Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babát szeretnénk, de... fórum

Babát szeretnénk, de... (beszélgetős fórum)


21. Tulpe7
febr. 6. 09:20

Sziasztok!

Képzeljétek! Ugye a ciklusom első napja óta szedem a a premenst, és most pozitív lett az ovulációs tesztem! Ez már mindenképp előrelépés! 😊 Szurkoljatok!

20. elemző (válaszként erre: 19. - Tulpe7)
febr. 3. 09:48
Érdemes utána nézni.Jó páran használják az ismeretségi körömben.Nagyon sokféle jótékony hatása van.Én stresszoldásra szoktam elszopogatni.
19. Tulpe7
febr. 2. 19:56
A méhpempő ilyen hatásáról még nem hallottam. Te kipróbáltad már? Bevált ?
18. elemző (válaszként erre: 1. - Tulpe7)
jan. 31. 12:28
Érdemes lenne méhpempőt fogyasztanod a hormonháztartás rendbe tételére is.
17. Tulpe7
jan. 28. 08:29

Köszönöm a hozzászólásokat!

Van esetleg még valaki, aki szedte a Premens tablettát, és megosztaná a tapasztalatait?

16. delbuk (válaszként erre: 8. - Tulpe7)
jan. 27. 15:44
A peteeresem tokeletes volt. De kiderult az inzulinrezisztencia, azt kezeltuk egy evig, majd miutan minden nem invaziv vizsgalaton tuljutottam, volt egy diagnosztikus laparom atjarhatosagival, ott kiderult az endometriozis, ra egy honapra ismet mutet, es utana a masodik menstruaciom mar nem jott meg. Sajna a peteeres az csak egy dolog, ezer mason borulhat. De engem nagyon hajtott mar az ido, nyugi par honap siman lehet veletlen is, hogy nem jon ossze.
15. simple (válaszként erre: 14. - Tulpe7)
jan. 27. 14:57
Nekem egyetlen panaszom van, borzasztó premensem van minden hónapban, mielőtt megjönne egy héttel már hozzám se lehet szólni, olyan dührohamaim vannak, hogy félek saját magamtól, nagyon szenvedek emiatt. Akkora feszültség van bennem hogy nem is tudom elmondani. Szedek magnéziumot is. A premens tablettát is ezért kezdtem szedni, erre is megoldást kínált de nem jött be, meg annak sem örültem hogy rövidebb lett miatta a ciklusom.
14. Tulpe7 (válaszként erre: 13. - Simple)
jan. 27. 14:42

Kedves Simple!

Te miért kezdted el szedni? A 29 napos ciklus jónak tűnik, volt más panaszod is?

13. simple (válaszként erre: 1. - Tulpe7)
jan. 27. 14:26
Én szedtem a premens-t fél évig, a 29 napos ciklusaimat lerövidítette 25 napra, ezen kívül mást nem csinált. Mióta nem szedem visszaállt minden a normális kerékvágásba.
12. Panna07 (válaszként erre: 11. - Tulpe7)
jan. 27. 13:20

Mondjuk figyelembe véve, hogy rövidebbek a ciklusaid, talán még a holnapi nap férne bele a ciklus eleji vérvételbe. De akkor max elmész a következő ciklusban.

Igen, én is 3 hónapig szedtem a barátcserjét, elég volt ez a kúra. Gondolom ha 1 hónap után sikerül a teherbeesés, az úgyis hamar kiderül, és akkor abba lehet hagyni a szedését és nem lesz gond.

11. Tulpe7
jan. 27. 13:02

Köszönöm a válaszaitokat!

A magán laborhoz talán már késő, mert ma van a harmadik napom. És tegnap -tegnapelőtt este már bevettem a Premens-t.

Igazából már azon is gondolkodom, hogy ha a Premens rendbe is hozná a ciklusom, terhesség alatt ugye nem lehet szedni. Akkor ha megfoganna egy baba, utána a szervezetem már magától is “működne”?

Ahogy olvastam, a tabletta nem tartalmaz semmilyen hormont, csak a barátcserje termésének a kivonatát, ami valahogy az agyalapi mirigyre hatva rendezi a hormonegyensúlyt. Az optimális hatást egy 3 hónapos kúrával lehet elérni. Na de mi van ha mondjuk egy hónap után terhes leszek (hurrá optimizmus! 🤞🏻)?

10. Panna07 (válaszként erre: 8. - Tulpe7)
jan. 27. 12:26
Az ovu tesztek tényleg nem mindig megbízhatóak, én is jártam már úgy, hogy az egyik hónapban vérvétel igazolta a peteérést, de előtte kiváncsi voltam, hogy a teszt mit mutat, és halovány volt.
9. Panna07 (válaszként erre: 7. - Tulpe7)
jan. 27. 12:23
Magánlabor nincs nálatok? Mert akkor még ebben a ciklusban el tudnál menni. Delbuk-kal egyetértek, bekavarhat a hormonokba, amíg nem konzultáltál az orvossal a hormonokról, én se szedném. A petevezeték átjárhatóság vizsgálatára létezik ultrahangos módszer, HyCoSy a neve, magánrendelőkben csinálják, kb 60ezer a költség. A másik módszer műtéti, laparoszkópia a neve, de azt meg a járvány miatt nem végzik, mert nem sürgősségi műtét. Van még a HSG nevû eljárás, ez röntgennel működik, de ez elavult módszer, és sugárzás érheti a petefészkekeket. A férfi vizsgálatát én is ajánlanám, egy spermavizsgálat hamar megvan.
8. Tulpe7 (válaszként erre: 6. - Delbuk)
jan. 27. 12:13

Szeptemberben voltam vércukor + inzulin vérvételen, ott minden rendben volt, és elvileg a pajzsmirigyemmel sincs baj.

Gratulálok a kisfiadhoz! 🙂 Ezek szerint nálad végül minden rendben volt, hiába nem lett pozitív ovuteszted?

7. Tulpe7 (válaszként erre: 5. - Panna07)
jan. 27. 12:09

A ciklus elején nem voltam. Ez volt az első vizsgálat, amire elküldött, de akkor ugye még nem tudtuk, hogy nincs (vagy mégis van?!) ovuláció.

Most próbáltam hívni őket, hogy kérjek közelebbi időpontot, de hiába magán, nincs szabad időpont. Ma van a ciklusom 3. napja. Így most akkor megint egy hónap eltelik, mire eljutok laborba, aztán mire újra kapok időpontot... 😥

A petevezeték elzáródás ultrahanggal látszódhat? Vagy az egy speciális vizsgálat?

6. delbuk (válaszként erre: 1. - Tulpe7)
jan. 27. 12:01

Honapokig hasznaltam (egesz honapban) ovu tesztet, soha nem volt pozitiv. Hormon vv-, uh-s cikluskovetes kimutatta, hogy van. Meddosegi kozpontban mondtak, hogy elofordul, nem is ritkan, hogy nem mutatja, es egyebkent itt durmol mellettem a kisfiam.

Mindenkepp elso korben a parod kivizsgalasa kellene, mert az a legegyszerubb (nem fajdalmas), legolcsobb (siman mehet tb-re).

Neked utana erdemes teljes hormonpanelt (3. es 21. napi), pajzsmirigy, terheleses cukor+inzulin vervetelt csinaltatni).

Addig, amig doki nem ertekeli ki a hormonpanelt, en nem szednem a premenst, nagyon bekavarhat.

Ha ezek mind rendben vannak, utana johetnek a dragabb/invazivabb vizsgalatok. Sok sikert! 😊

5. Panna07 (válaszként erre: 3. - Tulpe7)
jan. 27. 11:55
Az FSH-t és LH-t a ciklus elején kell nézni, 3-5. napon, olyanon nem voltál? A progeszteron értéked azt mutatja, hogy azért volt peteérésed, de nem túl erős, 30 nmol felett kellene lennie igazán.
jan. 27. 11:50

Petevezeték elzáródásnál pl. hiába jók a hormonok és hiába van peteérés.


Illetve a párodnál is lehet probléma, akkor is, ha látszólag minden tökéletesen működik.


Ezeket nézték már?

3. Tulpe7 (válaszként erre: 2. - Panna07)
jan. 27. 11:37

Szia Panna!

Köszönöm a válaszod!

A 6. napon ultrahanggal azt látta a doki, hogy érnek a peték, de az még ugye nem maga a tüszőrepedés. (Ha jól tudom!? Már annyit olvastam a témában, hogy lassan elmegyek én is nőgyógyásznak 😀)

A 21.napon az LH 4,42 mIU/ml (Luteális fázis referencia tartomány: 1.2- 12.86 mIU/ml), az FSH 3,12 mIU/ml (Luteális fázis r.t.: 1.79- 5.12 mIU/ml), a progeszteron 27,98 nmol/l (Luteális fázisa.t.: 16.4-59.0 nmol/l).

Nekem ezek nem mondanak sokat, csak a referencia tartományhoz tudok viszonyítani. A nőgyógyászhoz csak február 9-de kaptam időpontot. 😔

A Premens-ben reménykedem, hátha...

2. Panna07 (válaszként erre: 1. - Tulpe7)
jan. 27. 10:48
Szia! A Premens-ben barátcserje van, meg tudom erősíteni, hogy jó, mert nekem is helyretette anno a peteérést. Amúgy a 6. ciklusnap elég korai annak megállapítására, hogy van-e peteérés, később kellene csinálni egy ultrahangot, 10-11. napon (a rövidebb ciklusod miatt, amúgy a 12. napon szoktak), hogy megfelelő méretűre nőtt-e a domináns tüsző. FSH, LH, Ösztradiol értéked milyen lett? Ciklus második felében volt progeszteron vérvétel? Mert az elég biztos képet ad, hogy megtörtént-e az ovuláció.
jan. 27. 10:26

Jó lenne egy aktív topic, ahol megoszthatnánk egymással a babatervezéssel kapcsolatos tapasztalatainkat, nehézségeinket, biztatást kapnánk. Legyen ez a hely az!


A párommal néhány hónapja próbálkozunk, de sajnos eddig nem jött össze a baba. A ciklusaim eléggé lerövidültek az utóbbi egy évben (októberben volt egy éve, hogy abbahagytam a Nuvaring fogamzásgátlót, az alkalmazása előtt nem voltak ciklus gondjaim) 25-27 naposak, és előtte egy héttel gyakran van pecsételő vérzésem is.

Mikor legutóbb voltam nőgyógyásznál, azt mondta, hogy az ultrahangon látja, hogy érnek a peték (6. ciklusnapom volt), viszont utána végig ovuteszteltem, és egyszer sem lett pozitív a teszt. Hiszek a tesztnek, mert nem is éreztem semmi ovulációra utaló tünetet, és sokat is voltunk együtt, mégis megjött a 26. napra.

Voltam hormonvizsgálaton, ott látszólag minden rendben, minden a referencia tartományban van, de csak két hét múlva tudok visszamenni a nőgyógyászhoz, hogy beszéljünk.

Az előző vizsgálaton a Premens tablettát ajánlotta, amit most a ciklus első napján el is kezdtem szedni.


Van más is hasonló cipőben? Esetleg szedtétek Ti is a Premens-t ilyen jellegű problémára? Mik a tapasztalataitok?


Aggódom, amiért nem volt ovulacióm, nagyon vagyunk már arra, hogy család lehessünk. Ha van kedved, meséld el Te is a történeted, oszd meg a tapasztalataidat (akár a Premensről is)!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook