Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babát tervezünk (2022) fórum

Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)

4762. MissKam (válaszként erre: 4761. - BabyBaby2)
2022. aug. 5. 16:43
Szerintem ez nagyon jó megoldás, hogy kitűzöl egy határidőt. Nagyon szurkolok, hogy így vagy úgy, de a kezetekben tarthassátok a kisbabátokat! 🥰 Amúgy az örökbefogadás egy több éves procedúra, nem? Engem az tartana vissza. 😏 Szörnyű amúgy, hogy vannak ilyen véglények, akik ilyeneket művelnek... 😢
4761. BabyBaby2 (válaszként erre: 4760. - MissKam)
2022. aug. 5. 16:35

Teljesen jól írtad. Még azért próbálkozom, egy vetélés nem vetélés, de nem sokat teketóriázom, ha úgy döntünk. Mondjuk jövő év elejéig várok. Az még 4-5 lehetőség.

Tudod ez a hír, a szülőkkel, akik halálra gyötörték a kisbabájukat ébresztet rá, hogy én felneveltem volna, csak életben maradhasson. Aztán jött a gondolat, fogadjunk örökbe, és utána a köztes megoldás, páromnak még lehet gyereke, és akkor lehet még a fiamnak féltestvére.

4760. MissKam (válaszként erre: 4758. - BabyBaby2)
2022. aug. 5. 16:21
Szerintem szuper dolog! Akiknek kimerült a petefészkük, az egyetlen esélyük, hogy babát várhassanak. Nagyon megdöbbentett, hogy Magyarországon megszüntették a lehetőséget... Emlékszem, te írtad, hogy 43 éves vagy és a vetélésed kromoszómahiba miatt lehetett? Teljesen megértem, hogy elgondolkodtál ezen, mert végül is ketyeg az óra. Próbálkozhattok még spontán, de ki tudja, hogy már összejön-e? Sajnos nincs garancia rá. 😔Bocsi, ez olyan negatívan hangzott, és simán összejöhet még spontán, szóval csak azért írom, mert megértem, miért gondolkodsz ezen.
4759. BabyBaby2 (válaszként erre: 4758. - BabyBaby2)
2022. aug. 5. 16:10
Elírtam, donáció..
4758. BabyBaby2
2022. aug. 5. 16:09
Mi a véleményetek a petesejt-dinációról? Csehországban megengedőek a törvények, másfél millió a teljes kezelés. Én megfontolom. Így Misinek lehet féltestvére. A törvények megengedik ott, hogy előre kuszűrjék a kromoszóma-hibákat, és az egészségeseket ültetik csak be.
4757. MissKam (válaszként erre: 4754. - ManóBubi)
2022. aug. 5. 15:41
2 éve kezdtünk nem védekezni, de ott volt pár hónap, amikor szüneteltettük. Majd múlt júniusban már ténylegesen ráálltunk. SOTE II Asszisztált Reprodukciós Centrum.
4756. MissKam (válaszként erre: 4752. - ManóBubi)
2022. aug. 5. 15:39
Oh igen, sajnos nem könnyű jó endokrinológust találni. Remélem, a nőgyógyásznál sikerül előrébb jutni. 😊
4755. ManóBubi (válaszként erre: 4751. - 437ba44269)
2022. aug. 5. 15:38
Tory, megkérdezhetem, hogy te kihez mész? Vagy melyik központba? Gyűjtöm az infokat. 🙂
4754. ManóBubi (válaszként erre: 4747. - MissKam)
2022. aug. 5. 15:36

Átérzem, én is most inkább pesszimistább vagyok, én se vagyok túl bizakodó. De majd meglátjuk. Jön, amikor jönnie kell 🥰

Ti mióta is próbálkoztok?

Melyik központba mentek?

4753. MissKam (válaszként erre: 4751. - 437ba44269)
2022. aug. 5. 15:33
Ha már baj van az ember cukrával, az már cukorbetegség, úgyhogy ne is legyen. 😅 Jól teszed, hogy mész kivizsgálásra. Ti kb 1 éve vagytok rajta, ugye?
4752. ManóBubi (válaszként erre: 4744. - 437ba44269)
2022. aug. 5. 15:32

Igen, én is hiszek benne. Vagy legalábbis most már kezdek hinni abban, hogy talán a körülmény az oka. Férjem is így látja.

Reménykedek, bár most egy kicsit lent vagyok, kicsit elengedtem a dolgot.

Voltam 1 hónapja endokrinológusnál… egy idős néni volt, aki felesleges dolgokról tudott beszélni, be nem állt a szája. Úgy éreztem, hogy nem igazán hozzáértő dokival van dolgom. A magas AMH-ra azt mondta, hogy ez csak egy pillanatnyi állapot. Nem küldött tovább.. majd ha meg van az 1 év próbálkozás.. de az nem számít, h ha valóban van PCOS, akkor azt kezelni kéne, tök mindegy, h most baba vagy nem baba a cél.. minden más eredményemre azt mondta, h teljesen rendben van. Aztán a franc se tudja. Kidobott pénz volt. Majd másfél hét múlva megyek magán nődokihoz, állítólag nagyon jó nőgyógyász. Kíváncsi vagyok, hogy ő lát-e cisztákat.

4751. 437ba44269 (válaszként erre: 4750. - MissKam)
2022. aug. 5. 14:41
Nem voltam még, szeptember 20-án megyek egy komplex kivizsgálásra, és ott kapok meg minden beutalót. Kíváncsi leszek rá, a cukrommal sose volt baj, az inzulinomat viszont sose nézték még, és amikor éhes vagyok, durván be tudok kómálni, hányingerem is van meg szédülök is. És nekem is egyik pillanatról a másikra. 3-4 óránként ezért én is eszem.
4750. MissKam (válaszként erre: 4748. - 437ba44269)
2022. aug. 5. 14:04
Hogy csupán genetikai-e azt nem tudom. Te voltál amúgy cukorterhelésen? Engem PCOS miatt küldtek el anno. Amúgy poén, hogy azóta már nem policisztásak az ováriumaim. Amióta próbálkozunk, normálisak a petefészkeim. :D A gyógyszert és a diétát már próbálkozás közben kezdtem el.
4749. MissKam (válaszként erre: 4748. - 437ba44269)
2022. aug. 5. 13:59
Inzulinrezisztencia súlyosabb formájára. Mondjuk szerintem ez nálam genetikai lehet, és ugye nincs ott az a lehetőség, hogy na akkor a fogyás sokat javít az inzulinrezisztencián és terhes is leszek. Alapból is nekem 3 óránként kajálnom kell, nagyon hirtelen tud beütni az éhség. Én alapból nem vagyok egy nagy mozgós mondjuk. Amúgy érdekes kérdés lehet, hogy a sovány IR-eseknél van-e köze a soványságnak az IR-hez?
4748. 437ba44269 (válaszként erre: 4747. - MissKam)
2022. aug. 5. 13:40
MissKam, te mire iszod az Inofolicot? Doki javasolta, vsgy magadtól láttál neki? Én is elég vékony vagyok amúgy, a hízókúrák sem vezettek eredményre, vajon csupán genetika??? Elég mozgékony életet is élek egyben mondjuk, lehet ledolgozom rögtön azt a kis kevés plusz bevitelt is :D
4747. MissKam (válaszként erre: 4741. - ManóBubi)
2022. aug. 5. 13:27

Jaj, ManóBubi, a tesód tapintatlanságát nagyon nehéz lehet elviselni! De jó, hogy visszafogta magát. :/ Szerintem sajnos pszichésen simán lehet gátolni tudat alatt, azzal, hogy tudod, hogy most nem olyan jók a körülmények. :( De ez is egy olyan dolog, hogy vagy igen, vagy nem.

Én is nagyon nehezen viselem, amikor közeli ismerősökről tudom meg, hogy várandósak.

Én most próbálom elengedni - természetesen nem megy. De legalább most nem vagyok túl bizakodó. Kicsit pesszimistább is vagyok. Augusztus végén szerzek időpontot állami meddőségi központba. Elindulok az inszemináció útján, hátha az segít. Vagy legalábbis spontán megfogan közben. :D Újra elkezdtem sportolni, és Inofolicot inni. Hogy jobban karban tartsam a cukorháztartásom. Amúgy durva, mert híztam 2 kg-t tavasz óta - lehet, ezt a Merckforminnak köszönhetem (sovány vagyok világ életemben). Lehet, ez is segíteni fog teherbe esni. :)

4746. MissKam (válaszként erre: 4743. - Mókacicka)
2022. aug. 5. 13:15
Hú, nekem is! Pl. hányinger, émelygés a ciklus első felében. XD
4745. MissKam (válaszként erre: 4739. - 437ba44269)
2022. aug. 5. 13:14
Maradjon is a boldog, optimista Tory! :D Nekem az utóbbi 2 hétben nagyon ingadozó, hogy épp nyugodt, majdhogynem elengedős vagyok vagy reménytelen - optimista sajnos nem. XD 3. dpo körül vagyok.
4744. 437ba44269 (válaszként erre: 4741. - ManóBubi)
2022. aug. 5. 12:35

Jaj ManóBubi, sajnálom, hogy kost ilyeneken mész keresztül. Emlékszem, nekem is nagyon rossz volt, amikor barátnőmmel egyszerre kezdtem a babaprojektet, és 1 hónap múlva ő már terhes is volt...én meg még azóta se.

Én egy kis részig hiszek abban, hogy vannak olyan körülmények, amikbe akármennyire is szeretnénk, de jobb, ha nem érkezik baba. Valahogy úgy gondolom, tavaly nekünk ezért nem jött, nagyon szerettem volna, de lehet mentálisan nem bírtam volna, olyan dolgok voltak akkor :( Bízom benne, hogyha nektek is sikerül külön költözni, vagy ha már látjátok a fényt az alagút végén, akkor már pocakosan fogjátok ezt végigcsinálni. Addig pedig reménykedni reménykedni reménykedni 🥰

De az jó, hogy van ami elterelje a figyelmed valamennyire, mint pl a házújítás. Vizsgálatokkal mi újság? Jól emlékszem neked volt IR vizsgálatod?

4743. mókacicka (válaszként erre: 4732. - MissKam)
2022. aug. 5. 09:02
Nekem barnázás meg ugye ovu nincs, de folyton PMS-tüneteim vannak hónapok óta - mensi nélkül, úgyhogy úgy kell magam visszafognom, hogy ne vegyek folyton terhességi teszteket, mert úgyis negatívak lennének :D Elég idegesítő!
4742. mókacicka (válaszként erre: 4731. - HDiana90)
2022. aug. 5. 09:00
Nálunk a nagy 5 éves múlt, a kisebbik 20 hónapos. Kisebb korkülönbséget szerettünk volna itt is, de utólag azt mondom, ez így elég kényelmes. Már majdnem tudnak együtt játszani - legalábbis pár percekre, és meg lehet értetni a naggyal, ha a kicsinek nagyobb szüksége van rám... Nálatok milyen a 2 év korkülönbség?
4741. ManóBubi (válaszként erre: 4711. - 437ba44269)
2022. aug. 5. 07:39

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de azért olvasgattam néha itt a dolgokat.

Vannak konfliktusok családon belül, szóval most nem annyira jó a lelki világom. Közben csináljuk a házat, voltunk nyaralni stb. Férjem tesójánál jön a harmadik, én tesóméknál szintén, úgyhogy volt pár kiborulás.. 😕🙂 persze örülök nekik. Csak fáj, hogy tesómék pl azért álltak rá a harmadikra, mert én áprilisban elmondtam neki, h rajta vagyunk a babaprojekten.. bejelentésem előtt 1 hónappal még azt nyilatkozta, hogy nyáron nem szeretne terhes lenni, mert még élvezi, hogy néha elmehet szórakozni.. aztán 1,5 hétig a pozitív tesztjétől számítva minden egyes nap kaptam valami üzenetet a terhességével kapcsolatban.. és csak arról tudott beszélni. De szerintem már észrevette, hogy talán nem kéne.. legalábbis nem minden egyes nap.. mert tudja, hogy nekünk nem igazán akar összejönni, és emiatt párszor kiborultam neki is. Nálunk természetesen változatlan a helyzet. Nem jön. De kezdem azt érezni, hogy ennek lelki oka is lehet. Lehet azért sem akar jönni, mert nincs kész a ház, vagy mert együtt élünk apósommal még, és férjemnek állandóan konfliktusa van vele. Külön kis garzonlakása lesz apósomnak, háznak egy része le lesz választva, külön bejáratos, szóval iszonyatosan várom, hogy kész legyen minden. De az még nem most lesz.

Ti hogy vagytok?😊

4740. 437ba44269 (válaszként erre: 4738. - MissKam)
2022. aug. 4. 19:42
Na hát ilyen nekem is megfordult a fejemben, mondjuk úgy először...aztán úgy voltam vele, hogy csak nem vagyok terhes minden hónapban 😂 mert amúgy napra pontosan megjön 🤔 nem erősebb, nem fájdalmasabb, semmi extra változás. Úgyhogy emiatt talán össze is teszem a 2 kezem, hogy nem úgy kell 12 hónap alatt összevarázsolni gyógyszerekkel 1-2 mensit 🙏
4739. 437ba44269 (válaszként erre: 4737. - MissKam)
2022. aug. 4. 19:40

Igen, tavaly 6 hónapot (de 5-nek veszem, mert az elsőben csak úgy random jött a dolog, jóval peteérés után), meg idén áprilistól szintén. Úgyhogy összeadva 9, ez a 10. De tavaly baromi stresszes időszakom volt, az utolsó 2 hónapban pedig covidos is voltam, utána meg arcüreggyulladásom volt, úgyhogy még nekem se volt kedvem magamhoz, megértem, hogy nem költözött be hozzánk senki 😂

Na de most...ötletem sincs. Remélem csak beleesünk a 80%-ba, akiknek 6-9 hónapon belül sikerül :D most ovu előtt állok, úgyhogy jelenleg boldog, kitartó és optimista Tory beszél 🤣

4738. MissKam (válaszként erre: 4736. - HDiana90)
2022. aug. 4. 18:47
Köszi a válaszod! 😊 Igen, akkor valószínűleg a testfigyelés a ludas! Barnázni én sem a legtöbb ciklusban, de néha előfordul, és a progeszteron, TSH rendben. De olyankor volt, hogy volt egy kis vérpötty is, szóval lehet, elindult valami, csak mégsem tapadt meg. 😏 De mindez csak találgatás.😥 Várom a kézzel fogható eredményt! 😁
4737. MissKam (válaszként erre: 4735. - 437ba44269)
2022. aug. 4. 18:41
Ú remélem, mindent rendben találnak majd nálad! Bár nekem ez az egyik legnehezebb része, hogy nem találtak olyat, ami miatt ne lehetne, és ez is frusztráló. Te írtad, ugye, Tory, hogy tavaly próbálkoztatok egy ideig aztán idén februártól talán? Ha összeadod, hány hónapot próbáltátok eddig? Ami biztos, hogy lesz babánk, és lehet, (nagyon remélem) hogy hamarosan. 😊
4736. HDiana90 (válaszként erre: 4732. - MissKam)
2022. aug. 4. 18:16

Görcsölgetés meg szurkálás szerintem csak többet foglalkozunk vele. Nálunk az van, hogy januárban eldöntöttük, hogy áprilisban indul a babaprojekt (nagyobb fizetésemelés miatt akartunk várni) és akarva-akaratlanul elkezdtem jobban odafigyelni a ciklusomra, azóta szinte minden egyes nap (luteális fázisban) legalább néhányszor enyhe görcsölgetést érzek, pedig még használtunk óvszert, így a spermiumokra én nem foghattam.

Én nem barnázgatok viszont, meg ezt biztos nem lehet arra húzni, hogy jobban odafigyelünk, nyilván ez nem kerülte volna el korábban sem a figyelmet.

4735. 437ba44269 (válaszként erre: 4734. - MissKam)
2022. aug. 4. 18:11
Én még nem voltam kivizsgáláson, szeptember 20ára kaptam időpontot orvoshoz, ott fogják elmondani, hogy milyen vizsgálatok kellenek, de elvileg 21én kell megjönnie, szóval az időpont után nemsokkal kezdhetem is majd a 3.napival 😊
4734. MissKam (válaszként erre: 4733. - 437ba44269)
2022. aug. 4. 17:45
Ugye? Mintha direkt szivatna a testünk. 😅 Ezek szerint a progeszteronod is rendben volt? :)
4733. 437ba44269 (válaszként erre: 4732. - MissKam)
2022. aug. 4. 17:42
Én speciel azóta barnázok menszesz előtt, hogy próbálkozunk, attól a hónaptól kezdve 🤔 az ovufájdalom, meg szurkálás szerintem attól is lehet, hogy jobban odafigyelünk a testünk minden rezdülésére. De a barnázást nem tudom mihez kötni 😁

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook