is és azóta is sokszor, már ha elkezdi valaki ezt a mondatot attól felmegy a pulzusom). Ha progeszteron hiány a baj, azon a tabletta segíteni fog! (Bár azt is olvastam, hogy volt akinek több nap után múlt csak el a barnázás így is.) Ha meg nem az a baj, akkor az orvos úgysem tehet többet, innentől tényleg csak te tudsz még azzal segíteni, ha minél nyugodtabb maradsz. Ha szeretnél beszélgetni, írj rám nyugodtan privátban, nekem még friss a hasonló élményem, tudom mit érzel. 🥺 De ezzel nem azt akarom sugallni, hogy rossz vége lesz, ne értsd félre, még tényleg bármi lehet, ezért is kell bizakodni! ❤️
Nekem még az orvosom magnézium szedését javasolta, és minél több pihenést. Ez most egy nagyon hosszú hét lesz, de jövő héten okosabbak lesztek, bízzunk benne hogy növekszik benned a pici! 🙏❤️
Kitartást ❤️❤️❤️
Én sajnos ma az ügyeleten kötöttem ki. A munkahelyen elkezdtem barnázni, majd délután már rendes, vastag csíkot hagyott a bugyimon. Megnéztek a kórházban, 25mm nyálkahártyát és üres, 2mm-es, petezsáknak tűnő felritkulást látott az orvos, amit alig talált meg.
Kaptam progeszteron kúpot és hozzátette, hogy ezen kívül nem tud mit csinálni velem. 😔😔 Azt mondta, hogy 4-5 hetes terhesnek felelek meg, közben meg 5+2 vagyok!
A leletemen fenyegető vetélés szerepel?!?! A kicsi, üres petezsák mindenképpen rossz jel? Illetve 5+2 napon nagyon le vagyok maradva? Mindenfélét olvasok a neten, ennek gyakorlatilag még bármilyen kimenetele lehet azok alapján, mert sokaknál ilyen paraméterek mellett mégis megjelent az embrió és a szívhang. Egy hét múlva kell mennem. Most is görcsölgetek, nagyon félek.
Bocsánat ha valakit megijesztettem!😔
Megértelek, bár én személy szerint nem éreztem ezeket a hozzászólásokat annyira durvának, bár lehet csak azért, mert már megéltem pár szörnyű dolgot a témában. 🥺 Ági szerintem csak próbálta éreztetni, hogy bizony tisztában kell lenni vele hogy sokféleképpen alakulhat a dolog, és emiatt jobb óvatosnak lenni.
Pihenj sokat húsvétkor! ☺️
Ne haragudj Ági, de muszáj megjegyeznem, hogy rettentően ráhozod a frászt az emberre ezekkel a magzatelhalásos fél mondatokkal. Én is tudom, hogy sok esetben alakul rosszul a dolog és jobb mindennek utánanézni de egy friss kismamának szörnyű ezeket olvasni. Nem kell hamis reményt kelteni, de biztosan meg lehet ezt fogalmazni úgyis hogy az embernek ne ugorjon egyből a torkába a szíve.
Nézzétek el nekem, tudom, hogy új vagyok erre és lehet túlérzékeny is, de ezt le kellett most írnom.. én picit inkább fel is hagyok a fórum nézegetéssel most.
Kellemes ünnepeket mindenkinek és sok locsolót!
Ohhh, lehet hogy PCO...? nem, még soha nem mondta senki sem illetve a tüneteim sem produkálom
Illetve akkor a doki most miért mondta hogy ez jó érték?
És még csodálkoznak úgy általában az emberek ha azt mondom hogy nem hiszek az orvosoknak/ban :D :/
Utánajárok, köszi a tippet.
És nem, UH-val nem volt követve de mivel gyönyörűen erősödik majd halványodik az ovu teszt, ezért nem is firtattam eddig.
Huuu, mennyi minden van ami probléma lehet... más meg alkoholistaként teherbe esik, pffffff :/
Sajnos nem. Kérdeztük, mert én nagyon szerettem volna. Mondták annak lenne valami nyoma, erős görcs, vérzés… bármi. De ha nem indokolja semmi akkor nem néznek semmit az első időpontig.
Van egy elérhetőség persze ami bármikor hívható és belehet menni ha gondot érez az ember. De már azon agyaltam, hogy esetleg ott mondani erősebb görcsök vannak. Csak kamuzni ebben nehezen tudok, mert nem voltam ugye sose ilyen helyzetben.
Ilyenkor mit érdemes túlozni?
Kicsit itt úgy vannak vele, hogy a “természetre bízzák” főleg az első trimeszteri részt. Viszont ez után már nagyon gondosak. Itt Skóciában nem egy nőtől hallottam, hogy a kórházi ellátás is iszonyat jó! Mindenki igyekszik odafigyelni. Ebben elvileg itt jók. Sőt!
De majd kiderül. 🙆🏼♀️
Addig igyekszem vigyázzni magamra. Bár az imént majdnem elestem a saját lábamban 🥲😅