Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)
Igen ez nálam is ingadozó, a ciklus végén vagyok mindig a legfeszültebb én is. De ahogy írod is, ezt nem lehet erőltetni, hogy "nyugodj meg". 😔
Biztosan sikerülni fog, itt ebben a csapatban mindenkinek! ❤️
Nálunk is ez a helyzet, plusz a kor és a próbálkozás ideje, első baba is stimmel. Én cickafark és palástfű teával próbálkozom, szedek folsavat és terhes vitamint is próbáltam már, lehet megnézem én is ezt a barátcserjét.
Én egyébként 23-án megyek dokihoz, és a párom is hajlandó vizsgálatokra menni, úgyhogy remélem előbb utóbb megoldódik.
A 20 körüli progi az rossz? Nálam a 25-re azt mondta az orvos, hogy szépen mutatja a peteérést (én is használtam progeszteron krémet akkoriban már régóta). Vagy itt most az a baj, hogy krém nélkül is ilyesmi volt?
Szerintem ennek azonnal hatnia kéne, mármint ha adott ciklusban kened akkor abban a ciklusban kéne hogy segítsen is. De ezt csak én gondolom, nem vagyok benne biztos.
A T4 nem tudom, hogy mennyire van hatással a progeszteronra, de nekem hasonló értékem volt amikor legutóbb elindult a terhesség, habár mintha nálam nem ugyanez lett volna a referencia tartomány. 🤔
Nehezen, vagy sokszor SEHOGY. Ez a "ne görcsölj rá" szöveg hiába igaz, nem segít, sőt nálam csak olaj a tűzre. A legtöbb amit tehetünk szerintem az, hogy próbálunk minél több olyan dolgot csinálni ami valamennyire el tudja terelni a gondolatainkat a babatémáról. Sport, olvasás, bármi hobbi, korábban valamelyik hozzászólásban írtam egy hosszú listát, hogy nálam mik vannak, amikkel próbálkozom, nem tudom azt olvashattad-e már, sajnos nem emlékszem pontosan mikor írtam.
És amúgy Áginak igaza van, Teljesen normális hogy egy idő után ha nem sikerült, akkor aggódunk.
Igen a pm hatással lehet rá. Meg csomó más dolog is. Ovu tuti volt? Ovu után amúgy rögtön kezd kenni. Na meg úgy tudom a krém nem maga progi hanem azzá alakul.
Lehet ez sem mindenkinél megy végbe sikeresen. Na meg 4 nap használat nem is sok. Rendes progeszteron készítményt használtàl már? Ezt orvos ajánlotta. Esetleg kérdezz meg nőgyógyászt mit ajánl ilyen estben. AMH szintet nézettél már? Inzulin, cukor terhelésed volt?
Lenne 1-2 dilemmám, mert ma megint jártam ouv+7.napi vérvételen. Hátha tud valaki valami okosat mondani.
A progeszteron krém használatának mikor lesz (kellene hogy legyen) látszata? A mai progi szint már megint 20 körüli :(((( ovu + 3. naptól kentem, és azt hittem ez rögtön javítani fog a helyzeten. Lehet csak túl naív voltam :/
Ez alkalommal nézettem pajzsmirigyet is, a T4 : 14,10 pmol/L . A referencia kb. 12-22, és ha jól olvastam akkor inkább a felső határhoz kellene közel lennie, tehát ami nekem van az gyatra. Ez is hatással lehet a gyengus progeszteronomra? Amúgy a TSH-m 1,650 mIU/L.
Ja értem. Bizony akkor lehet a peteérés miatt volt a pici vér. Viszont ha peteérésed most volt pár napja, akkor később fog még megjönni. 14 nap ugye onnantól elvileg.
A hasfájás lehet mástól is.
De remélem nem lesznek erős görcseid a mensi alatt.
Remélem jól alakulnak a dolgok! 🧚🏻🤞🏻🤞🏻
Azért legalább “jobb” ha természetes módon ment a nagyobbik része.
Nem barnázom (még) csak erősen szokott fájni a hasam lent. Nálam előfordult a nem várt elött 4-5 nappal is.
Mondták erősebb lehet a mostani majd. De ha már most vannak napok amikor görcsölgetek, akkor nem merem elképzelni milyen lesz a mostani 😐😖
Egyetlen egyszer volt most pár nappal ezelött egy icipici vér a nyákban. Szerintem peteérés lehetett kb egy nap volt és csak egyszer.
Ancsa, néztem a görbét. Nem vagyok szakértő, csak annyi, sokat nézegettem már másokét, meg persze a magamét is, ez csak egy "tapasztalati vélemény", szerintem ez most eléggé cikk-cakk, lehet kifogtál egy ovuláció nélküli ciklust. (De nem biztos, hogy igazam van.)
Obietero, gondolatban veled vagyunk! Remélem, mégsem kell a műtét, de ha mégis, nem szabad kétségbe esni. Tudom milyen sajnos, fizikailag annyira nem is vészes, lelkileg nehéz... Mély levegő, túl leszel rajta és utána napról napra könnyebb lesz. (Szerdán múlt kettő hete, hogy velem is ez történt.)
Kérdeztem én is, most is, de múlt évben is (sajnos akkor is volt benne részem), mennyire veszélyes, mert para vagyok minden beavatkozástól, de mindig az volt a válasz, "ne aggódjak, túl szokták élni". A fizikai része tényleg nem nagy dolog, altatnak arra a 10-15 percre, semmit sem fogsz érezni. Lelki oldala sokkal keményebb. Általában vannak a kórházban sorstársak, nekem segített sokat, hogy meghallgattuk, bátorítottuk egymást.
Szorítok!
És kívánom, hogy soha többé ne kelljen ilyesmit átélned!
Sziasztok!
Babcsira, nagyon örülök, hogy ilyen jó híreket hoztál! Jól elbújt a múltkor... Kíváncsi vagyok, majd amikor azt néznék, hogy kisfiú vagy kislány, akkor is bújócskásat fog játszani? ;)
Obietero, gondolok rád holnap és küldök pozitív energiát!
Ha kikaparják a méhet, állítólag picit nagyobb az esély a következő hónapokban, mert így az alsó szövetek is megújulnak teljesen.
Pizsi, szerintem is a vérzés napjától indul újra a ciklus, hiszen akkor esik le a progeszteron. Tehát a 21.napon jársz ma. Mondjuk akkor meg az nem olyan pozitív, hogy barna jött már. De hamarosan kiderül...
Amúgy én huszonéves koromban tavasszal tudtam produkálni 15 napos ciklusokat is. Évente egyszer előfordult, a tavaszi zsongásra fogtam. :)
Sziasztok! Ha bárkinek van felesleges energiája, légyszi küldjetek holnap, mert reggel fekszem be a műtétre, hogy minden maradványát eltávolítsák az elhalt terhességnek. (Elég sokminden távozott belőlem ezen a héten, ezért nem tudok nem reménykedni abban, hátha műtét nélkül elengednek. 🤞)
De félek, hogy mégsem lesz szerencsém... Nagyon rettegek a beavatkozástól, tudom, hogy többen túléltétek, a szememben hősök vagytok. ♥️
És annyira örülök, hogy Babcsira végre megtörte az áprilisi átkot ezzel a pozitív hírrel. Ez is erőt ad, hogy nem minden sz.r.