Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babát tervezünk (2022) fórum

Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)

3082. 437ba44269 (válaszként erre: 3079. - Ashley94)
2022. máj. 7. 09:35
Tavaly volt 5 hónap, meg most április óta. Úgyhogy nem teljesen reménytelen még, de azért lett volna alkalom már a sikerre bőven, ha minden klappolna. Vagy nem tudom.
3081. 437ba44269 (válaszként erre: 3076. - Cinccino)
2022. máj. 7. 09:34
Kételkedve kezdtem neki, mert olvastam azt is, hogy bekavar a ciklusba, de remélem nem lesz ilyen baj. Először egyszerre csak egyet merek 😁
3080. Ashley94 (válaszként erre: 3076. - Cinccino)
2022. máj. 7. 09:30
Én is 23-án megyek majd dokihoz😁, életemben először állami nőgyógyászatra, mert nem bírom tovább csinálni a magán vonalat. Remélem kedves orvost fogok ki, próbáltam utána járni és úgy választottam, sokan ajánlották de azért kicsit félek.
3079. Ashley94 (válaszként erre: 3073. - 437ba44269)
2022. máj. 7. 09:27
Mióta is próbálkoztok pontosan? Szerintem nyugodtan be lehet mondani, hogy már több mint egy éve, nem fogják leellenőrizni... Persze az orvosokat is megértem, hogy le van terhelve az egészségügy és tényleg 1 éven belül még teljesen normális, ha nem jött össze, de a másik oldalról a saját tapasztalatom alapján azt tudom mondani hogy azért a legalapvetőbb vizsgálatokat (ami csak egy vérvétel) igazán meg lehetne csinálni már hamarabb is, aztán ha első körben minden rendben akkor a komolyabbakat meg tényleg majd ha már letelt az egy év. De ha rögtön az elején kiderül valami "apróság" (cukor, pajzsmirigy probléma) azt tök könnyű orvosolni is, hát ne ezen múljon.
3078. cinccino (válaszként erre: 3074. - Ashley94)
2022. máj. 7. 09:24
Próbálom én is elterelni a gondolataimat, újra elkezdtem sportolni és többet is olvasok. De van amikor nem segít semmi, főleg amikor nem várt előtt vagyok és tudom, hogy ebben a hónapban sem sikerült.
3077. Ashley94 (válaszként erre: 3071. - 437ba44269)
2022. máj. 7. 09:23

Igen ez nálam is ingadozó, a ciklus végén vagyok mindig a legfeszültebb én is. De ahogy írod is, ezt nem lehet erőltetni, hogy "nyugodj meg". 😔

Biztosan sikerülni fog, itt ebben a csapatban mindenkinek! ❤️

3076. cinccino (válaszként erre: 3071. - 437ba44269)
2022. máj. 7. 09:21

Nálunk is ez a helyzet, plusz a kor és a próbálkozás ideje, első baba is stimmel. Én cickafark és palástfű teával próbálkozom, szedek folsavat és terhes vitamint is próbáltam már, lehet megnézem én is ezt a barátcserjét.

Én egyébként 23-án megyek dokihoz, és a párom is hajlandó vizsgálatokra menni, úgyhogy remélem előbb utóbb megoldódik.

3075. Ashley94 (válaszként erre: 3067. - Szantina)
2022. máj. 7. 09:19

A 20 körüli progi az rossz? Nálam a 25-re azt mondta az orvos, hogy szépen mutatja a peteérést (én is használtam progeszteron krémet akkoriban már régóta). Vagy itt most az a baj, hogy krém nélkül is ilyesmi volt?

Szerintem ennek azonnal hatnia kéne, mármint ha adott ciklusban kened akkor abban a ciklusban kéne hogy segítsen is. De ezt csak én gondolom, nem vagyok benne biztos.

A T4 nem tudom, hogy mennyire van hatással a progeszteronra, de nekem hasonló értékem volt amikor legutóbb elindult a terhesség, habár mintha nálam nem ugyanez lett volna a referencia tartomány. 🤔

3074. Ashley94 (válaszként erre: 3068. - Cinccino)
2022. máj. 7. 09:16

Nehezen, vagy sokszor SEHOGY. Ez a "ne görcsölj rá" szöveg hiába igaz, nem segít, sőt nálam csak olaj a tűzre. A legtöbb amit tehetünk szerintem az, hogy próbálunk minél több olyan dolgot csinálni ami valamennyire el tudja terelni a gondolatainkat a babatémáról. Sport, olvasás, bármi hobbi, korábban valamelyik hozzászólásban írtam egy hosszú listát, hogy nálam mik vannak, amikkel próbálkozom, nem tudom azt olvashattad-e már, sajnos nem emlékszem pontosan mikor írtam.

És amúgy Áginak igaza van, Teljesen normális hogy egy idő után ha nem sikerült, akkor aggódunk.

3073. 437ba44269 (válaszként erre: 3072. - Ágio8405)
2022. máj. 7. 08:43
De a kivizsgálásokról nem fognak elhajtani, hogy nem is próbálkozunk még egy éve sem? (Egybefüggően) 29 vagyok, szerintem körberöhögnek, hogy próbálkozzunk még egy kicsit. Mondjuk ha normálisak akkor biztos nem. Csak amúgy ezektől a vizsgálatoktól nagyon félek, amiket olvastam, hogy mennyi minden van, amin végig kell menni, ez is mind idő, stb. Teljesen paradox módon pont az időt húzom ezekkel, hogy ne kerüljön oda a sor, de pont el kéne kezdeni minél hamarabb, tudom 🥺
3072. Ágio8405 (válaszként erre: 3071. - 437ba44269)
2022. máj. 7. 07:58
Ha pontos a ciklusod és regebben már ovu teszteltél szerintem felesleges újra kezdeni. Főleg hogy lelkileg sem tett jót. Ha nem sikerül ezalatt sem, inkább a kivizsgàlàsokat lenne érdemes elkezdeni szerintem. Kivánom, hogy ne legyen màr rá szükség. Az meg hogy sosem lesz kicsi rá az esély. Mai kezelések mellett ritka akinek nem sikerül. Főleg ha időben kezdik és nem 40 körül.
3071. 437ba44269 (válaszként erre: 3068. - Cinccino)
2022. máj. 7. 07:44
Az egyedüli motivált időszakom az a menszesz utáni időszak. Miután kibőgöm magam, hogy megjött már megint, utána végre elmúlik és kezdhetünk neki újra nagy reményekkel. Aztán eltelik a 2 hét várakozásokkal telien, majd menszesz előtt csinálom a teszteket tök feleslegesen, mert csak magamat idegesítem, és mivel természetesen nálam se híre se hamva a 8 dpo halvány vonalnak, a mensiig elkönyvelem sikertelennek, ami persze az is. Igazából örülhetnék annak is, hogy minden hónapban rendszeresen megjön, mert sokan még ezzel is küzdenek az összevissza ciklusaikkal, és igyekszem a jót meglátni. Csak akkor ha minden klappol, mégsem tudom hova tenni ezeket a "csaptunk egy görbe estét és ez lett belőle", meg az "első próbálkozásra összejött" meg "mensi alatt estem teherbe, azt hittem nem lehet" szitukat. Úgyhogy lényegében minden hónapban van 2-3 hét motivált időszakom. Most barátcserjével támogatom ezt a motiváltságot 😅 4 hónapig kipróbálom, és ha nem lesz tőle semmi se másabb, akkor én is elkezdek ovutesztelni újra, csak én erre rámentem teljesen az előző próbálkozásokkor, eléggé menetrendszerűek lettek az együttléteink, eluralkodott rajtam ez a szószerint "csináljunk gyereket" habitus. És nekem ez nagyon romantika gyilkos. De aki már nagyon akar gyereket, szerintem minden mindegy, de azért egy friss kapcsolatban nem ennek kellene dominálnia. Valami biztos van abban, hogy el kell lazulni, nem egy történet van, hogy mihelyst örökbefogadtak sok év után, már terhes is maradt rá nemsokára. Csak szerintem azt nem lehet kiprovokálni, hanem ahhoz sajnos ezeken át kell menni, hogy tényleg át tudja magát adni az ember ennek a "valahogy úgyis lesz" érzésnek :/ igyekszem mantrázni magamban azt, hogy a párok 80%ának sikerül csak 6-12 hónapon belül. A maradék 20% a kivételes az 1-3. Hónapjukkal. Persze akinek probléma van, meg kivizsgálások stb, azok eleve nehezített pályán mozognak, de alapvetően én még mindig bizakodom, hogy annyira sok nehéz helyzetű nőnek lett gyermeke és olyan sok megoldás létezik ma már, hogy nem maradunk magunkra, megkapjuk a segítséget és itt mindenki Anyuci lesz 🥰 nekem első gyerkőc lenne és kétségbeejtő arra gondolni, hogy mi van ha egy se lesz, sose 🥺
3070. Ágio8405 (válaszként erre: 3067. - Szantina)
2022. máj. 7. 06:13

Igen a pm hatással lehet rá. Meg csomó más dolog is. Ovu tuti volt? Ovu után amúgy rögtön kezd kenni. Na meg úgy tudom a krém nem maga progi hanem azzá alakul.

Lehet ez sem mindenkinél megy végbe sikeresen. Na meg 4 nap használat nem is sok. Rendes progeszteron készítményt használtàl már? Ezt orvos ajánlotta. Esetleg kérdezz meg nőgyógyászt mit ajánl ilyen estben. AMH szintet nézettél már? Inzulin, cukor terhelésed volt?

3069. Ágio8405 (válaszként erre: 3068. - Cinccino)
2022. máj. 7. 06:09
Nehéz dolog ez, szerintem nem is kell mindig motivàltnak, pozitívnak lenni. Szerencsére a siker nem ezen múlik.
3068. cinccino
2022. máj. 6. 21:41
Ti hogy maradtok motiváltak és pozitívak a babatervezés alatt? Olyan sok helyről hallottam hogy "amint nem görcsölt rá összejött" de nem tudok nem görcsölni rajta. Ismerősi körben úgy esnek teherbe a lányok mintha csak ránézni elég lenne hozzá, nálunk meg semmi. 😞
3067. Szantina
2022. máj. 6. 21:21

Lenne 1-2 dilemmám, mert ma megint jártam ouv+7.napi vérvételen. Hátha tud valaki valami okosat mondani.

A progeszteron krém használatának mikor lesz (kellene hogy legyen) látszata? A mai progi szint már megint 20 körüli :(((( ovu + 3. naptól kentem, és azt hittem ez rögtön javítani fog a helyzeten. Lehet csak túl naív voltam :/

Ez alkalommal nézettem pajzsmirigyet is, a T4 : 14,10 pmol/L . A referencia kb. 12-22, és ha jól olvastam akkor inkább a felső határhoz kellene közel lennie, tehát ami nekem van az gyatra. Ez is hatással lehet a gyengus progeszteronomra? Amúgy a TSH-m 1,650 mIU/L.

3066. cuci06 (válaszként erre: 3064. - Pizsi2)
2022. máj. 6. 20:02

Ja értem. Bizony akkor lehet a peteérés miatt volt a pici vér. Viszont ha peteérésed most volt pár napja, akkor később fog még megjönni. 14 nap ugye onnantól elvileg.

A hasfájás lehet mástól is.

De remélem nem lesznek erős görcseid a mensi alatt.

3065. Pizsi2 (válaszként erre: 3061. - Obietero)
2022. máj. 6. 18:24

Remélem jól alakulnak a dolgok! 🧚🏻🤞🏻🤞🏻

Azért legalább “jobb” ha természetes módon ment a nagyobbik része.

3064. Pizsi2 (válaszként erre: 3055. - Cuci06)
2022. máj. 6. 18:22

Nem barnázom (még) csak erősen szokott fájni a hasam lent. Nálam előfordult a nem várt elött 4-5 nappal is.

Mondták erősebb lehet a mostani majd. De ha már most vannak napok amikor görcsölgetek, akkor nem merem elképzelni milyen lesz a mostani 😐😖

Egyetlen egyszer volt most pár nappal ezelött egy icipici vér a nyákban. Szerintem peteérés lehetett kb egy nap volt és csak egyszer.

3063. obietero (válaszként erre: 3062. - Ashley94)
2022. máj. 6. 11:00
Igen, két hét múlva kell mennem.
3062. Ashley94 (válaszként erre: 3061. - Obietero)
2022. máj. 6. 10:31
Szuper! Lesz így akkor még valami kontroll, hogy megnézzék hogy teljesen kiürült -e?
3061. obietero
2022. máj. 6. 10:14
Köszönöm mindenkinek a rengeteg drukkolást. A nagyja kiürült, így választhattam azt, hogy nem műtenek. Nem tudom, hogy jó döntés volt-e, de így döntöttem. Aztán remélem, nem kötök ki mégis ugyanitt, csak később 😅🤞
3060. dorisz92 (válaszként erre: 3053. - Obietero)
2022. máj. 6. 08:03
Gondolog rád! Tudom mit érzel, de hamar túl leszel rajta! Kívánom, hogy hamar felépülj.
3059. pillangó28 (válaszként erre: 3053. - Obietero)
2022. máj. 6. 07:21
Gondolok rád! ❤
3058. Ashley94 (válaszként erre: 3053. - Obietero)
2022. máj. 5. 23:10
Kitartást! ❤️ Ha lesz erőd utána, írj majd, hogy mi volt. ❤️
2022. máj. 5. 22:07

Ancsa, néztem a görbét. Nem vagyok szakértő, csak annyi, sokat nézegettem már másokét, meg persze a magamét is, ez csak egy "tapasztalati vélemény", szerintem ez most eléggé cikk-cakk, lehet kifogtál egy ovuláció nélküli ciklust. (De nem biztos, hogy igazam van.)

Obietero, gondolatban veled vagyunk! Remélem, mégsem kell a műtét, de ha mégis, nem szabad kétségbe esni. Tudom milyen sajnos, fizikailag annyira nem is vészes, lelkileg nehéz... Mély levegő, túl leszel rajta és utána napról napra könnyebb lesz. (Szerdán múlt kettő hete, hogy velem is ez történt.)

Kérdeztem én is, most is, de múlt évben is (sajnos akkor is volt benne részem), mennyire veszélyes, mert para vagyok minden beavatkozástól, de mindig az volt a válasz, "ne aggódjak, túl szokták élni". A fizikai része tényleg nem nagy dolog, altatnak arra a 10-15 percre, semmit sem fogsz érezni. Lelki oldala sokkal keményebb. Általában vannak a kórházban sorstársak, nekem segített sokat, hogy meghallgattuk, bátorítottuk egymást.

Szorítok!

És kívánom, hogy soha többé ne kelljen ilyesmit átélned!

3056. treildi (válaszként erre: 3053. - Obietero)
2022. máj. 5. 20:41
Szia gondolok rád !❤
3055. cuci06
2022. máj. 5. 20:20

Sziasztok!

Babcsira, nagyon örülök, hogy ilyen jó híreket hoztál! Jól elbújt a múltkor... Kíváncsi vagyok, majd amikor azt néznék, hogy kisfiú vagy kislány, akkor is bújócskásat fog játszani? ;)

Obietero, gondolok rád holnap és küldök pozitív energiát!

Ha kikaparják a méhet, állítólag picit nagyobb az esély a következő hónapokban, mert így az alsó szövetek is megújulnak teljesen.

Pizsi, szerintem is a vérzés napjától indul újra a ciklus, hiszen akkor esik le a progeszteron. Tehát a 21.napon jársz ma. Mondjuk akkor meg az nem olyan pozitív, hogy barna jött már. De hamarosan kiderül...

Amúgy én huszonéves koromban tavasszal tudtam produkálni 15 napos ciklusokat is. Évente egyszer előfordult, a tavaszi zsongásra fogtam. :)

3054. 437ba44269 (válaszként erre: 3053. - Obietero)
2022. máj. 5. 18:04
Veled vagyunk mind Obietero ❤️ írjál ha túl vagy rajta, és lesz energiád rá, gondolunk rád 🤞
3053. obietero
2022. máj. 5. 17:50

Sziasztok! Ha bárkinek van felesleges energiája, légyszi küldjetek holnap, mert reggel fekszem be a műtétre, hogy minden maradványát eltávolítsák az elhalt terhességnek. (Elég sokminden távozott belőlem ezen a héten, ezért nem tudok nem reménykedni abban, hátha műtét nélkül elengednek. 🤞)

De félek, hogy mégsem lesz szerencsém... Nagyon rettegek a beavatkozástól, tudom, hogy többen túléltétek, a szememben hősök vagytok. ♥️

És annyira örülök, hogy Babcsira végre megtörte az áprilisi átkot ezzel a pozitív hírrel. Ez is erőt ad, hogy nem minden sz.r.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook